Görüş Bildir
Haberler
İçerik Stratejisi Planlarken Gerçekçi Olun

İçerik Stratejisi Planlarken Gerçekçi Olun

İçerik Stratejisi Planlarken Gerçekçi Olun

Bu noktada devreye hesaplamalar girer. Hesaplama yapmanın gereksiz ve neden bu hesaplamanın başarısız olacağını ilk adımdan önce bilirseniz içerik stratejisi oluştururken kendinize, çalışanlarınıza ve markanıza zarar vermemiş olursunuz.

Öğle tatilinde 1 tane yazı yazsam, sekretere de yazı yazmasını söylesem ayda 60 yazı yapar en bariz yapılan hesaplara örnektir. Bu hesaplar hiçbir zaman tutmaz. Hesapların tutmamasının iki temel nedeni vardır. Öncelikle içerik stratejisi oluşturmak ve içerik hazırlamak belirli bir yetkinlik gerektirmektedir. Bu yüzden dolayı içeri stratejisi üzerine çalışma yaparken “ben yazarım ya ne olacak” yaklaşımını bir kenara bırakmakta fayda vardır. Web sitenizin bloğunda aklınıza estikçe yazdığınız birkaç yazı ile içerik ürettiğinizi düşünmeniz hele ki içerik stratejisi yaptığınızı düşünmeniz baştan kaybettiğinizin göstergesidir. İçerik stratejisi için planlama yapanların hesaplarının tutmayacağından bahsederken atlanmaması gereken bir diğer nokta ise herkesin alanında uzman olduğudur. Günümüzde bazı ucu açık konularda uzmanlaşmak için birkaç makale okumanın yeterli olduğu düşünülse de bir işi uzun süre yapmak o konuda yetkinlik kazanmayı sağlayacağından dolayı önemlidir. İçerik stratejisi kimsenin es geçmek istemediği önemli bir planlamayken bile yazı yazma temelinde yapılmasından dolayı yeterli seviyede ciddiye alınmamaktadır.

Güzel bir web sitenizin olması, işinizde mükemmel olmanız ve tanıtımınız için bütçe ayırmanız işinizi geliştirmek için ihtiyacınız olan değerlerdir. Dijital dünyada insanların sizi tanımasında etkili olacak içerik stratejileri de temelde ihtiyacınız olan değerler arasında yer almaktadır. Markanızın doğru konumlandırılması, ürün veya hizmetlerinizin doğru şekillerde tanıtılması ve kurumsal kimliğinizle uyumlu bir ifade şeklinin oluşturulması sizi her zaman ön plana çıkaracak değerler arasında yer almaktadır. Basılı materyaller ile ulaşamayacağınız kitlelere erişmenizi sağlayacak olan dijital içerik pazarlama stratejileri arama motorlarında sizi aratan kullanıcıların sizi bulmasını sağladığından dolayı her anlamda vazgeçilmeziniz olmalıdır. Milyar dolarlık bütçelere sahip olan arama motoru reklamcılığının yanında markaları arama motorlarında değerli kılacak şey doğru içerik stratejisinin oluşturulmasıdır. Milyonlarca insana ulaşmanın en kolay yolu olan internet dünyasının sunduğu bu avantajları değerlendirmemek markanız için elde edebileceklerinizi elinizin tersiyle itmeniz anlamına gelmektedir.

Kaynak: https://birbu.com/icerik-stratejisi-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Morinek Ajans

Volkan bey özellikle seo çalışmalarında saçma sapan içerik üreten editörler var, site sahipleri bunlara çok dikkat etmesi gerekmektedir.