Görüş Bildir
Haberler
Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici: 'Salda’nın Ekosistemi Çökmeye Başladı, Millet Bahçesi Projesinden Vazgeçilmeli'

Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici: 'Salda’nın Ekosistemi Çökmeye Başladı, Millet Bahçesi Projesinden Vazgeçilmeli'

Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, Salda Gölü'nde ekosistemin çökmeye başladığına dikkat çekti. Kesici, 'Gölü kurtarmak için Millet bahçesi projesinden vazgeçilmeli' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Ne zaman insanlar müdahale etti, kararmalar başladı'

'Ne zaman insanlar müdahale etti, kararmalar başladı'

Burdur’daki Salda Gölü’nde suyun yanlış kullanımı ve kuraklıkla beraber su çekilmesi hızlandı. Millet bahçesi projesi başlatılan gölden paylaşılan görsellerde kumsalın siyahlaşmaya başladığı görüldü.

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'e konuşan Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, Salda Gölü’nde yaşanan kararmaların su çekilmesinden kaynaklı olduğunu söyledi. Kesici, “Gölde bulunan magnezyum ve minerallerin, mavi yeşil alglerle girmiş olduğu biyomineralizasyon sonucu hidromagnezit oluşumu yaşanıyor. Bu da göl çevresindeki kumlara beyaz rengini veriyor. Ancak Salda’nın ekosistemi çökmeye başladı” dedi.

'Gölü kurtarmak için uzaktan bakmamız gerekiyor'

'Gölü kurtarmak için uzaktan bakmamız gerekiyor'

Tarımın da baskı yarattığını belirten Kesici, “Gölü besleyen derelerin önü kapatıldı. Ayrıca tarımla birlikte yeraltı suları çekiliyor. Salda yıllarca kendi doğal dengesindeydi. Ne zaman insanlar müdahale etti, kararmalar başladı” diye konuştu. 

Kesici, “Gölü kurtarmak için uzaktan bakmamız gerekiyor. Millet bahçesi projesinden vazgeçilmeli. Etrafında yapılaşmaya izin verilmemeli. Salda’nın koruma alanı genişletilmeli. Yoksa gerçekten kaybedeceğimiz bir döneme giriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
13
6
5
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nuray

Asla doymak bilmiyorlar. İçimdeki nefretin tarifi yok Lanet olsıcalar. tüm güzellikleri katletmeye yeminliler.

aorhan

işgal altında olsa belki bu kadar hainlikle karşılaşmayacak bu güzellikler. ama dediğiniz gibi yeminliler

rubellit

Güzel olan herseyi katletmedikleri sürece asla rahat uyuyamıyorlar.. Artık minicik dahi sabrım kalmadı, bir an önce gitmeliler....

Resho

Son 5 yılda 3 kez gittim.. En son bu yazın sonunda gittim. Salda'yı ilk gördüğümde nasıl büyülendiysem bu sefer bir o kadar haline şaşırdım. Ülke insanı ve h... Devamını Gör

BMA

işte 5 yılda 3 kez gittiğin için bozulmuş olabilir mş