Görüş Bildir
Haberler
Heyecan Dolu Bir Kovalamaca Hikayesi İzlemek İsteyenleri Baştan Çıkaracak 50 Film

Heyecan Dolu Bir Kovalamaca Hikayesi İzlemek İsteyenleri Baştan Çıkaracak 50 Film

EC was here.
13.08.2016 - 11:07

Onedio Sinema'da bu kez 'chase film' olarak tabir edilen, filmin temelinin takip ve kovalamacaya dayandığı filmleri listeledik. Hızlı, sürükleyici, gerilim dolu filmleri seviyorsanız kesinlikle kaçırmamanız gereken filmlere gelin hep birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Carter (2022)

50. Carter (2022)

IMDb: 5.1

Hafızasını kaybetmiş bir şekilde uyanan genç bir adam kendisini büyük bir tehlikenin içinde bulur. Geçmişi hakkında hiçbir şey hatırlamayan adam, kendisine ‘Carter’ diyen kulağındaki cihazdan gelen gizemli sesin talimatlarını uygulama zorunda kalır. Talimatları sırasıyla uygulayan adam, zorlu bir rehine kurtarma operasyonuna atılır.

49. Kara Yengeç / Svart krabba (2022)

49. Kara Yengeç / Svart krabba (2022)

IMDb: 5.7

Kıyamet sonrası hiç bitmeyen bir kışın yaşandığı bir dönemde 6 asker, savaşı sona erdirebilecek bir göreve gönderilir. Buz utmuş denizin ötesine geçip teslimat yapmakla görevlendirilen askerler kendilerini bu süreçte zorlu bir mücadelenin içinde bulur.

48. Kayıp Şehir / The Lost City (2022)

48. Kayıp Şehir / The Lost City (2022)

IMDb: 6.1

David Kim’in 16 yaşındaki kızı kaybolunca, yerel soruşturma açılıp davaya dedektif atanmıştır. Dedektiflerin araştırmaya başlamasından 37 saat sonra David kimsenin bakmadığı bir yeri araştırmaya karar verir. Bütün sırların saklandığı yer kızının bilgisayarıdır. Kızının bilgisayarı kurcalayan çaresiz baba, kızının kişisel dünyasına da giriş yapar. Bilmediği sırlarla karşılaşan adam, tamamen yok olmadan önce kızını bulmak için onun geride bıraktığı dijital ipuçlarını takip etmelidir...

47. Gone in Sixty Seconds / 60 Saniye (2000)

47. Gone in Sixty Seconds / 60 Saniye (2000)

IMDb: 6.5

Randall Raines, uzun zamandır suça bulaşmamış olan eski ve önemli bir araba hırsızıdır. Bir gün kendisini ziyarete gelen bir arkadaşı ondan kardeşinin hayatını kurtarmak için yardım ister. Randall, o an, hiç istemiyor olsa da eski işine geri dönmek zorunda olduğunu fark eder. Tek bir gecede elli adet araba çalmak zorundadır. Randall 'Memphis' Raines, eski ününü sürdürebilmek için bu zorlu görevin üstesinden gelmeye çabalayacaktır.

46. Eagle Eye / Kartal Göz (2008)

46. Eagle Eye / Kartal Göz (2008)

IMDb: 6.6

Jerry ve Rachel, daha önce hiç tanımadıkları bir kadın tarafından rehin alınırlar. Fakat kadın bu iki kişiyle ilgili her şeyi bilmektedir. Politik bir suikast için kullanılmakta olduklarını anlayan bu iki rehine işbirliği yapmaya karar verir. Kendilerini bir kaçışın içinde bulan ikili, aslında bir yapay zekanın yönergelerini izlediklerini fark edeceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Breakdown / Tuzak (1997)

45. Breakdown / Tuzak (1997)

IMDb: 6.9

Seyahat eden bir çiftin arabası büyük bir çölün civarında bozulur. Umutsuzca yardım bekleyen ikili, yardım bulmak amacıyla birbirlerinden ayrılır. Yokluğun ortasında, birbirlerinden dakikalar geçtikçe daha da uzaklara doğru yol alan çift, kendilerini ne gibi sorunların beklediğinden habersizdir. Karısını çölün ortasında yitiren Jeffrey ‘Jeff’ Taylor, onun izinden gitmeye çabalayacaktır.

44. It Follows / Peşimdeki Şeytan (2014)

44. It Follows / Peşimdeki Şeytan (2014)

IMDb: 6.9

Jay, yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı gençle birlikte şehir dışındaki bir harabeye gider ve sonrasında kendini baygın vaziyette bulur. Jay'in sıradan hayatı bu an itibarıyla deneyimlemeye başladığı tuhaf sanrılarla kabusa dönüşür. Peşinde birileri ya da bir şeyler tarafından izlendiğine emindir ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kendini izleyen ürkütücü şeyden kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundadır.

43. The Island / Ada (2005)

43. The Island / Ada (2005)

IMDb: 6.9

Ada, sıra dışı hatta ütopya boyutunda bir toplumda geçmektedir. 21. yüzyıldayız. Esas kişi Lincoln ile birlikte bu toplumdaki diğer herkesin hedefi “Ada”ya ulaşmaktır ki bunun yolu da büyük çekilişi kazanmaktır. Ancak Lincoln, bir an geldiğinde yaşanan her şeyin bir oyun olduğunu anlar. Hem kendisi hem de diğerleri esasen klonlardır. Yaşatılma amaçları ise, klonları oldukları kişiler için bir tür yedek parça görevi görmektir. Vakti geldiğinde, ait oldukları esas kişilere organ temin edeceklerdir. Bu duruma başkaldırmaya karar veren Lincoln, oradan kaçarak kendilerini yaratanlar ile yüzleşmek ister ve macera başlar.

42. Mad Max serisi (1979-1981-1985-2015)

42. Mad Max serisi (1979-1981-1985-2015)

IMDb: 7.0 7.6 6.2 8.1

Mel Gibson'un Max Rockatansky adında bıkkın bir polisi canlandırdığı film, peşine düştüğü çetenin yardımcısını öldürmesinden sonra kendisini ve ailesini hayatta tutmak için harekete geçen bir polisin hikayesini anlatıyor. Daha çok yakın gelecek olarak tasvir edilen, kıyamet sonrası atmosferiyle dikkatleri üzerine çeken bir seri.

Özet ilk filme, görsel son filme ait. Sıralamadaki yeri, puanların ortalamasına göre belirlendi: 7.2

41. Kuzeyli / The Northman (2022)

41. Kuzeyli / The Northman (2022)

IMDb: 7.1

Kuzeyli, öldürülen babasının intikamını almaya kararlı olan bir Viking prensinin hikayesini konu ediyor. Viking kralı Aurvandil, imparatorluğunun yönetimini küçük oğlu Amleth'e devretmek ister. Ancak başka planları olan Aurvandil'in üvey kardeşi Fjölnir, tahtı ele geçirmek için kralı öldürür. Kaçmayı başaran Amleth, amcası Fjölnir'in annesi Kraliçe Gudrun'u yakaladığını görür. Bunun üzerine Amleth, bir gün babasının intikamını alacağına, annesini kurtaracağına ve Fjölnir'i öldüreceğine yemin eder. Aradan geçen yirmi yılın ardından Amleth, Slav köylerine akınlar yapan bir Viking savaşçısı olur. Bu sırada tanıştığı bir kahin, Amleth’in yıllar önce verdiği sözü tutma zamanının geldiğini hatırlatır. Amleth, babasının intikamını almak ve annesini kurtarmak için bir yolculuğa çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Vanishing Point / Ölüm Noktası (1971)

40. Vanishing Point / Ölüm Noktası (1971)

IMDb: 7.3

Eski bir savaş gazisi, eski polis, eski yarışçı Kowalski 1970 model modifiye beyaz Dodge Challenger marka arabayı Denver'dan alıp 15 saat içinde San Francisco'ya teslim etmek üzere yola koyulur. Hız sınırlarını zorlayan bu yolculukta trafik kurallarını çiğneyince 3 eyaletin polisi birden peşine düşerken polis telsizlerini dinleyen bir radyo DJ'i radyo programı aracılığı ile ona yardım eder.

39. The Hitcher / Otostopçu (1986)

39. The Hitcher / Otostopçu (1986)

IMDb: 7.3

Jim Halsey isimli genç, arabayı sahibine ulaştırmak için yola koyulmuştur. Yolda yorgunluktan uyuyakalmamak için otostop çeken adamı arabasına alan genç, daha sonra bu adamın niyetini anlayınca yolculuk onun için kabusa dönüşecektir.

38. Ronin (1998)

38. Ronin (1998)

IMDb: 7.3

Sam Amerikalı bir gizli ajandır. Uluslararası bir ekiple çalışmakta ve işinin ehli biri olarak anılmaktadır. Ününü yeraltı çevrelerinde yaymıştır. Ulaşılması en zor belgelere bile rahatlıkla ulaşabilen, birinci sınıf bir ajan olarak tanınmıştır. Soğuk savaşın son bulduğu dönemde Sam ve ekibi etik kuralları bırakmak durumunda kalırlar. Durumlarının ne olacağı belli değildir. Bu nedenle kendilerine en cazip gelen işlerde çalışmaya ve kim olursa olsun parayı verene fayda sağlamaya karar verirler. Zaten tehlikeli olan mesleki dünyaları böylece daha da teklikeli hale gelecektir. John Frankheimer'ın yönettiği Ronin'in oyuncu kadrosu tam bir yıldızlar geçidi... Filmin oyuncu kadrosunda Robert De Niro, Jean Reno, Stellan Skarsgard ve Natascha McElhone gibi isimleri görmek mümkün.

37. Enemy of the State / Devlet Düşmanı (1998)

37. Enemy of the State / Devlet Düşmanı (1998)

IMDb: 7.3

Güç savaşları nedeniyle Amerikan hükumetinde meydana gelen bir cinayet, olayla ilişkisi olmayan kişileri bile çembere dahil ederek tehlikeye sürükler. Cinayeti tesadüf eseri kaydeden doğa araştırmacısı Daniel Zavitz, kaydı kopyalayarak esrarengiz bir gazeteciyle iletişime geçer. Bunu öğrenen istihbarat servisi Zavitz’in peşine düşer ve adam eski bir arkadaşı olan avukat Robert Dean’e gider. Zavitz elindeki delil CD’sini gizlice Dean’in çantasının içine atar. CD’nin kimde olduğunu öğrenen hükümetin istihbarat servisinin tehlikeli ajanları tüm imkanlarını seferber ederek Dean’in çevresini sarıp sarmalayarak kaçmasını imkansız kılmaya çalışacaklardır.

36. Ghajini (2008)

36. Ghajini (2008)

IMDb: 7.3

Sanjay Singhania, Hindistan’ın en zengin iş adamlarından biridir. Nişanlısı Kalpana ile mutlu bir beraberliği vardır. Yakın zamanda evlenmeyi düşünen çift korkunç bir saldırıya maruz kalır. Mafya lideri olan Ghajini, Sanjay Singhania’nın gözleri önünde Kalpana’yı öldürür. Saldırı sırasında kafasına darbe alan Sanjay ise hafızasını kaybeder. Her 15 dakikada bir hafızasından her şey silinir. Gajini’yi bulmak, intikamını almak için ant içen Sanjay, unutmamak için her şeyi vücuduna ve not defterine başlar. Gajini, bütün bu karmaşayı çözebilmek için ipuçlarını takip etmek zorundadır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Truva / Troy (2004)

35. Truva /  Troy (2004)

IMDb: 7.3

Yıl Milattan Önce 1250. Bronz Çağının sonlarına doğru. İki gelişmekte olan millet, Truva Prensi Paris’in ardından çatışmaya girer. Paris, Isparta Kraliçesi, Helen’i, kocası Menelaus’u terk etmesi ve kendisi ile birlikte Truva’ya gelmesi için ikna eder. Menelaus, karısının Truvalılar tarafından ele geçirildiğini öğrenince kardeşi Agamemnon’dan yardım ister. Agamemnon, bu durumu güç elde etmek adına bir fırsat olara görür. Bunun üzerine 50.000 Yunanlı taşıyan 1000 gemiyle Truva’ya savaş açarlar. Yunanlı kahraman Aşil’in de desteği ile Yunanlılar, asla yenilmeyen Truvalılar ile savaşa başlarlar. Ancak Hektor, karşısında durmak zorunda kalırlar

34. Thelma & Louise (1991)

34. Thelma & Louise (1991)

IMDb: 7.4

Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir hafta sonu araba seyahatine çıkarlar.

İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dans ederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma’yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiçbir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Son olaylardan kötü etkilenen Thelma kafayı toparlamak için genç bir kovboy olan J.D (Brad Pitt) ile bir gecelik ilişki yaşar ve işler daha da sarpa sarar.

33. Önemsiz Biri / Nobody (2021)

33. Önemsiz Biri / Nobody (2021)

IMDb: 7.4

Hutch Mansell, karısı Becca ve oğlu Blake ile banliyöde yaşayan bir admadır. Ailenin sıradan yaşamı bir gece iki hırsızın evlerine girmesiyle alt üst olur. Hutch daha büyük bir şiddetin yaşanmasını önlemek için hırsızlara karşı tepkisiz kalır. Ancak onun ailesini savunmaması oğlu ve karısının kendisinden uzaklaşmasına neden olur. Yaşanan bu olay, Hutch’ın yıllardır içinde bastırdığı bazı duyguların harekete geçmesine neden olur. Yumruk, silah sesleri olan bir dünyaya dahil olan Hutch, bir daha önemsiz biri gibi hafife alınmayacağından emin olmaya çalışır.

32. The Getaway / Kaçış (1972)

32. The Getaway / Kaçış (1972)

IMDb: 7.5

Usta banka soyguncusu Doc Mc Coy(Steve Mc Queen) Teksas'taki bir hapishanede tahliye edilebilme umutlarıyla görüşe çıkmaktadır. Yasal yollarla tekrar özgür olabileceğini anlayamayınca son bir büyük iş çevirme koşuluyla bölgenin en nüfuzlu toprak ağalarından Jack Benyon'un(Ben Johnson) teklifini kabul eder. Karısı Carol (Ali Mac Graw) ile beraber bir ekip olarak çalışan Doc kısa bir hasret gidermenin ardından yeni işi üzerinde çalışmaya koyulur. Bu iş için kendilerine verilen tecrübesiz şöför Frank (Bo Hopkins) ve arkada şahit bırakmayan katil-soyguncu Rudy(Al Lettieri) ile beraber soygunu planlar.

31. Bullitt / Gangsterin Kaderi (1968)

31. Bullitt / Gangsterin Kaderi (1968)

IMDb: 7.5

San Fransisco’daki bir polis teğmeni olan Bullitt, tutkulu bir politikacı tarafından görevlendirilir: Johnny Ross isimli bir gangsteri koruyacaktır. Ross’un şahitliği, politikacının geleceği için hayati önem taşımaktadır. Zira başka bir takım güçler gangsteri öldürmek için peşindedir.

Bullitt ve adamlarının tüm çabalarına rağmen Ross bir saldırıya maruz kalır ve ağır yaralanır. Bullitt, kurbanın gerçek Ross olmadığını anladığında ise artık çok geç kalmıştır. Bu hikayede görülenden çok daha fazlasının saklı olduğuna şüphe yoktur.

Robert L. Pike’nin Mute Witness isimli romanından uyarlanan Bullitt, hem İngiliz sinemacı Peter Yates’in Hollywood’daki ilk işi olarak hem de dönemin jönü Steve McQueen’i barındıran kadrosu ve ilgi çekici konusuyla tadı uzun yıllar damaklarda kalmış bir yapım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Collateral / Tetikçinin Gecesi (2004)

30. Collateral / Tetikçinin Gecesi (2004)

IMDb: 7.6

Vincent bir kiralık katildir. Halletmesi gereken bazı işlerden ötürü Los Angeles’ta bir taksi tutar. Hiçbir şeyden yana fikri olmayan taksi sahibi, Vincent’ın kendisine getirdiği teklifi kabul ederek, tüm gece boyunca devam edecek bir maceraya dahil olur. Vakit geçtikçe ve olaylar gelişmeye başladıkça, başta verdiği karardan dönmek ister ama artık çok geçtir. Vincent, elindeki soğuk metali yani silahını, taksi şoförünün başına dayamıştır. Bu esnada değer verdiği bir kadının aslında Vincent’ın bir kurbanı olduğunu anlar. Artık içine dahil olduğu bu cinayetler bir şekilde hayatının orta yerindedir.

29. The Defiant Ones / Kader Bağlayınca (1958)

29. The Defiant Ones / Kader Bağlayınca (1958)

IMDb: 7.7

Kavga eden iki mahkum, başka bir hapishaneye gönderilirler. Bindikleri araç yolda kaza geçirince kaçarlar, ancak onları birbirlerine bağlayan zincirlerden kurtulmaları kolay olmayacaktır...

28. Duel / Bela (1971)

28. Duel / Bela (1971)

IMDb: 7.7

David Mann, bir iş görüşmesi için arabasıyla California’yı boydan boya katetmekte olan bir iş adamıdır. Yolda solladığı bir TIR şoförü ona karşı düşmanca tavırlar sergiler. Aralarındaki mücadele giderek bir ölüm-kalım savaşına dönüşür.

Sinemanın dahi çocuğu Steven Spielberg'ün yönetmenliğini üstlendiği, TV için çekilmiş fakat bizde ve bazı ülkelerde sinemalarda oynamış müthiş bir gerilim.

27. Minority Report / Azınlık Raporu (2002)

27. Minority Report / Azınlık Raporu (2002)

IMDb: 7.7

Yıl 2045. Bir zamanlar cinayet oranında birinci sırada olan Washington şehri artık suç oranının en düşük olduğu şehir olmuştur. Bunun sebebi, polis teşkilatının cinayetleri işlenmeden önce tespit etme yeteneğine sahip 'precog'lar kullanması ve böyle cinayet gerçekleşmeden önce müdahale ederek suçun önlemesidir. 

Departmanın en önemli dedektifi olan John Anderton, kendi oğlu da yıllar önce cinayete kurban gittiği için kendisini katilleri suçu işlemeden önce yakalamaya adamıştır. 

Rutin günlerden birinde, Anderton kendisinin katil zanlısı olarak görüldüğünü fark eder. İçinde bulunduğu sistemin kurbanı olduğunu anlar ve peşindeki polislerden kaçarak kendisine komplo düzenleyeni bulmak için harekete geçer.

26. Odd Man Out (1947)

26. Odd Man Out (1947)

IMDb: 7.8

Johnny McQueen, İrlanda'nın bağımsızlığı için savaş veren nasyonalist bir terörist örgüt olan IRA'nın hücre karargahlarından biri Sin Fein'ın lideridir. Grubunun devamlılığını sağlayabilmek için maddi kaynak gerekmektedir. Johnny durumu düzeltmek için bir banka soygunu planlamaktadır. Ama durum göründüğü kadar basit değildir, çünkü Johnny hapishaneden yeni çıkmıştır ve Kathleen Sullivan ve annesinin evinde saklanmaktadır. Soygunu yaparlarken bir aksilik olur ve Johnny ciddi şekilde yaralanır. Karargaha dönmesi imkansız olduğu için Belfast'ta bir gettoya yolu düşer. Ancak polisin onu orada yakalaması oldukça kolaydır. Bu yüzden Kathleen'in onlardan önce Johnny'e ulaşması gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The 39 Steps / 39 Basamak (1935)

25. The 39 Steps / 39 Basamak (1935)

IMDb: 7.8

Kanada'da yaşayan Richard Hannay tatil amaçlı İngiltere'ye gider. Londra sokaklarında bir müzik salonunda bir şov izledikten sonra Annabella Smith adında, gizli ajanlardan kaçtığını söyleyen bir kadınla tanışır. Richard çaresiz kadını dairesinde saklamayı kabul eder. Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde bu kararı onu büyük bir kaosun içine sürükleyecektir. Annabella'nın gizemli bir şekilde öldürülmesi Richard'ı olayın tek şüphelisi haline getirmeden bu davayı çözmesi gerektiğine karar verir.

24. The French Connection / Kanunun Kuvveti (1971)

24. The French Connection / Kanunun Kuvveti (1971)

IMDb: 7.8

New York şehri dedektifleri 'Popeye' Doyle (Gene Hackman) ve Buddy Russo (Roy Scheider) narkotik kaçakçı yüzüğünü kırıp öyle veya böyle French Connection’ı ortaya çıkarmak isterler. Fakat suçlulardan biri Doyle’u öldürmeye çalışınca, kendisini şehrin sınırlarının dışına taşıyacak ölümcül bir takibe başlar. 

Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu aksiyon yüklü korku filmi, yenilenmiş kovalama sahnesiyle, 1971 yılında En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu filmleri dahil olmak üzere toplam 5 Oscar aldı.

23. Dirty Harry / Kirli Adam (1971)

23. Dirty Harry / Kirli Adam (1971)

IMDb: 7.8

Filmde San Francisco Polis Müdürlüğünde görevli 'nevi şahsına münhasır' polis müfettişi, 'Kirli Harry' lakaplı Harry Callahan'ın (Clint Eastwood) şehre korku salan dürbünlü tüfekli bir seri katilin peşine düşmesi ve onu alt etmeye çalışırken de hukuk kurallarının dışına çıkıp kendi kurallarını uygulaması çarpıcı bir dille anlatılmaktadır.

22. Lola rennt / Koş Lola Koş (1998)

22. Lola rennt / Koş Lola Koş (1998)

IMDb: 7.8

Genç ve güzel bir kız olan Lola’nın sevgilisi, mafya için kuryelik yapmaktadır. Son işinde Lola (Franka Potente) onunla buluşmakta gecikince Manni (Moritz Bleibtreu) alması gereken 100.000 DM’lik parayı kaybeder. Mafyanın sevgilisini öldürmemesi için Lola’nın 20 dakika içinde o para çantasını bulması veya bir yerden bu parayı temin etmesi gerekmektedir. Zamana karşı yarış başlamıştır...

21. The Fugitive / Kaçak (1993)

21. The Fugitive / Kaçak (1993)

IMDb: 7.8

1960’ların ünlü televizyon serisinden sinemaya başarıyla uyarlanan filmde, Dr. Richard Kimble’ı David Janssen’in yerine bu kez Harrison Ford canlandırıyor.

Ünlü cerrah Dr. Richard Kimble, haksız yere karısını öldürmekle suçlanarak hapse atılır. Cezaevine nakli sırasında bir mahkumun kaçma girişimi, büyük bir kaza ile sonuçlanır. Bu fırsatı değerlendiren Kimble, karısının gerçek katilini bulmak için kaçar.

Peşinde hapishane kaçkınlarını kovalayan Marshal ekibi ve liderleri Sam Gerard (Tommy Lee Jones) ile Kimble, ipuçlarını izleyerek gerçek katili ortaya çıkarmayı dener...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Apocalypto (2006)

20. Apocalypto (2006)

IMDb: 7.8

Maya uygarlığında huzur ve barış dolu bir kabile, tanrılarına kurban etmek üzere köle arayan savaşçılar tarafından vahşi bir saldırıya uğrarlar. Jaguar Paw, hamile karısını ve oğlunu saklar. Sonra da savaşa devam eder. Bir tutulma, onun yaşamını kurbanlarınkinden ayırır. Artık hayatta kalma savaşı vermek ve ailesini kurtarmak zorundadır.

19. Apokalipto (2006)

19. Apokalipto (2006)

IMDb: 7.8

Maya uygarlığında huzur ve barış dolu bir kabile, Tanrılarına kurban etmek üzere köle arayan savaşçılar tarafından vahşi bir saldırıya uğrarlar. Jaguar Paw, hamile karısını ve oğlunu saklar. Sonrada savaşa devam eder. Bir tutulma, onun yaşamını kurbanlarınkinden ayırır. Artık hayatta kalma savaşı vermek ve ailesini kurtarmak zorundadır.

18. Drive / Sürücü (2011)

18. Drive / Sürücü (2011)

IMDb: 7.8

'Drive'; Hollywood'da dublörlük yapan ve keskin araba kullanabildiği için geceleri de soygunlara katılan bir araba sürücüsünün (Gosling) yaşamını merkeze alıyor... 

Sürücünün yasa dışı hayatı, güzel komşusu Irene'nin (Mulligan) hapisteki kocasına yardım etmeyi kabul etmesiyle daha da tehlikeli bir hale bürünür. Zira bir anda kendisini Los Angeles'ın en tehlikeli adamlarının hedef listesinde bulur. Şimdi hem kendi hayatını, hem Irene ve oğlununkini kurtarmak için yapacağı tek şey en iyi bildiği şekilde sadece araba sürmektir!

17. Takip: 96 Saat (2008)

17. Takip: 96 Saat (2008)

IMDb: 7.8

Artık emekli olmuş bir CIA ajanı olan Bryan, eski yeteneklerini yeniden hayata geçirmenin derdine düşmüştür. Zira, görüşemediği kızının kaçırılışını, cep telefonu bağlantısında hiçbir şey yapamadan dinleyen bir babanın durumundan daha kötü ne olabilir? Kâbus gibi bu durumu tersine çevirmek için Bryan harekete geçecektir. Ancak beyaz kadın ticareti ile uğraşan bu çetenin elinden kızını kurtarmak için önünde çok kısa bir zaman vardır. Bununla birlikte bir önemli sorun daha vardır. Bryan'ın kendisinin Los Angeles'te, kaçırılan kızının ise Paris'te olması olayları iyice içinden çıkılamaz bir hale sokar.

16. Bonnie ve Clyde (1967)

16. Bonnie ve Clyde (1967)

IMDb: 7.9

Amerika Birleşik Devletleri ekonomik bir çöküşün içerisinde can çekişmektedir. Bonnie, annesinin arabasını çalan Clyde'ı fazlasıyla çekici bulmaktadır. Bonnie, Clyde ile birlikte kaçmaya karar verir. Artık ikisi de haydutluk müessesesinin yılmaz birer üyesidirler. Artık yapılacaklar listesinde alt alta işlenecek suçlar sıralanmıştır. Peşlerine düşmek üzere olan emniyet güçleri de onları yakalamaya kararlıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Blues Brothers / Cazcı Kardeşler (1980)

15. The Blues Brothers / Cazcı Kardeşler (1980)

IMDb: 7.9

Jake Blues, hapisten çıktıktan sonra kardeşi Elwood'la birlikte rahibeler tarafından bakıldıkları eski evlerine giderler. Kilisenin desteğini çekmek üzere olduğunu ve bu yeri eğitim için satacaklarını öğrenen kardeşler, tek kurtuluşun 11 gün içinde $5000'lık bir ödeme yapmak olduğunu öğrenirler.

Cazcı kardeşler, evi kurtarmak için yardımcı olmak isterler ve bir caz albümü sayesinde gerekli parayı kazanmaya çalışırlar. Ama, karşılarına beklemedikleri engeller çıkar.

14. Jason Bourne serisi (2002-2004-2007)

14. Jason Bourne serisi (2002-2004-2007)

IMDb: 7.9 7.8 8.1

Açık denizin ortası... Tek başına denizin ortasında hayatta kalmaya çabalayan bir adam bir balıkçı teknesi tarafından kurtarılır. Adam yavaş yavaş kendine gelmeye başladığında geçmişine dair hiçbir şey hatırlamadığı anlaşılır. Artık kim olduğunu anlamak için kendisi hakkında bir araştırma yapmaya koyulacaktır. Kendisi hakkında yeni bilgiler edindikçe, kimselerde olmayan çok özel yetenekleri de ortaya çıkmaya başlayacaktır. Geçmişi olmayan adamın peşinde, onun hayatına son vermek isteyen azılı suçlular vardır.

13. Knockin' on Heaven's Door / Cennet Yolcuları (1997)

13. Knockin' on Heaven's Door / Cennet Yolcuları (1997)

IMDb: 8.0

Martin ve Rudi, kendilerini hayatın akışına kaptırmış iki genç insandırlar. Bir gün gittikleri hastanede kanser olduklarını öğrenirler. İşin kötü tarafı hastalık ilerlemiştir ve işin içinden çıkılmaz bir boyut kazanmıştır. Sürecekleri hayata dair bir umutları kalmayan ikili kalan günlerin tadını çıkarmak üzere bir yolculuğa çıkmaya karar verirler. Kaybedecekleri hiçbir şey yoktur. Değerli bir arabayı çalarlar. Arabanın içerisinde bir silahla karşılaşırlar. Araba bir mafya çetesine aittir ve işler karışacaktır.

12. Catch Me If You Can / Sıkıysa Yakala (2002)

12. Catch Me If You Can / Sıkıysa Yakala (2002)

IMDb: 8.0

FBI ajanları hiç şüphe yok ki kendilerine çok fazla güvenmektedirler; ancak bu kez karşılarındaki, onlar için bile pek de kolay bir lokma olmayacaktır. Henüz yirmili yaşlarında, çocuk yaşta bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek FBI'ı peşinden koşturmaktadır. Bu ya bir kedi-fare oyunudur ya da sadece farenin oyunudur.

Amerikan sinemasının en büyük ustalarından Steven Spilerberg'in yönettiği filmin başrollerinde Leonardo Di Caprio ve Tom Hanks var.

11. Günah şehri / Sin City (2005)

11. Günah şehri /  Sin City (2005)

IMDb: 8.0

Marv, aşık olduğu kadınla ilk kez bir geceyi beraber geçirdikten sonra ne yazık ki ertesi sabah onun, yanı başında öldüğünü görür. Ancak konumları gereğince söz konusu cinayetin esas zanlısı pozisyonuna düşen Marv, polis tarafından aranırken kendisi de esas katilin peşine düşmüştür. Bir yandan kaçıp diğer yandan kovalarken yeterince zor bir işin içine girmiştir bile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kanlı elmas / Blood Diamond (2006)

10. Kanlı elmas /  Blood Diamond (2006)

IMDb: 8.0

Hayat bazen, değerli bir tek şey uğrunda bambaşka insanların kaderlerini umulmadık bir biçimde kesiştirebiliyor. Bambaşka hayatlardan gelen, vaktiyle orduda görev yapmış Danny Archer ile uzun zaman önce ait olduğu yerden kopartılarak elmas madenlerinde işe koyulmuş Solomon Vandy. Herkesin gözdesi, büyüleyici bir elmasın varlığı nedeni ile yolları kesişir. Her ikisi de elmasın peşi sıra gazeteci Maddy Bowen ile beraber yola çıktıklarında hayatlarına dair değerli birer fırsatı da yakalamışlardır. Solomon ait olduğu yere, ailesine kavuşabilme ihtimali ile Danny ise yeni bir hayata başlamanın umudu ile aydınlanırlar.

9. The Revenant / Diriliş (2015)

9. The Revenant / Diriliş (2015)

IMDb: 8.1

Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralanan Glass'ı, yavaşlamamak adına ekibi ölüme terk eder. Fakat bölgeyi herkesten iyi bilen avcı Glass hayata tutunur ve yavaş da olsa yaraları iyileşir. Zira yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi vardır...

8. The Terminator / Yokedici (1984)

8. The Terminator / Yokedici (1984)

IMDb: 8.1

2029 yılında geçen fütüristik filmde yeryüzü artık robotlar tarafından kontrol edilen ve bu robotlara karşı savaş veren bir grup insanlık direnişçisinin yaşadığı bir gezegendir. Makineler sahip oldukları sınırsız gücü istedikleri gibi kullanmakta, sadece daha fazla güçlü olmanın peşindedirler. Bu nedenle akıllıca bir plan yapan makineler, geçmişi değiştirmeye karar verirler; böylece kendi istedikleri türde bir geleceğe sahip olabileceklerdir. İnsanlık direnişinin eski önderlerinden Sarah Connor’ı öldürmesi için tasarlanan Terminatör isimli android, kadını öldürerek, gelecekte insanlığın direniş önderi olacak oğlu John Connor’ın doğmasını da engellemek için geçmişe gönderilir.

7. V for Vendetta (2005)

7. V for Vendetta (2005)

IMDb: 8.2

V,  2020 yılında ve İngiltere’de geçiyor. Ülke, son derece baskıcı bir toplum düzenini yaşamaktadır. Türlü yasaklar ve engellerle idare edilen halk, şiddet yanlısı bir konuma gelmiştir. Bu kargaşanın orta yerinde görünen gizemli V, belaya bulaşmış masum bir kadın olan Evey’i kurtarır. Ancak bu kurtarış, tam da ulusun kurtuluşunu temsil eder çünkü onun davranışı aslında toplumun uyanışını tetikleyen ve başkaldırıyı başlatan unsurdur. Tam da bu sebeple artık insanlık adına bir ayaklanma zamanıdır.

6. The General (1926)

6. The General (1926)

IMDb: 8.2

Johnnie makinisti olduğu treni “The General”a ve Annabelle Lee isimli bir kadına aşıktır. Ancak Amerikan İç Savaşı başladığında çalıştığı hat iptal edilir ve Johnnie de bir mühendis olarak daha değerli hale geldiğinden servisten alınır. Annabelle bu durumun Johnnie’nin korkaklığından ötürü kaynaklandığını düşünmektedir. Bir casus Annabelle’in de içinde olduğu treni kaçırınca Johnnie hem trenini hem de sevdiği kadını kurtarmak üzere adrenalinle dolu bir yolculuğa çıkacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Soysuzlar Çetesi / Inglourious Basterds (2009)

5. Soysuzlar Çetesi /  Inglourious Basterds (2009)

IMDb: 8.3

Soysuzlar Çetesi'nde, Alman kuşatması altındaki Fransa her zamankinden zor günler geçirmektedir. Savaştan hasar gören sivillerden sadece biri olan Shosanna, ailesinin canice öldürülmesine tanık olmuştur. Bir şekilde bu can pazarından kurtulmayı başaran kadın Paris'e gidip burada yeni bir kimlikle, sıfırdan hayata başlar. Öte yandan Avrupa'nın farklı bir ülkesinde kendi askerlerini Nazilere karşı örgütleyen yahudi Teğmen Raine amacına ulaşmak için çeşitli planlar kurmaktadır. Shosanna, Teğmen Raine ve Alman aktrisin yolları, Shosanna'nın işlettiği bir sinema salonunda kesişecektir.

4. North by Northwest / Gizli Teşkilat (1959)

4. North by Northwest / Gizli Teşkilat (1959)

IMDb: 8.4

Efsanevi yönetmen Alfred Hitchcock’un en önemli yapıtlarından olan film yanlış zamanda yanlış yerde bulunan bir adamın yanlış anlaşılmalarla örülü hikayesini anlatır. Prestijli reklamcı Roger Tornhill, bir yanlış anlaşılma sonucunda George Kaplan isimli bir casus zannedilir ve iki casus tarafından kaçırılıp sorguya çekilir. Kendisini kaçıranlara ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu izah etmeye çalışsa da casusları inandıramaz. Bir uçurumun kenarına bırakılır, buradan kurtulmayı başardıktan sonra casus Kaplan gizeminin peşine düşer. Ancak bir talihsizlik daha başgösterir ve artık işlemediği bir cinayetin faili konumundadır, böylece polis ve gizli teşkilatlarla arasında nefes kesen bir kovalamaca başlar.

3. Terminator 2: Judgment Day / Terminatör 2: Mahşer Günü (1991)

3. Terminator 2: Judgment Day / Terminatör 2: Mahşer Günü (1991)

IMDb: 8.5

Yıl 2009... Sarah Connor’ı öldürme görevinde başarısızlığa uğrayan Synet robotları, T-1000 adında yeni bir robot üretirler. Bu yeni “Terminatör” geçmişe dönerek insan direnişinin gelecekteki lideri olacak Sarah’ın oğlu John Connar’ı öldürmeye programlanır. Fakat bir diğer robot T-800 de John’u korumaya programlanarak geçmişe gönderilmiştir. İnsanlığın kaderini belirleyen tek bir soru vardır: İki robottan hangisi John’u daha önce bulacaktır?

2. Başlangıç / Inception (2010)

2. Başlangıç /  Inception (2010)

Imdb: 8.8

Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rastgelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız 'başlangıç'ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.

1. Kara Şövalye / The Dark Knight (2008)

1. Kara Şövalye / The Dark Knight (2008)

IMDb: 9.0

Suç işleyenlerden arındırılan bir yer, bir zaman sonra yeniden tehdit altında kalabilir ve işte o zaman yeniden kolları sıvayacak olanların mücadelesi de daha keskin olarak hayata geçecektir. Batman, Teğmen Gordon ve Savcı Harvey Dent bir araya gelerek Gotham Sokakları’nda bu işi kotarmış olsalar da ansızın ortaya çıkan Joker, işleri fena halde bozar. Onun dehası ile baş etmek kolay olmayacaktır. Gotham eski karmaşa dolu günlerin eşiğindedir. Batman yeniden kurtarıcılığa soyunurken kendi varlığının bulduğu anlamı da sorgulamaya başlar. O aslında suçluların sayısını azaltıyor mudur yoksa çoğaltıyor mudur bunu gerçekten anlamak isteyecektir.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
151
33
18
9
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?