Görüş Bildir
Haberler
İç Tüzük'te İkinci Randevu Pazartesi

İç Tüzük'te İkinci Randevu Pazartesi

ATKN
15.07.2016 - 10:33

Meclis'in anayasası niteliğindeki iç tüzük değişikliği için partilerin grup başkanvekilleri ilk toplantıyı yaptı. Tarafların toplantı sonrası açıklamaları uzlaşmada kilit rolü Meclis TV'nin yayın süresinin oluşturacağı anlaşılıyor. İkinci tur görüşme pazartesi günü yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Al Jazeera'de yer alan habere göre Meclis iç tüzüğünü değiştirmek için partiler arasında bir kez daha başlayan uzlaşı arayışında ilk tur tamamlandı. 

AK Parti, CHP, HDP ve MHP Grup Başkanvekilleri bir araya geldi. İlk toplantıda daha çok AK Parti, muhalefet partilerinin öneri ve isteklerini aldı. Muhalefetin talepleri, Başbakan Binali Yıldırım’a sunulacak. Pazartesi günü ise tekrar bir araya gelinecek.

Peki muhalefet ne istiyor?

Meclis TV yayınlarındaki süre sınırı

Meclis TV yayınlarındaki süre sınırı

Muhalefetin ısrarla üzerinde durduğu konu Meclis TV yayınlarındaki süre sınırının kaldırılması. 

Muhalefet, daha önceki uzlaşma girişimlerinde de Meclis TV yayınları konusunu en önemli koşul olarak öne sürmüştü. Mevcut durumda TV yayını, Genel Kurul’un başlangıç saatinden itibaren saat 19'a kadar sürüyor. Daha sonra internet üzerinden yayına geçiliyor. Muhalefet partileri ise yayınların Genel Kurul kapanana kadar devam etmesini istiyor.

'Torba Yasa uygulamasına son verilmeli'

'Torba Yasa uygulamasına son verilmeli'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhalefet partileri ayrıca, Hükümetin son yıllarda sıkça başvurduğu “Torba Yasa” uygulamasına son verilmesinden yana. Birbirinden farklı konulardaki düzenlemelerin hukuk tekniği açısından doğru bir yöntem olmadığının altı çiziliyor. 

Bazen yüzlerce maddeyi bulan bu yasaların Meclis Genel Kurulu’nda “Temel Yasa” olarak görüşülmesine de itiraz ediliyor. AK Parti ise, yasa çalışmalarının geç başlamasından şikâyetçi. İktidar partisi de muhalefetin 'grup önerisini' bir engelleme taktiği olarak kullandığı görüşünde.

AK Parti sürecin uzamasını istemiyor

AK Parti sürecin uzamasını istemiyor

AK Parti Grup Başkanvekili Turan

Kendi iç tüzük önerisini hazırlarken muhalefetten gelen eleştiriler üzerine tekrar partiler arasında uzlaşma arayışını başlatan AK Parti sürecin çok uzamasını istemiyor. 

AK Parti için uzlaşıda son tarih 24 Temmuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın