Görüş Bildir
Haberler
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ergin'e 'Erdoğan'a Hakaret'ten Dava

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ergin'e 'Erdoğan'a Hakaret'ten Dava

Onedio Medya
24.12.2015 - 20:38

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Ekrem Dumanlı hakkında, ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 Eylül'de katıldığı bir televizyon programındaki sözlerini 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dağlıca açıklaması: '400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı' şeklinde duyuran Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin hakkında ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ekrem Dumanlı hakkında da dava açıldı

Ekrem Dumanlı hakkında da dava açıldı

Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı'nın da yer aldığı iddianamede, ''Zaman Gazetesi'nin internet sayfası olan 'zaman.com.tr'de, 'Erdoğan, Dağlıca'daki Hain Saldırıyı Değerlendirdi: Dört Yüz Milletvekili Verilseydi Olmazdı' şeklinde konuşmasının hiçbir yerinde geçmeyen ve bu anlama gelebilecek söz dahi kullanmamış olmasına rağmen Cumhurbaşkanı'nın Dağlıca'daki terör saldırısında şehit edilen askerlerin ölümünü 7 Haziran seçimlerinde kurucusu olduğu partinin 400 milletvekili sayısına ulaşmaması sebebine bağladığı gibi gerçek dışı, incitici ve iyi niyetle bağdaşmayan şekilde haber yapıldığı belirlenmiştir'' denildi. 

Bakırköy 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianameye ilişkin davanın görülmesine ilerleyen günlerde başlanacak. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
14
4
4
3
2
0