Görüş Bildir
Haberler
Her Yıl İçin Öne Çıkarılmış Tweet’lerle Twitter’dan 9. Yaş Teşekkürü

Her Yıl İçin Öne Çıkarılmış Tweet’lerle Twitter’dan 9. Yaş Teşekkürü

ATKN
20.03.2015 - 12:53 Son Güncelleme: 20.03.2015 - 13:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter 9. yaş günününde kullanıcılarına teşekkür ederken, her yıl için öne çıkan Tweet’leri de paylaştı. 

Twitter’ın ana öğesinin kullanıcı olduğuna dikkat çekilen teşekkürü:

“Ne de olsa sizin sayenizde hashtagler ve anında Tweet atma uygulamalarına sahibiz. Bugün bu özellikler Twitter’ın özünü oluşturmaktadır. Aynı zamanda, konuşma dilinde de kendine yer bulmuştur. Size teşekkürlerimizi ileterek, sizin şekillendirdiğiniz tarihimizi belirleyen önemli anlardan bazılarını paylaşıyoruz.”

Tweet'lerle Twitter tarihi

2006: Kurucu ortak Jack Dorsey, hizmet henüz “Twttr” adına sahipken, ilk Tweet’i attı:

2007: İlk kullanıcılardan Chris Messina, canlı bir etkinlikte insanları toplu şekilde işaret edebilmek adına hashtag kullanımınıteklif etti:

İçeriğin Devamı Aşağıda

2008: Mars Phoenix uzay aracı Mars’ta buz bulduğunda, NASA haberi geçmek için Twitter’ı kullandı:

2009: İlk kullanıcılardan Janis Krums, Hudson Nehri’ne uçak indiğinde bir botta bulunmaktaydı.

2010: Krallıkla ilgili bir ilk olarak, Clarence Evi – Wales Prensi’nin özel ofisi- Prens Williams’ın Kate Middleton’la olan nişanını duyurabilmek için Twitter hesabı açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2011: Bir gece geç vakitlerde, Sohaib Athar Usama Bin Ladin’in Pakistan’da bulunan yerine yapılan baskını, kazara eş zamanlı olarak Twitter’a taşıdı.

2012: Başkan Obama ikinci başkanlık zaferini resmi olarak kesinleştirmeden önce Twitter’ı kullandı. Ve kısa sürede Tweet, yılın en çok Retweet edilen Tweet’i oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2013: Boston Maratonu’na iki bomba damgasını vurdu ve dünya bu haberle çalkalandı. Patlamalar ve insan avı haberleri yayılmadan önce, Twitter gazeteciler, polis ve vatandaşlar için mühim bir kaynak konumunu aldı.

2014: Twitter’ın televizyonun mükemmel eşi olduğuna kanıt olarak, @TheEllenShow’un yıldızlarla dolu Oscar fotoğrafının bu zamana dek en çok Retweet edilen Tweet olduğu gerçeği gösterilebilir.

2015: Fransız dergisi @Charlie_Hebdo’ya yapılan saldırıların haberleri yayıldığında, dünyanın her yerindeki insanlar Twitter’a yöneldi. @JoachimRoncin’s Tweet’i kısa zamanda konuşma özgürlüğü feryatı haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0