Görüş Bildir
Haberler
HTC One M8 Windows Phone İncelemesi

HTC One M8 Windows Phone İncelemesi

Teknoloji Haberleri
10.11.2014 - 18:42 Son Güncelleme: 10.11.2014 - 20:22

Htc One M8 Windows Phone İncelemesi

Htc One M8 Windows Phone İncelemesi
techkafa.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

HTC one M8, Windows Phone olarak raflarda yerini alıyor. Biz de sizler için inceledik.

Daha önce çıkan ikiz Android modeli gibi bütün kasa malzemesi alüminyum, fırçalandığı için de göze daha hoş gözüküyor. Arka kısmının kenarları eğimli olarak tasarlanmış, bu sayede ele çok güzel oturuyor. Ekranı da 5.1-inch Gorilla Glass 3 ile çiziklere karşı korunuyor. Ekranın altında ve üstünde gayet hoş bir tasarım olan hoparlörler bulunuyor.Hemen yanındaki 5 megapixel ön kamerası da, selfie ve görüntülü aramalarımız için ihtiyacımızı karşılıyor.

Ön kısımda hiç tuş olmaması, Windows ‘un ekrana sonradan eklediği “Home” ile çözümlenmiş ve aynı zamanda ekranı aşağıdan yukarıya kaldırarak arama bölümü açılabiliyor.

En önemli özelliklerinden birisi ise arkasında Duo Camera (çift kamera) olması. Cihazın arkasındaki ultrapixel 4 megapiksel kameranın yanında ek olarak bir kamera daha var. Bu ikinci kamera da HTC one M7’nin 2.1 megapiksellik ön kamerası .Bu kamera ile de alan derinliği hesaplama, nesnelerin mesafesini analiz etme ve fotoğrafın içine gömülü bir derinlik hissi oluşturulabiliyor. Derinlik haritası oluşturulduğunda ise fotoğrafı çektikten sonra odaklama, bir nesneyi kopyalama veya yapıştırma ve arka planı bulanıklaştırma gibi işlemler yapılabiliyor. Aynı zamanda 3D resimler de çift kamera sayesinde çekilebiliyor. Loş ışıkta bile kaliteli resimler çekebilmek de mümkün.

5 inç’lik ekranın çözünürlüğü ise Full HD yani 1080×1920 pixel, Samsung Galaxy s5 ‘in ekranı ile aynı. PPI oranı ise 441, iPhone 6 ‘nın PPI oranının 326 olduğunu hatırlarsak, gayet yüksek bir rakam. Renkler oldukça canlı ve doygun.

2.3 GHz’lik dört çekirdekli Snapdragon 801 ile çalışan HTC One M8 , yeni yongası ile birlikte Adreno 330 GPU’su, 2 GB LPDDR3 RAM , 6/32 GB dahili depolama seçeneği ve 128 GB microSD kart desteği özelliklerine sahip. Oldukça hızlı bir performansı var. Dokunmatiği ise çok güzel, sorunsuz bir şekilde işliyor. Cihaz nano sim kart ile çaılışıyor.

Pili ise 2600mAH, yani bir günlük yoğun bir kullanımda bile sizi yarı yolda bırakmaz.

Cihazın ağırlığı, 160 gram, ki 5 inç’lik bir cihaz için makul bir rakam. Boyutları ise 146.4 x 70.6 x 9.4 mm.

HTC One M8 ‘in bir Windows Phone olması ise kullanımında bazı değişiklikler eklemiş. Mesela Windows Phone ‘a özel uygulamalar gibi. Cihazın özel DOT (noktalı) kılıfı ile bu noktaların içinden saatin gözükmesi gibi hoş bir şekli var. BlinkFeed ile sosyal medya, ana ekran ve bildirimleri istediğinin gibi düzenleyebiliyorsunuz. HTC One M8 ile tam olarak bir Windows Phone 8.1 kullanmanın keyfini sürebilirsiniz.

ARTILAR;

-Göze hoş gelen tasarım

-Muhteşem kamreaları

-Tasarım hoparlörler

-Güzel uygulamalar

EKSİLER;

-Biraz kalın olması

-Daha önceki Android versiyonu ile fazla benzerlik göstermesi..

Kaynak: http://techkafa.com/htc-one-m8-window...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın