onedio
article/comments
article/share
Haberler
Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici: 'Salda’nın Ekosistemi Çökmeye Başladı, Millet Bahçesi Projesinden Vazgeçilmeli'

Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici: 'Salda’nın Ekosistemi Çökmeye Başladı, Millet Bahçesi Projesinden Vazgeçilmeli'

Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, Salda Gölü'nde ekosistemin çökmeye başladığına dikkat çekti. Kesici, 'Gölü kurtarmak için Millet bahçesi projesinden vazgeçilmeli' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

'Ne zaman insanlar müdahale etti, kararmalar başladı'

'Ne zaman insanlar müdahale etti, kararmalar başladı'

Burdur’daki Salda Gölü’nde suyun yanlış kullanımı ve kuraklıkla beraber su çekilmesi hızlandı. Millet bahçesi projesi başlatılan gölden paylaşılan görsellerde kumsalın siyahlaşmaya başladığı görüldü.

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'e konuşan Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, Salda Gölü’nde yaşanan kararmaların su çekilmesinden kaynaklı olduğunu söyledi. Kesici, “Gölde bulunan magnezyum ve minerallerin, mavi yeşil alglerle girmiş olduğu biyomineralizasyon sonucu hidromagnezit oluşumu yaşanıyor. Bu da göl çevresindeki kumlara beyaz rengini veriyor. Ancak Salda’nın ekosistemi çökmeye başladı” dedi.

'Gölü kurtarmak için uzaktan bakmamız gerekiyor'

'Gölü kurtarmak için uzaktan bakmamız gerekiyor'

Tarımın da baskı yarattığını belirten Kesici, “Gölü besleyen derelerin önü kapatıldı. Ayrıca tarımla birlikte yeraltı suları çekiliyor. Salda yıllarca kendi doğal dengesindeydi. Ne zaman insanlar müdahale etti, kararmalar başladı” diye konuştu. 

Kesici, “Gölü kurtarmak için uzaktan bakmamız gerekiyor. Millet bahçesi projesinden vazgeçilmeli. Etrafında yapılaşmaya izin verilmemeli. Salda’nın koruma alanı genişletilmeli. Yoksa gerçekten kaybedeceğimiz bir döneme giriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
2016 yılında Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldum. Kayseri'de gördüğüm eğitim sonrası Ankara'da bulunan Uğur Mumcu Vakfı'nda Uğur Mumcu Vakfı Araştırmacı Gazetecilik eğitimimi tamamladım. Aldığım eğitimlerin ardından Türkiye'nin en köklü gazetelerinden birinin İstihbarat Servisi'nde haber editörlüğü ve muhabirlik yaptım. Buradaki görevimin ardından çeşitli haber portallarında özel haber ve röportajlar ürettim. 2022’den bu yana Onedio bünyesinde çalışıyor ve deneyimlerimi okuyucularımızla paylaşarak, sizleri gündem ve ilginç içeriklerle buluşturuyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
13
6
5
2
2
1
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın