Görüş Bildir
Haberler
Hollywood Filmlerindeki Bilgisayar Efektlerinin Olabilecek En Absürt Amaçlar İçin Kullanıldığı 18 An

Hollywood Filmlerindeki Bilgisayar Efektlerinin Olabilecek En Absürt Amaçlar İçin Kullanıldığı 18 An

Ezgi Varlı
19.02.2018 - 13:17

Filmin çekimleri bittikten sonra bile insanlara sunulmadan önce birçok kontrol ve düzenlemeden geçirilmesi gerekir. Fakat bu düzenlemeler tahmin ettiklerinizden daha ilginç....

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Armie Hammer'ın silinen testisleri:

1. Armie Hammer'ın silinen testisleri:

'Call Me By Your Name' filmi 1980'lerde geçiyordu. Yani aşırı kısa mayo ve şortların zamanından bahsediyoruz. Haliyle bu kısa şortlar bazen riskli olabiliyor. Armie Hammer'a olduğu gibi. Çekimler sırasında devamlı olarak testisleri fırladığı için filmi baştan sona kontrol ederek o sahneleri düzenlemek zorunda kalmışlar.

2. Sahte San Fransisco:

2. Sahte San Fransisco:

Tüm zamanların en kötü filmi olarak dillere düşen 'The Room' filminin çatıdaki o ikonik sahnesinde de bazı düzenlemeler yapılmış. 'Ben ona vurmadım' sahnesinin çekildiği çatı katında yeşil perde kullanılıyordu ve arka plana San Fransisco şehir manzarası eklendi. Set orijinal çatı katına zaten benzetilmiş olmasına rağmen Yönetmen sahte bir arka plan olması için yeniden düzenlemeler yaptı.

3. Kevin Spacey'nin yerine alan Oscar'a aday oldu.

3. Kevin Spacey'nin yerine alan Oscar'a aday oldu.

Tüm zamanın en ilginç düzenlemelerinden olsa gerek. Kevin Spacey'nin birçok kişiden duyulan taciz iddialarından sonra yönetmen hızlı bir karar alarak bu rol için en başından beri istediği Christopher Plummer'ı yerine koydu. Fakat küçük bir sorun, filmin çekimleri çoktan bitmişti. Birkaç düzenleme, yeniden çekilen sahneler ve bilgisayarın mucizesi sayesinde 2 haftaya kalmadan filmin yeni hali sinemalarda yerini aldı. Hatta bu mükemmel oyunculuğu sayesinde Christopher Plummer Oscar'a aday seçildi.

4. Kasık kılının elli tonu...

4. Kasık kılının elli tonu...

'Grinin Elli Tonu' ve diğer filmlerde çıplaklık oldukça fazla. Öyle ki bilgisayar üzerinden düzenlemeler de bir hayli gerekmiş. Hatta bazı kırbaç sahnelerinde Dakota Johnson'nın poposunun üzerine bir popo koymak zorunda bile kalmışlar. Tabi asıl olay sahneyi tam anlamıyla gerçekleştirebilmeleri için Dakota'ya kasık kılı eklemeleri olmuş.

5. Superman tıraşlı olmalı.

5. Superman tıraşlı olmalı.

Henry Cavill 'Mission İmpossible 6' için bıraktığı bıyığı kesemeyeceği için Superman çekimleri sırasında bıyıkları üzerinde montaj yapıldı. Fakat birçok kişi Henry'nin yeni üst dudağından tatmin olmadığı için bu olay oldukça konuşulmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zoolander'da silinen İkiz Kuleler.

6. Zoolander'da silinen İkiz Kuleler.

11 Eylül olayından sonra New York'ta çekilen yeni filmler için yönetmenler zorlu bir karar verme aşamasına gelmişlerdi. 'İkiz kuleleri kaldırsak mı? Kaldırmasak mı?'. Zoolander filmi de bu durumda kalanlardan. Ben Stiller'ın komedi filmi 11 eylül olayından hemen sonra vizyona gireceği için yönetmenler ikiz kulelerin silinmesi kararını almışlardı.

7. Warner Bros çıplaklığı çıplaklıkla kapatmaya çalıştı.

7. Warner Bros çıplaklığı çıplaklıkla kapatmaya çalıştı.

Stanley Kubrick filmin ilk kısmını gösterdikten bir hafta sonra hayatını kaybettiği için filmde yapılan bu değişiklere dur diyemedi. 'Eyes Wide Shot' filmindeki sahnelerde bazı değişiklikler olmazsa reytinglerde düşüş yaşanacağı için Warner Bros çok açıkta olan seks sahnelerinin önünü kapatmak için bilgisayarda eklentiler yaptı. Fakat bu eklentiler daha fazla çıplak insandan başka bir şey değildi.

8. Sahte kaka.

8. Sahte kaka.

'John Wick' filminde baş karakterin köpeği bahçesine kaka yapıyordu. Fakat gerçekten kaka yaptırmak yerine yönetmen bilgisayarla çim üzerinde duran bir kaka koymakta ısrar edince bu filme ekstra 5000 dolar masraf daha katmış oldu.

9. Nicolas Cage'in baklavaları:

9. Nicolas Cage'in baklavaları:

Nicolas Cage 'Ghost Rider' filmi için mükemmel bir seçimdi ve rolü için vücudunu oldukça geliştirdi, 40'lı yaşlarında olmasına rağmen. Fakat Cage'in vücudundaki bazı dövmelerin silinmesi gerekiyordu. Hazır bunu yaparken baklavalarına da  el atalım demişler ama pek olmamış. Bu sahnede kas gibi gözükmektense daha çok yağlanmış bir plastik gibi gözüktüğünü söylemekte fayda var.

10. "Chuckesmee"

10. "Chuckesmee"

İzleyen herkesin direkt olarak fark ettiği bu bilgisayar yapımı bebeği söylemeden geçemeyiz. Twilight'ın son filmindeki hızla büyüyen Renesmee film yapımcılarına sorun yaratıyordu. En başta oyuncak bebek kullanmaya karar verdiler fakat bebek aşırı ürkütücü gözükünce yerine bilgisayarla düzenlemeye karar verdiler ( Bebek o kadar korkunçtu ki adını ' Chuckesmee' koymuşlardı).

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sahte nefes...

11. Sahte nefes...

Jesse Eisenberg ve Andrew Garfield'ın Harvard'daki partide dışarı çıkıp Facebook hakkındaki konuşmaları yaptıkları sahnede gerçekçi olmayan bir şey vardı. Normalde çok soğuk olması gereken hava çekimler sırasında soğuk olmadığı için yönetmen David Fincher sahte nefes ekleyerek daha gerçekçi bir sahne yaratmayı amaçlamış.

12. Alba'nın iç çamaşırları silindi.

12. Alba'nın iç çamaşırları silindi.

Filmlerde çıplaklığı kapatmak bilgisayarla düzenlemek çokça kullanılan bir durum. Ama çıplak göstermek için kullanılma az rastlanır. Jessica Alba'nın 'Machete' filminde olduğu gibi. İç çamaşırları bilgisayarla silinerek üzerine ten rengi kaplama yapıldıktan sonra Jessica'ya çıplak görünüm verilmiş, baya da gerçekçi duruyor.

13. "Şu meme ucu daha güzel duruyor, onu koyalım"

13. "Şu meme ucu daha güzel duruyor, onu koyalım"

'The Change-Up' filminde de aynı durum söz konusu. Olivia Wilde ve Leslie Mann'in daha çok çıplak gözükmesi için bilgisayar kullanıldı. Hatta Wilde filmde hangi meme ucunu istediğine bile karar verdi.

14. Jar Jar Binks:

14. Jar Jar Binks:

En kötü montaj ödülü verilecek olsa açık ara kazanacak kişi George Lucas olurdu. En büyük günahı ise kuşkusuz Jar Jar Binks karakteri diyebiliriz.

15. Star Wars'tan söz etmişken;

15. Star Wars'tan söz etmişken;

Lucas'ın uzaylı rapçisi de 'Return of Jedi' filmine yine bir anlamsızlık katmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16.

16.

'Blade: Trinity' filminde Wesley Snipes'ın bir sürü dövüş sahnesi vardı. Belki de en saçması Snipes'ın gözlerini açmayı reddettiği sahne olsa gerek. Eklenen sahte gözler oldukça rahatsız edici gözüküyor.

17. Sahte sincap:

17. Sahte sincap:

'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull' filminin en dalga geçilen bölümlerinden biri Indiana Jones'un nükleer saldırıdan bir buzdolabının içine saklanarak kurtulduğu kısım olabilir ve o sahnenin de en alay konusu olan kısmı tümsekten çıkan sahte sincap olsa gerek. Sahteliği aşırı belli olduğu için tüm film boyunca başka nereler sahte diye araştıranları da çok oldu tabi.

18. "Gone With the Wind":

18. "Gone With the Wind":

Bu bilgisayarla düzenleme yapılan zamanların oldukça öncesindeydi ama yinede ilginç bir olay denilebilir. David Selznick kitaba bağlı kalmak için elinden gelen her şeyi yapmak istiyordu. Başrol oyuncusu Scarlett O'Hara'nın orijinal göz rengi yeşildi ve mavi olması gerekiyordu. Kontak lens olayı o zamanlarda yeni bir teknoloji olarak sayıldığı için Scarlett'ın gözleri zamanın ötesinde bir değişime uğradı diyebiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
48
27
16
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Kalemdar

bizim dizilerdeki patlama efektleri geldi birden aklıma

Mert Göktaş

Star Wars'a laf ediyorsun editör en kötü montaj diye :D tüm Onedio toplansın o karakteri yapsın da göreyim 30 sene öncesinin filminden daha kötü olur eminim.

Armie adamım her yerde kendini belli ediyorsun😂😂