Görüş Bildir
Haberler
İdam Cezasına Çarptırılan Türk İşçilerin İnfazı Durduruldu

İdam Cezasına Çarptırılan Türk İşçilerin İnfazı Durduruldu

Suudi Arabistan’da idamla yargılanan Hataylı üç işçinin infazı durduruldu. Eylül ayında alınan idam kararının durdurulması için AK Parti ve CHP'li vekiller ortak hareket etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Reuters

Suudi Arabistan’da idamla yargılanan Hataylı işçilerin idam kararı kalktı. Hatay’ın Samandağ ilçesinde ikamet eden ve Suudi Arabistan’a çalışmaya giden Mehmet ve Anıl Binicioğlu kardeşler ile Ertan Özçelik, 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçlamasıyla idamla yargılanıyordu. Kararın tebliğ edildiği eylül ayından beri aileler, kararın kalkması için seslerini duyurmaya çalıştı.

AK Parti ve CHP'li vekillerden ortak girişim

AK Parti ve CHP'li vekillerden ortak girişim

Suudi Arabistan mahkemelerinde, haklarında idam kararı çıkan Hataylı 3 gençle ilgili infaz kararı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, ortak çalışma yaptı. CHP ve AK Partili vekiller konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile iki kez görüşme gerçekleştirdi, Çavuşoğlu da konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. 

Gazete Duvar'dan Burcu Günaydın'ın haberine göre,yapılan girişimler sonrasında Mehmet Binicioğlu, Anıl Binicioğlu ile Ertan Özçelik hakkında alınan idam kararı 3 Ocak tarihi itibariyle durduruldu.

"Daha dikkatli olmalılar"

"Daha dikkatli olmalılar"

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnfazın durdurulduğunu açıklayan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 'Hatay Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Yayman ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte yürüttüğümüz çalışma ve çabalar sonucu, idama mahkûm edilen Hataylı hemşerilerimizin idam kararı, Suudi Arabistan hükümeti tarafından kaldırılmıştır' dedi.

Konu ile ilgili uzun bir çalışma yaptıklarını belirten Topal, konu hakkında hassasiyet gösteren herkese teşekkür etti. Suudi Arabistan’da çalışan Türk vatandaşlarını uyaran Serkan Topal, çalışmaya gidenlerin ilgili ülkelerin yasaları konusunda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mi. cd.

Neyi alkışlayıp kalp atıyorsunuz ? Emin misiniz suçsuz olduklarına. Türkiyede olsa odom golson odom golson derdiniz