Görüş Bildir
Haberler
İçişleri Bakanlığı'na 300 Uzman Yardımcısı Alınacak: Başvuru Tarihleri Ne Zaman, Nasıl Başvuru Yapılır?

İçişleri Bakanlığı'na 300 Uzman Yardımcısı Alınacak: Başvuru Tarihleri Ne Zaman, Nasıl Başvuru Yapılır?

2023 yılının ilk ayında Bakanalıklarda personel alımları yapılmaya başlandı. Bu bakanlıklardan bir tanesi ise İçişleri Bakanlığı oldu. İçişleri Bakanlığı, toplamda 300 uzman yardımcısı alınacağını duyurdu. Peki bu ilana nasıl başvuru yapılır? İlanın başvuru şartları nelerdir? Başvuru tarihleri ne zaman?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayınlanan ilana göre toplamda 300 İl Planlama Uzman Yardımcısı alınacak.

İçişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayınlanan ilana göre toplamda 300 İl Planlama Uzman Yardımcısı alınacak.

Başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler, İçişleri Bakanlığı'nın taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında İl Planlama Uzman Yardımcısı olarak istihdam edilecekler. Başvuran adaylar öncelikle sözlü bir sınava tabi tutulacaklar.

Başvuru ve sınav tarihleri ne zaman?

Başvuru ve sınav tarihleri ne zaman?

İçişleri Bakanlığı'nın resmi sitesindeki ilana göre başvurular 30 Ocak tarihinde başlayacak. Başvurular için belirlenen son tarih ise 03 Şubat saat 17.00.

Başvurusu kabul edilen adaylar ikinci aşamaya geçecek ve sözlü sınava girecekler. Sözlü sınav Ankara'da düzenlenecek. Sınav 27 Şubat ve 17 Mart tarihleri arasında yapılacak. Başvuracak adayların ilgili KPSS puan türüne sahip olması beklenecek.

İçişleri Bakanlığı Uzman Yardımcılığı başvuru şartları

İçişleri Bakanlığı Uzman Yardımcılığı başvuru şartları

İlana başvuracak kişilerin Bakanlıkça talep edilen bölümlerden veya bu bölümlere denkiliği kabul edilmiş bölümlerden mezun olması bekleniyor. Ayrıca bu ilanda yaş şartı da bulunuyor. Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. KPSS puan türlerinde ise en az 70 puan almış olmak gerekiyor. 

Bu ilanın kadro/bölüm dağılımları ise şu şekilde:

  • Hukuk, Kam Yönetimi, İktisat, İşletme, Ekonomi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, MAliye, Ekonometri, Yerel Yönetimler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, İstatistik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte/Bölümleri'nden: Toplamda 150 kişi

  • Hukuk Fakültesi: 41 kişi

  • İnşaat Mühendisliği: 41 kişi

  • Makine Mühendisliği: 23 kişi

  • Elektrik- Elektronik Mühendisliği: 30 kişi

  • Mimarlık: 7 kişi

  • İletişim Fakültesi: 8 kişi

Nasıl Başvuru Yapılır?

Nasıl Başvuru Yapılır?

Bu ilana başvurular e-devlet sistemi üzerinden alınacaktır. Adaylar e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yapabilirler. İlana posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 

İçişleri Bakanlığı'ın yayımlandığı duyurda şöyle bir madde bulunmaktadır: 'e-Devlet üzerinden 'İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru' linkine erişim sağlandığında, kimlik, öğrenim, askerlik ve YDS bilgileri otomatik olarak gelmektedir. Profil bilgileri eksik veya hatalı olan adaylar ilgili kurumlarla iletişime geçerek, gerekli düzeltmeleri yaptırmak zorundadırlar.'

Ayrıca başvuru yapıldıktan sonra hatalı bilgiler olduğunun görülmesi durumunda başvuruyu iptal edip bilgilerinizi düzenlemeniz gerekecektir.

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sözlü Sınav

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sözlü Sınav

Başvuruda bulunan adaylar, sınav sürecine ait durum bilgilerini e-devletten 'İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru' kısmından takip edebilecekler. Sözlü sınava alınacak kadronun 4 katı kadar aday alınacak. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara bir bildirim yapılmayacak.

Sözlü sınavda ise adaylara belirtilen fakülte/bölüm müfredatı dikkate alınarak oluşturulan alan bilgisi, genel kültür ve Bakanlığın görev alanına giren temel konulardan oluşan sorular yöneltilecek. Sözlü sınav, 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak. 

Sözlü sınavda başarılı olan adaylar yine aynı sistem üzerinden sonuçları öğrenebilecekler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın