Görüş Bildir
Haberler
11 Maddede Hindistan'ın Holi Bayramı

11 Maddede Hindistan'ın Holi Bayramı

Berfin Balyen
11.04.2015 - 21:31 Son Güncelleme: 19.04.2015 - 23:18

11. 1.GÜN

11. 1.GÜN

Hint mitolojisinde kötülükler kralı Hiranyakaşipu'ya Tanrı Brahma sonsuz bir güç verir ve kibirlenen kral etrafındakilere eziyet edip, herkesi egemenliği altına almak ister. Fakat oğlu Prablah daha fazla dayanamaz ve babasına baş kaldırır. Babası tarafından öldürmek istenen Prablah'ı her seferinde Vishnu tarafından kurtarılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10.

10.

Fakat Hiranyakaşipu sonunda oğlu Prabla'ı kız kardeşinin kucağında öldürmeye karar verir ve yangın çıkartır. Kız kardeşi Holika yanmayan şalını kardeşinin üzerine örter ve kardeşinin ölümüne engel olur. Ama Holika orada ölür. Bunun üzerine Tanrı Vishnu, kral Hiranyakaşipu'yu tahtan alır ve yerine oğlunu geçirtir.

9.

9.

İnsanların hep birlikte yaktıkları ateş söndüğünde ateşten bir avuç kül alıp evlerine götürürler. Bir kukla şeytana edilen küfürlerle birlikte yakılır ve insanlar hep bir ağızdan 'Holi-Hai!'diye bağırırlar. Bu onları kötülükten bedenlerini ve evlerini korumuş olurlar.

8. 2.GÜN

Bu gün ise Tanrılar arasında olan bir olaydan kutlanır. Renklerle kutlanır. Bu Lord Krishna'nın kendini boyaması ile başlamıştır. Tanrı Radha'nın rengarenk tenini kıskanan Krishna annesi Yashoda'ya dert yanar ve annesi onun yüzünü renklerle boyamayı önerir.

7.

7.

Annesinin bu isteğini seve seve kabul eder. O günden bu güne, yüzünü renklerle boyayan Krishna'nın renklere bürünmesini ve doğanın adaletsizliğine karşı gelişi bu şekilde kutlanır.

6.

6.

Holide kullanılan her rengin bir anlamı var;

KIRMIZI; MASUMİYET

SARI;DİNDARLIĞI

MAVİ; SAKİNLİK VE AĞIRBAŞLILIĞI

YEŞİL;CANLILIK, ENERJİ

İçeriğin Devamı Aşağıda

5.

5.

Son gün olan 2.güne dünyanın bir çok yerinden insanlar katılır.

4.

4.

3.

3.

2.

2.

1.

1.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
49
8
6
5
5
5