Görüş Bildir
Haberler
İç Pilav Tarifi: İç Pilav Nasıl Yapılır?

İç Pilav Tarifi: İç Pilav Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
04.02.2022 - 10:30

Hep aynı pilav çeşitlerinden sıkılanların ve farklı lezzetlere açık olanların imdadına koşan iç pilav tarifi, zengin malzemeleri ile oldukça iştah kabartıcı. Aynı zamanda besleyici olmasıyla da tercih sebebi. İç pilav genelde hindi, tavuk ve dolma içlerinde karşımıza çıkan bir lezzet olsa da et ve sebze yemeklerinin de aranan eşlikçisi. İç pilav malzemeleri, püf noktaları ve yapımı aşaması ile haberimizde…

İç pilav, klasik pilavdan farklı olarak içinde birçok farklı ürünle öne çıkan bir lezzet. Et veya sebze yemeklerinin yanında servis edilen iç pilav, özellikle davet sofralarının gözde tariflerinden biri. Eğer sizler de konuklarınız için farklı bir pilav tarifi arıyorsanız iç pilav tarifini mutlaka deneyin. Peki, İç pilav nasıl yapılır? İşte sofralara damgasını vuracak bir hayli lezzetli iç pilav tarifi…

İç Pilav Malzemeleri

İç Pilav Malzemeleri

- 2 su bardağı pirinç

- 3 su bardağı su

- 1 büyük boy soğan

- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

- 2 çorba kaşığı toz şeker

- 2 çorba kaşığı kuş üzümü

- 2 çorba kaşığı tereyağı

- Tarçın

- Zeytinyağı

- Yenibahar

- Tuz

- Karabiber

İç Pilav Yapımının Püf Noktası

İç Pilav Yapımının Püf Noktası

Pilav yapımında en önemli nokta kaliteli pirinç kullanımıdır. Bu yüzden iç pilav yaparken de her zaman güvendiğiniz markanın pirincini kullanmaya özen gösterin. Ayrıca bu pilavı pişirme aşamasında çok karıştırmadan kendiliğinden pişirmeye dikkat edin.

İç Pilav Tarifi

İç Pilav Tarifi

- Yapışmaz bir pilav tenceresinin içine zeytinyağı ekleyin, daha sonra soğanı ilave ederek sararıncaya kadar kavurun. Dolmalık fıstıkları da ekledikten sonra hafif renk alana kadar kavurmaya devam edin. Fıstıkların üzerine pirinci ekleyin, tuzunu atıp karıştırın. Tarçın, yenibahar, karabiber ve suda 1 sat kadar bekletilmiş kuş üzümünü de ilave ederek karıştırmaya devam edin.

- Su ve arzuya göre şeker ilavesi de yaparak yüksek ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirmeye bırakın. Pilav suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. İç pilav hazır. Pilavı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakıp servis edebilirsiniz.

Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın