Görüş Bildir
Haberler
Hızlı Yağ Yakma Önerileri

Hızlı Yağ Yakma Önerileri

Elif Altunten
22.05.2014 - 10:58 Son Güncelleme: 22.05.2014 - 12:02

Yazın kapıda olduğu şu günlerde hızlı yağ yakmanın 7 yolu ile karşınızdayız… Yağ yakmak için ilk önceliğiniz, kaslarınızı güçlendirmek olacak. Kasları güçlendirici hareketlerden en önemlisi ağırlık çalışmaktır. Ağırlık çalışırken dikkat etmeniz gereken nokta; ağırlığı normalden daha yavaş kaldırarak kaslarınızın gücünü % 50 oranında artırabilirsiniz.

Haftada 4 saat koşun Koşmanın en güzel yanı, koşmayı bıraktıktan sonra da vücudun yağ yakımına devam etmesidir. Haftada en az 4 saat koşanlar, koşmadıkları dönemlerde de kalori yakmaya devam ederler. Araştırma neticelerine göre protein ağırlıklı besinlerin tüketildiği bir kahvaltı ya da öğle yemeği yemek, yemekten sonra daha fazla yağ yakmanızı sağlıyor. Alkollü içecekler metabolizmanızı yavaşlatır ve yağlanmayı kolaylaştırır. Yağ yakmak gibi bir amacınız varsa içkiden uzak durmanızda yarar var.

Uyandıktan sonra bir kaç saat içerisinden yapılan spor metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Böylelikle tüm gün yağ yakmaya da devam edersiniz. Günde iki fincan yeşil çay içmek metabolizmayı hızlandırırken, yağ yakımını da kolaylaştırıyor. Yeşil çayın yanında, ayrıca şeker ve krema ilave edilmeden içeceğiniz kahve ile de vücudunuzun yağ yakmasına yardımcı olabilirsiniz.

Gün içinde tüketeceğiniz yoğurt, tam tahıllı gıdalar, baharatlı yiyecekler de daha çok yağ yakmanızı sağlayacaktır. Kahvaltıda düşük glisemik indeksli besinler yemek, sonrasında yapacağınız egzersizlerde daha fazla yağ ve kalori yakmanızı sağlar. Eğer 1200 kalorinin altında düşük kalorili bir diyet yapacaksanız, vücut kıtlık sinyalleri verir ve yağlanmayı kolaylaştırır. Diyetteyseniz her gün en az 1200 kalori almaya dikkat etmelisiniz.

haber kaynağı: 724saglik.org

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın