Görüş Bildir
Haberler
Hiç Bu Açıdan Düşündünüz mü? Her Gün Deneyimlediğimiz Sıradan Ama Tuhaf 13 Olay

etiket Hiç Bu Açıdan Düşündünüz mü? Her Gün Deneyimlediğimiz Sıradan Ama Tuhaf 13 Olay

Meltem
02.03.2018 - 16:48 Son Güncelleme: 02.03.2018 - 16:59

Her gün gülüyor, uyuyor, göz kırpıyor ya da sıkılıyoruz. Bunları günlük hayatımızın içinde sıradan olarak konumlandırdığımız için aklımıza gelmiyor ama neden yapıyoruz? 

İşte her gün deneyimlediğimiz sıradan ama tuhaf 13 olay...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Göz kırpmak

Uyanık olduğumuz sürece istemsiz bir şekilde gözümüzü kırparız. En önemli nedeni gözleri temizlemek ve nemlendirmek olan bu eylemde, göz kapakları gözyaşıyla gözümüzü dezenfekte eder.

2. Hıçkırık

Göğüs boşluğu ile karın boşluğunu birbirinden ayıran diyaframın istem dışı kasılması ve ses tellerinin bulunduğu gırtlak bölgesinin aniden kapanmasıyla oluşur. Çıkardığımız “hık” sesiyle bizi delirten hıçkırık dakikada 10 ila 30 kez arasında tekrarlanır.

3. Gözü dalmak

srv.onedio.com

Beynimiz başka görevlerle meşgulken gözlerimizi dinlenme moduna alır ve bu nedenle gözlerimiz açık olmasına rağmen aslında hiçbir şeye bakmayız, daha doğrusu odaklanmayız. Çünkü beyin o esnada tüm enerjisini yaptığı işe harcar.

4. Sıkılmak

Bizi hayattan bezdiren, şikayet etmemize neden olan ve tadımızı kaçıran sıkılmanın tarifi zor olsa da yaşamayanın bilemeyeceği tuhaf durumlardan biridir.

5. Unutkanlık

Beyin gibi hafıza da oldukça karmaşıktır. Psikolojik olarak pek çok nedeni bulunsa da günlük hayatımızdaki kısa süreli unutmalar aslında hafızamızı aşırı kullanmamızdan kaynaklanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dedikodu/gıybet yapmak

Başkalarını çekiştirmek ya da yalnızca dert anlatmak için yaptığımız dedikodu aslında insanlarla aramızdaki bağı güçlendiren eylemlerden biridir.

7. Ölümü düşünmek

Ölümü düşünmek getirdiği korkunun yanı sıra yaşam kalitesini artırıyor. Düşünmeye engel olamadığımız ölüm duygusu sayesinde kendimizi daha iyi yaşamaya zorluyoruz.

8. Kendine zarar vermek

Keyifli olduğunu düşündüğümüz ve ruh durumumuzu yükselttiğine inandığımız bu alışkanlıklar zamanla artar ve kendimize zarar vermeye başlarız. Zarar derken hiç düşünmediğimiz şeyleri kast ediyoruz elbette: Sigara ve alkol. Günlük yaşantımızda sıradan hale getirmiş olsak da kendimize bile isteye zarar vermek biraz tuhaf sanki...

9. Uyumak

Nefes almak, yemek yemek kadar ihtiyacımız olan ve bir süreliğine beynimizi dış etkenlere kapattığımız bir eylem olan uykunun gizemi hala tartışılıyor. Araştırmalar, uykunun vücudumuza güç verdiğini ve özellikle de beynin kendisini yenilediğini gösteriyor.

10. Rüya görmek

Gün sonunda yorgun düşerek uyuyakaldığımız anlarda birtakım hayaller görürüz, bu hayallerin düşüncelerimizle karışması sonucu da rüyalar oluşur. Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse, gün içinde yaşadıklarımız beynimiz tarafından hayal olarak bize geri döner.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kızarmak

Stres, kaygı ya da utanma gibi duyguların sonucunda vücudumuzda aniden oluşan yüksek ısı derinin yüzeyine yakın damarları genişletir. Vücudumuzun atmaya çalıştığı o yüksek ısı derimizin kızarmasına yol açar.

12. Gülmek

Beyinde endorfin hormonu salgılatan gülme eylemi, doğduktan beş hafta sonra başlar ve ölüme kadar sürer.

13. Gaz çıkarmak

Yutkunurken yuttuğumuz hava da dahil olmak üzere, ağzımızdan başlayan sindirim sistemimizin her adımında gazlar birikir  ve bir çıkış noktası bularak çıkar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
340
113
91
36
27
26
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ertugrulkozanog

dedikodu insanlarla aramızı güçlendirmez aksine fazlasıyla zayıflatır unutmayın laf getiren laf götürür

Merve ceylan

#8 bu aralar bende böyle düşünüyordum ve burada karşıma çıkması iyi oldu.Evet insan kendine bu şekilde zarar verecek kadar manyak mı?Sigara ve alkol kullanan... Devamını Gör