Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Dilindeki O Yer: Kabak Koyu! Peki Nerededir, Nasıl Gidilir, Ne Yapılır?

Herkesin Dilindeki O Yer: Kabak Koyu! Peki Nerededir, Nasıl Gidilir, Ne Yapılır?

Ali Salduz
13.12.2018 - 15:03

Özellikle son yıllarda gençlerin dilinden düşmeyen o meşhur yer; Kabak Koyu. Herkesin 'Bu sene mutlaka gideceğim' deyip çok az kişinin  gidebildiği cennet köşesidir Kabak. Ama bu sefer kesin kararlıyız mı diyorsun? O halde hadi kabak koyuna nasıl gidilir ve neler yapılır inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle Muğla Fethiye'ye gitmemiz gerek

Öncelikle Muğla Fethiye'ye gitmemiz gerek

Türkiye'nin neresinden geliyorsanız gelin Kabak Koyu için en rahat ulaşım Fethiye'den geçer. Eğer otobüsle gelirseniz Fethiye otogarda inip direk Faralya kabak dolmuşlarına binebilirsiniz. Şayet kendi aracınızla veya otostopla geçmek isterseniz ilk durağınız Ölüdeniz olmalı. Eğer yaz aylarında  yollara düştüyseniz Ölüdeniz'deki turist kaosuna hiç kapılmadan sahilin sol kısmındaki yokuştan devam edin  son durak olan Uzunyurt Köyüne varacaksınız.

Yol üzerinde sık sık durun

Yol üzerinde sık sık durun

Uzunyurt Köyüne varmadan önce unutmayın ki  zorlu bir yolun henüz başındasınız, fakat emin olun buna değecek. Çıkmakta olduğunuz yamaçta inanılmaz manzaralar ile karşılaşacaksınız, yol üzerinde sık sık durup manzaranın keyfini çıkarmayı unutmayın. Özellikle Kelebekler Vadisi bölgesinde manzara artık bir başka boyuta geçip sizleri mest edecek.

Yolun kalanına katırlarla devam edeceğiz!

Yolun kalanına katırlarla devam edeceğiz!

Uzunyurt Köyüne vardık, asıl iş şimdi başlıyor ilk gelişinizde fotoğraftaki gibi ' Şimdi buraya nasıl ineceğiz ??' gibi bir durumda kalmanız muhtemeldir. Ama üç farklı şekilde inmeniz mümkün.

  • Özel aracınızla geldiyseniz eğer belli bir mesafeye kadar aracınızla inebilirsiniz ama oradan sonra da epey engebeli bir yol var. Şayet aracınız 4x4 ise denize kadar bile inersiniz orası ayrı mesele. Aksi taktirde aracınızı aşağı bölgede bulunan park alanlarından birine bırakmak zorundasınız. 

  • Bu yol biraz daha adrenalin tutkunları için aslında, köyün sol tarafında kalan keçi yolunu kullanabilirsiniz, bir şekilde aşağı kadar indiğinizde kendinizi birden birilerinin bahçesinde bulmanız olası, çünkü o yol direk olarak özel mülklere iniyor. Ama, ben adrenalin için yaşıyorum diyorsanız keçilerin rehberliğinde inilen yol epey keyifli ve bir o kadar zorlu.

  • Gelelim üçüncü yola, somut anlamda katırlarla yola devam etmekle aynı hissi veren, eski tip minibüslerin içerisine karga tulumba biniyor, engebeli dar ve  bol zıplamalı, bol atraksiyonlu bir yolcuğa çıkıyorsunuz. Araçtan indiğinizde küçük bir beyin sarsıntısı geçirmişseniz de çok aldırmayın artık Kabak Koyundasınız.

Konakla ve temel ihtiyaçları hiç düşünmeyin

Konakla ve temel ihtiyaçları hiç düşünmeyin

Madem o kadar yolu geldiniz şimdi keyfini çıkarmanın zamanı. Koy'un merkezine ulaştığınız anda bir şey fark edeceksiniz. Burada neredeyse hiç beton yok. Evet burada hemen hemen her şey ahşaptan yollar ise toprak ve kum. İçeride ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz marketler ve tekeller mevcut bunun yanında kampinglerin restoranları ve cafeler de gıda için diğer seçenekler. Konaklama için birkaç farklı seçeneğiniz var bunlar sırasıyla şöyle

  • Kampinglerden birine gidip bir bungalov veyahut oda kiralayabilir veya içinde yatakları olan çadırlarda da konaklayabilirsiniz. 

  • Koy'un biraz daha üst taraflarında ise oteller var dilerseniz bu otelleri de düşünebilirsiniz.

  • Ormanın içinde kamp, Kabak Koyunda öyle her yere çadır atamazsınız, görevliler ve kolluk kuvvetleri gelip müdahale edebiliyor. Ama belli başlı noktalar var. Bunlardan biri sahilin hemen sol tarafındaki tepede bulunan alan, oraya vardığınızda diğer çadırları göreceksiniz. Bir diğeri ise koyun merkezinde bulunan aşiyan kampingin sol tarafından indiğinizde karşınıza çıkacak olan ormanlık bölge. Bu bölgede de çadır atıp kamp yapanları görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Keşif Zamanı

Keşif Zamanı

Temel ihtiyaçlarınızı ve konaklama işlerinizi halletiyseniz eğer, bundan sonrası kendinizi doğaya bırakmaktan geçiyor. Öncelikle kumsala gidip denize girebilirsiniz, aman dikkat edin kumsalın sol tarafı karetta karettaların bölgesidir. O bölgede biraz daha dikkatli olmanız gerekli, onları korkutmak veya incitmek istemeyiz. Konumuza dönecek olursak, hadi biraz trekking yapın ve etrafı keşfedin, etrafınızda bulunan her bölgede saklı güzellikler yatıyor, gerisi size kalmış şimdiden iyi eğlenceler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS

Sonbahar veya Kış mevsimlerinde ise oldukça sakin ve huzurlu bir yer haline geliyor, eğer aklınızda bir proje veya fikir varsa bu mevsimlerde uğrayıp doğadan biraz yardım alabilirsiniz. Not: Sonbahar ve Kış mevsimleri oldukça soğuk ve rüzgarlı geçer sıkı giyinmeyi ihmal etmeyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?