Görüş Bildir
Haberler
Hindistan'da Sıcaktan Ölenlerin Sayısı 2 Bine Yaklaştı

Hindistan'da Sıcaktan Ölenlerin Sayısı 2 Bine Yaklaştı

Onedio Medya
30.05.2015 - 12:12

Fotoğraf: AFP

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hindistan'da aşırı sıcak hava ve su sıkıntısı sebebiyle ölenlerin sayısı 1826’ya ulaştı. Ölümlerin büyük çoğunluğu son birkaç gün içinde gerçekleşti.

Hindistan’da özellikle son haftalarda artan sıcaklar sebebiyle ölenlerin sayısı 1826’ya yükseldi. Hastanelerde doktorların izinleri kaldırıldı. Her gün yüzlerce kişi aşırı sıcaklardan ve su sıkıntısından kaynaklanan rahatsızlıklar sebebiyle hastanelere başvuruyor. Sadece Perşembe günü 100'den fazla kişi bu sebeple öldü.

45 dereceye kadar çıkan sıcaklar nedeniyle, yetkililer, ülkenin güneyinde yaşayanlara gündüz saatlerinde evden çıkmamalarını tavsiye ediyor ve bazı noktalara içme suyu istasyonları kuruyor. Delhi Halk Sağlığı Müdürü Charan Singh konuyla ilgili yaptıkları açıklamada ölümlerin artmaması için tek yapılması gerekenin buna benzer önleyici tedbirlerin alınması olduğunu belirtiyor.

Ülkede, ölümlerin çoğu köylerde gerçekleşti. 4 binden fazla köye tankerlerle su dağıtıldı.

Meteoroloji yetkilileri ülkenin güneyini de kapsayan Güney Asya ülkelerinde yüksek sıcaklıkların 2 gün daha devam edeceğini söylüyor. Bu, dünyada kaydedilen en büyük beşinci, Hindistan’da ise ikinci büyük ölümcül sıcak hava dalgası. Muson yağmurlarının önümüzdeki hafta kuzeye kayması ile hava sıcaklıklarının düşmesi bekleniyor.

Sıcaklıklar daha çok tarım ve inşaat işçileri, yaşlılar, kronik hastalar ve çocukları etkiliyor. Ülkede yaz aylarında her sene sıcaklar nedeniyle ölümler gerçekleşse de şu anki ölümler şimdiden yıllık ortalamanın 2 katı seviyesinde.

Sıcaklık sebebiyle tarım ürünleri, doğada bulunan bitki ve ağaçlar ile hayvanlar da büyük zarar görüyor. Sayısı bilinmemekle birlikte ülkenin farklı yerlerinde ölen binlerce hayvan olduğu rapor ediliyor.

Al Jazeeara muhabiri Nidhi Dutt’in, Delhi’de görüştüğü doktorlar ve sağlık uzmanları şu anki ölümler kadar sıcaklığın daha sonra ortaya çıkacak etkilerinden de korkuyor. Havada oluşan toksinlerin ve susuzluğun sebep olacağı hastalıkların önümüzdeki günlerde daha çok ölüme neden olmasından endişe ediliyor.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/hin...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0