Görüş Bildir
Haberler
Başarının Önünde Engeller Duramaz! Güçlü Duruşlarıyla Hatırladığımız 15 İsim

Başarının Önünde Engeller Duramaz! Güçlü Duruşlarıyla Hatırladığımız 15 İsim

EQÜRİK
27.06.2020 - 16:08

Onlar engellerini, başarının önünde bir engel olarak görmemiş ve tarihe adlarını altın harflerle yazdırmış insanlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşık Veysel Şatıroğlu

1. Aşık Veysel Şatıroğlu

1894'te Sivas'ın Sivrialan köyünde doğmuş ve 6 yaşında yakalandığı çiçek hastalığı sebebiyle görme yetisini kaybetmiş bir halk ozanıdır. Sazı en yakın dostu olmuş, türküleri yol arkadaşı... Hayat ne kadar acıtabilir ki dendiğinde, görmeyen gözleriyle bir bir şahit olmuş ünlü ozanımız. Hiç bir engel, engel olamamış duygularını saza dökmeye. Sözleri her birimizin kalbine işlemiş, belki bir yaraya dokunmuş, belki merhem olmuş ...

2. Cemil Meriç

2. Cemil Meriç

1916 doğumlu yazar 1954 yılında geçirdiği kaza sonucu görme yetisini tamamıyla kaybetmiş. Bu durum onun hayatta araştırmasına, öğrenmesine ve öğrendiklerini kaleme dökmesinde asla engel teşkil etmemiş. Kendisi hayatı boyunca öğrenmeyi ve öğretmeyi hedeflemiş. Kültür ve sanat dallarında birçok ödül almış. Bu başarı onun engellerin ötesinde bir insan olduğunun en büyük göstergesi olmuş.

3. Ludwig van Beethoven

3. Ludwig van Beethoven

Gelmiş geçmiş en ünlü ve en etkileyici bestecilerden Beethoven. Çok küçük yaşlarda müziği keşfetmiş ve hayatını müziğe adamış. Sanatçı belki de başına gelebilecek en zor durumla karşılaşmış, 20'li yaşlarında duyma yitisini kaybetmeye başlamış. Bir müzisyen için duymanın ne demek olduğunu tahmin edersiniz, bu büyük zorluk onu dünyanın en büyük bestecilerinden biri olma yolunda engelleyememiş.1770 doğumlu besteci bugün hala kendisinden ve eserlerinden bahsettiriyorsa yolundaki tüm engelleri görmezden gelip işini en derinlerinde sevgi ve fedakarlıkla yaptığı içindir.

4. Abraham Lincoln

4. Abraham Lincoln

Kendisini ABD'de, köleliği resmen kaldırmış olma başarısına sahip başkan olarak tanıyoruz. Aynı zamanda tarihte ilk kez suikasta uğrayan başkan tabii. Fakat çoğumuzun Lincoln'ün marfan sendromu denen hastalığa sahip olduğunu bilmiyoruz (vücudun bağ dokusunu etkileyen genetik bir rahatsızlık). Azmin örneği Lincoln'ün, ''Çile çekmeyen insanların çok az meziyete sahip olduklarını tecrübe ettim'' sözü de akıllara kazınır nitelikte.

5. Eşref Armağan

5. Eşref Armağan

İşte bir başarı öyküsü de Eşref Armağan'dan. Kendisi doğuştan görme engelli bir ressam. Çizimlerini sadece dokunarak ve hissederek aklında kalanlarla gerçekleştiriyor. Aslında görmek için bakmanın çok da önemli olmadığını, hissederek görebileceğimiz tüm reel şeyleri taşıyor kendi hayatına ve onu takip edenlerin hayatına.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Helen Keller

6. Helen Keller

Sadece çok kısa bir an göremiyor, duyamıyor ve konuşamıyor olduğunuzu düşünün. Sanki nefes alamadık değil mi? O zaman size Helen Keller'ı taktim edeyim. Kendisi görme, işitme ve konuşma engelli. Çoğumuzu hayattan kopartabilecek bu doğuştan gelen engellerinin üzerinden azmi ve başarısı ile gelmiş. Çoğu insandan daha çok okumuş, hatta kendi hayatını anlatan birde kitap yazmış. Başarmak için çok daha fazla uğraşmış ve hayatın kendisine sunduğu zorluklara büyük savaşlar açmış, kazanmış.

7. Rick Allen

7. Rick Allen

Rick Allen, 1984 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu tek kolunu kaybetmiş bir müzisyen. Hayranları tarafından 'Fırtına Tanrısı ' olarak da tanınır. Mesleğini icra etmesi tek elle tabii ki zor fakat imkansız olmadığını bize gösterdi kendisi.

8. Stephen Hawking

8. Stephen Hawking

Yaşadığı ALS hastalığı yüzünden beyni dışında tüm vücut sistemi çöken Hawking'de başarının, zekanın ve azmin en büyük temsilcilerinden. Kendisi ölene kadar verdiği tüm yaşam mücadelesine, araştırmalarını, teorilerini, bilimsel yazılarını ve kitaplarını sığdırmış.

9. Jim Abbott

9. Jim Abbott

Doğuştan sağ eli olmayan Jim Abbot başarısını beyzbol dalında göstermiş. İnsanlara başarmak için sadece azmetmek gerektiğini aşılayan Abbot, hayatta zorbalığa uğrasa bile kendi çabası her şeyin önüne geçmiş.

10. Şafak Pavey

10. Şafak Pavey

1996 senesinde eğitim gördüğü İsviçre Zürih'te geçirdiği bir tren kazası sonucu sol kolunu ve ayağını kaybetmiş, yaşadığı zorlukları ve hayatının bu dönemini anlatan '13 Numaralı Peron' adlı bir kitap çıkarmış köşe yazarı, diplomat ve siyasetçidir. Birleşik Milletler'de üst düzey yöneticilik yapan Pavey, bir süre boyuncada CHP milletvekili olarak görev yapmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ray Charles

11. Ray Charles

Ünlü müzisyen, 7 yaşında görme yetisini kaybetmiş. Kendisine adil davranmayan hayata, yaptığı müzik ile gerekli cevabı vermiş. Kendisi piyanist, müzisyen ve blues ustası. Sonuçta hiç birimiz adil bir dünyaya doğmadık fakat başarılarımız bizi ayrıcalık sahibi yaptı.

12. Metin Şentürk

12. Metin Şentürk

Sempatik tavırları, billur sesi ve kendine olan güveni ile hepimizin tanıdığı Metin Şentürk. Hayatın engeline gülmüş, hatta gülmekle kalmayıp dalgasını geçmiş bir isim. Metin Şentürk Dünya Engelliler Vakfı'nın da başkanlığını yapmakta. Keşke herkes hayata onun penceresinden bakabilse, belki o zaman gözleri gören mutsuz insanlar da onun gibi gülebilirdi.

13. Thomas Edison

13. Thomas Edison

Geçirdiği bir rahatsızlık neticesinde işitme problemleri yaşamaya başlayan ünlü bilim insanı bu problemin zamanla büyümesine aldırış etmeden okudu, araştırdı, öğrendi, öğretti ve birçok buluşa adını yazdırdı.

14. Tony Iommi

14. Tony Iommi

17 yaşında bir iş kazası sonucu sağ elinin yüzük ve orta parmak uçları kopan ünlü müzisyen Tony Iommi, parmak uçlarına plastik takarak gitara devam etti. Bir işi yapabilmek için ihtiyaç duyulan tek şeyin o işi yapma isteği olduğunu gösteren müzisyen, 2008 senesinde 'Dünyanın En İyi Gitaristi' seçildi. Döneminin en sert gitar kalıplarını yazmış ve kendine özgü riffleriyle efsaneleşmiş sanatçının önünde hiçbir engel duramamış.

15. Frida Kahlo

15. Frida Kahlo

Hepimizin akıllara kazınan duygusal hayat hikayesi, kafasındaki renkli çiçeklerle içerindeki masum güzelliği hatırlatan, güzellik algısını kendi ruh haline göre değiştiren Frida Kahlo. Geçirdiği büyük trafik kazası sonrasında uzun süre kendine gelememiş. Doktorlar umudu kesse bile, kendisinden umudu asla yitirmeyen bu kadını hayata tekrar bağlayan şey çizdiği resimler olmuş. Yaşadığı trafik kazasının enkazını üzerinden atsa da, hayatta karşısına birçok engel çıkmış fakat dimdik duruşu ve başarılarının haklı gururu ile birçok kadına ilham oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çoğunlukla en büyük engelleri kendi önümüze, kendimiz koyuyoruz. Hayatta başarılarımızın önünde duran engeller olmaktan vazgeçelim. 💪

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
22
7
4
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selam babbe

Ben yemekten sonra soda içmeyince hayata küsüyorum, millet neler yapıyo?