Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay ve Danıştay Üyeleri Seçildi

Yargıtay ve Danıştay Üyeleri Seçildi

ATKN
15.12.2014 - 17:26 Son Güncelleme: 15.12.2014 - 17:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

HSYK, yargı paketinin yasalaşmasının ardından Yargıtay'ın 144, Danıştay'ın 33 üyesini belirledi. Cemaat soruşturmasını yürüten Savcı Hakan Yüksel ile 'böcek' iddianamesini hazırlayan Savcı Durak Çetin Yargıtay'ın yeni üyeleri arasında.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), kamuoyunda yargı paketi olarak bilinen düzenlemeyle Yargıtay'a seçilen 144, Danıştay'a seçilen 33 üyenin ismini açıkladı. Danıştay'ın geri kalan 5 üyesi Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.

Öne çıkan isimler

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek Yargıtay üyeliğine seçildi. Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’nın kurucularından olan Şimşek, 2013 yılında Ankara Başsavcılığına atanmıştı.

Gülen Cemmati ve TİB soruşturmalarını yürüten Ankara Anayasal Suçlar Soruşturma bürosunda çalışan Savcı Hakan Yüksel’de Yargıtay üyeliğine seçildi.

Erdoğan'ın başbakanlık yaptığı dönemde fisinde ve evinde bulunan ‘böcek’ tabir edilen dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmada polisler hakkında iddianameyi düzenleyen savcı Durak Çetin Yargıtay üyeliğine seçildi.

Özel yetkili Mahkemelerin kapatılmasıyla Anayasal Suçlar soruşturma bürosunun başında görevlendirilen Savcı Vali Dalgalı’da Yargıtay üyeliğine seçildi. Dalgalı Deniz Feneri soruşturmasını yürütmüş ve dosyadaki şüphelilerin serbest kalmasını sağlamıştı.

Paris Cinayetleri soruşturması, Kozmik Oda soruşturması gibi önemli soruşturmaları yürüten savcı Sadık Bayındır’da Yargıtay üyeliğine seçildi.

HSYK seçimleri öncesi Yargıda Birlik Platformu adına çalışan savcı Abbas Özden, Hakim Gülsüm Mısır, Hakim Hayri Keskin’de Yargıtay üyeliğine seçilen isimlerden.

Dönemin Ankara özel yetkili başsavcıvekilliği görevini yürüten Murat Esen Yargıtay üyeliğine seçilen isimler arasında.

AOÇ için karşıt oy kullanan hakim Yargıtay üyesi oldu

Anakara 11. İdare Mahkemesi Başkanı Eyüp Kaya Danıştay üyeliğine seçildi. Kaya yeni Cumhurbaşkanlığı sarayının yapıldığı Atatürk Orman Çiftliği arazisinin Sit alanına geri dönüştürülmesi için açılan davada karşıt oy kullanmıştı. Mahkemenin 2 üyesinin görüşüne katılmayan Kaya, 7 hektarlık alanda insanlık tarihi, savaş tarihi ile milli tarih açısından, milli mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük ve önemli olayların cereyan ettiğine ilişkin bir bulgunun olmadığının anlaşıldığını belirtti.

Kaya, AOÇ'nin tarihi SİT özelliği bulunmadığı anlaşılan bu kısmı hakkında SİT şerhinin kaldırılması yönündeki kararın yürürlükteki mevzuat göz önüne alındığında hukuka aykırı olmadığını savunmuştu.

Yargıda Birlik Platformu için çalışan Adalet Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Cafer Ergen ve Türkiye Adalet Akademisi hakimi Hasan Odabaşı Danıştay üyeliğine seçildi.

Yargıtay üyeliğine seçilenlere ilişkin tam liste

Danıştay üyeliğine seçilenlere ilişkin tam liste

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/yar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0