Görüş Bildir
Haberler
Hintli Pilot Uçuş Esnasında Uyuya Kalınca Faciadan Dönüldü

Hintli Pilot Uçuş Esnasında Uyuya Kalınca Faciadan Dönüldü

Fatih UZUN
14.08.2014 - 18:17

Hindistan'ın en prestijli hava yolu şirketlerinden 'Jet Airways' ait bir yolcu uçağı Türk hava sahasında büyük tehlike atlattı.

Jet Airways'e ait Boeing 777-300 tipi yolcu uçağı 300 yolcusuyla Hindistan'ın Mumbai kentinden havalanarak Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidiyordu. Türkiye hava sahasına girene kadar normal bir uçuş gerçekleştiren yolcu uçağı, Ankara üzerinde büyük bir talihsizlik yaşadı.

TÜRK YETKİLİ FARKETTİ

Hindistan havayollarına ait yolcu uçağının imdadına Türk kontrol kulesindeki görevli yetişti. Acil çağrı gönderen Türk yetkili, 10000 bin metrede uçması gereken uçağın niçin 1500 metre alçaktan uçtuğunu sordu. Türk yetkili, yolcu uçağının derhal 10000 bin metre seviyesinde uçmasını bildirdi. Yardımcı pilot, uyuyan pilotu kaldırarak uçağın tekrar normal seyrine dönmesini sağladı. Ancak uçaktaki mürettebat havada yaşanan bu talihsizliği Hindistan Sivil Havacılık Merkezi'ne bildirmedi. Uçuş regülatörüne gelen anonim bir SMS, 'Jet Airways'in havada yaşadığı olaydan Hindistan Sivil Havacılık Merkezi'ni haberdar etti.

Havada yaşanan bu dikkatsizlik sonrası Hindistan Sivil Havacılık Merkezi (DGCA) soruşturma başlattı. Hindistan Sivil Havacılık Merkezi, soruşturma tamamlanana kadar yolcu uçağının pilotu ve yardımcısını uçuşlarden men etti.

Ensonhaber

Kaynak: http://www.ensonhaber.com/hint-pilot-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0