Görüş Bildir
Haberler
Hüsamettin Oğuz Yazio: Erkeklerin Kadınlar Hakkında Bilmesi Gereken 6 Şey

etiket Hüsamettin Oğuz Yazio: Erkeklerin Kadınlar Hakkında Bilmesi Gereken 6 Şey

Hüsamettin Oğuz
07.03.2021 - 14:01

Başrollerinde Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei’nin yer aldığı What Women Want, yani “Kadınlar Ne İster?” filmini seyretmeyen yoktur sanırım…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konusuna gelince; mesleği reklamcılık olan Nick Marshall, Chicago'da yaşamaktadır.

Konusuna gelince; mesleği reklamcılık olan Nick Marshall, Chicago'da yaşamaktadır.

Bir kaza sonrasında fantastik olduğu kadar tuhaf bir yetenek kazanır. Nick Marshall, kadınların aklından geçen düşünceleri okuyabilmektedir. Nick bu tuhaf, fantastik yeteneğini kadınları anlamak için yararına kullanmaya başlar. Kadınların aklından geçen düşünceleri anlamak için film icabı böyle hayali ve fantastik bir yeteneğimizin olmasını kim istemez ki? Maalesef biz erkeklerin kadınların ne düşündüğüne hep kafa yoruyoruz ama kadınları anlamaya çalışmak gibi bir çabamızın olduğuna pek inanmıyorum.

Peki, Kadınlar ne ister?

Kadınlar ne ister: Sevilmek, dinlenmek, arzu edilmek, saygı duyulmak, ihtiyaç duyulmak, güvenilmek ve bazen sadece sahiplenilmek.

Kadınların erkeklerden ne istediğini bildiğinizde ilişkileri güçlü kılmak çok daha kolaydır. Erkeklerin kadınlar hakkında bilmesi gereken 5 şey var. Kadınlar bunları sadece mantıklı olarak bilmekle kalmayıp, bunları “hissetmek” ister.

Erkekler bunu bilmeli:

1. Kadınlar sevildiğini hissetmek ister.

Birçok kadın, onlara olan sevgimiz konusunda güvensiz hissediyor. Bu konuda erkeklerin yapabileceği iki şey var. İlk önce ona güven ver. Çatışma zamanlarında, onlara ne olursa olsun onları sevdiğimizi ve her şeyin yoluna gireceğini söylemeliyiz; “Seni seviyorum. Bunu atlatacağız.' Üzgün olduğunda, boşluğa ihtiyacı kalmaz,” diye sarılmaya ve kucaklanmaya ihtiyacı var.

2. Kadınlar anlaşıldığını hissetmek isterler.

Kadınlar, neredeyse imkânsız olsa da nasıl düşündüklerini ve hissettiklerini anlamamıza ihtiyaç duyar. Çoğu kadının hayatlarının, birden çok pencerenin açık olduğu ve aynı anda işlendiği bilgisayarlar gibi olduğunu anlamamıza yardımcı olur. Bir seferde yalnızca bir şeyi işleyebilen erkeklerin aksine, kadınlar sürekli olarak aynı anda birden fazla düşünce ve duygu ile yaşamayı beceriyor... Birçok kez, kadınların, aynı anda üç farklı şey hakkında konuştukları bir sohbeti izlemiştim. Ve tahmin edin ne oldu, hepsi birbirlerini anladılar! Öyleyse, umarım, kadınların nasıl düşündüğünü genel olarak anlayabilirsek, onların nasıl hissettiklerini daha iyi anlayabiliriz.

3. Kadınlar duygusal olarak kendilerini güvende hissetmek isterler.

Kadınlar güvenlik ister. Evet, ekonomik güvenlik önemlidir, ancak duygusal güvenlikten sonra ikinci sırada gelir. Kadınlar evi, faturaları ve ödemeleri düşünür, ancak duygusal olarak bağlı hissetmek ve ne olursa olsun, onun için orada olduğumuzu bilmek, asıl önemli olan şeydir. Güvenilir bir adam gerçek bir hazinedir.

4. Kadınlar dinlendiğini hissetmek isterler.

Beyler, düzeltmemizi değil, sadece dinlememizi istiyorlar. Bizim fikrimizi sorsa bile, soruna bizim çözümümüzü istemiyor ya da buna ihtiyaç duymuyorlar. Sorun hakkında nasıl hissettiğini anlamamızı ve bu duyguyla kendisiyle özdeşleşmemizi istiyor. 'Bunu benimle paylaştığın için teşekkürler' veya ona söylenecek en güzel söz: 'Olan için çok üzgünüm' yeterli olacaktır. İlişkinizi geliştirecek bir şekilde iletişim kurmakta zorlanıyorsanız, zamanla birbirinizden uzaklaştığınızı göreceksiniz.

5. Kadınlar kendilerini güzel hissetmek ister.

Onun güzel olduğunu bilmesi gerekiyor. Sadece bilmek istemiyor, 'Güzel miyim?' ama 'Onun için güzel miyim?' Evinizde pek çok ayna olabilir ama eşiniz için en çok anlam ifade eden ayna sizsiniz.

6. Hataya açık olun.

Savunmak, son derece insani bir tepkidir. Hepimiz kendimizi korumaya bağlıyız ve bu, savunmacı davranışlara yol açabiliyor. Savunmacı bir iletişim moduna geçmek için ön saflarda beklediğinizi fark ederseniz, bu ilişki için son derece zararlı olabilir.

Instagram

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
3
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın