Görüş Bildir
Haberler
Her Şeyi Unutup Düzenli Bir Hayatının Olmasını İsteyenler İçin En İyi 13 Not Alma Uygulaması

Her Şeyi Unutup Düzenli Bir Hayatının Olmasını İsteyenler İçin En İyi 13 Not Alma Uygulaması

abilerinabisi
30.04.2019 - 12:38 Son Güncelleme: 01.05.2019 - 17:59

Hala not almak için yanında kağıt, kalem, not defteri taşıyan nostaljiklerden değilseniz ve tüm hayatınızı telefonunuz ve bilgisayarınızla organize ediyorsanız bu içerik tam size göre. İllallah ettiren not alma uygulamaları sinirimizi artık bozamasın diye bir araştırma yaptık ve en iyi not alma uygulamalarını sizler için bir araya getirdik. Hem kişisel hayatımızda hem de iş/okul hayatımızda unutmamamız gereken bilgileri, yapılacaklar veya alınacaklar listelerini, ya da aniden ilham olarak gelen kelimeleri hiç unutmayın ve organize bir şekilde onları asla kaybetmeyin diye, yarınki toplantıyı, sınavları, ödevleri not alın diye, en iyi 15 not alma uygulaması sizlerle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Editörün favorisinden başlayalım: Google Keep

1. Editörün favorisinden başlayalım: Google Keep

Android geliştiricisi olan Google, en iyi not alma uygulamalarından birini yapmış. 

Metinlerden fotoğraflara, Google Keep her şeyi not almayı kolaylaştırıyor. Hareket halindeyken bile sesli not alarak konuşabilirsiniz ve uygulama sesinizi otomatik olarak yazıya dönüştürür. Notlar, dijital yapışkan notlar olarak düzenlenmiş ve her nota daha kolay görsel tanımlayabilme için farklı bir renk atayabiliyorsunuz. Her nota ayrı ayrı hatırlatıcılar ekleyebilir ve hatırlamak istediğiniz tarih, saat ve yer gibi bilgileri ekleyebilirsiniz. Önemli notlar daha hızlı erişim için en üste sabitlenebilir ve diğer kullanıcılarla (e-posta yoluyla) notlar üzerinde birlikte çalışmaya davet edebilirsiniz. Notlar etiketlerle düzenlenebilirken doğrudan Google Dokümanlar'a da kopyalanabilir.

2. Apple kullanıcılarına: Notes

2. Apple kullanıcılarına: Notes

Eğer bir Apple kullanıcısıysanız ekstra olarak yeni bir uygulama aramaktansa zaten iPhone, iPad ya da MacOs'unuza yüklü olan Notlar uygulamasını kullanabilirsiniz. Cihazlarınız arasında zaten birbirine tanımlı olan notlarınız otomatik olarak güncelleniyor. Olumlu yanları çok olsa da, yalnızca IOS ve Mac cihazlarda çalışması, metin üzerinde oynayamama, to do list özelliği olmaması can sıkıcı olabiliyor.

3. Herkesin mutlaka bir kere olsun denediği: Evernote

3. Herkesin mutlaka bir kere olsun denediği: Evernote

Birçok insana göre Evernote alanının en iyisi denebilir ancak kullanıp sevmeyen de çok fazla. Android, IOS ve Mac dahil neredeyse her platformda kullanılabilen ve tüm cihazlarınızın birbirine bağlı olması uygulamanın artı yönü. Aynı zamanda resimlerin içindeki metinleri arama ve diğer kullanıcılarla notları paylaşma da iyi özelliklerinden bazıları. Ancak premium olup fiyat karşılığı çoğu özelliği satın almanız canınızı sıkıyor.

4. Microsoft ve Windows aşıkları bilir: OneNote

4. Microsoft ve Windows aşıkları bilir: OneNote

Düzenli bir Microsoft Office kullanıcısıysanız bilgisayarınızda kolaylıkla kullanabilirsiniz, bunun yanında web tarayıcınız üzerinden ve telefonunuzdan severek kullanacağınız bir uygulama olacaktır. Çizimlerle not almayı, cihazlarınızla senkronize olmayı ve notlarınızı paylaşmayı önemsiyorsanız sizin için ideal olacaktır. Ancak her zamanki gibi OneNote'un da bazı eksileri var: Basit bir organizasyon için hızlı bir şekilde özelleştirilebilir etiketleri yok. Arama işlevi Evernote veya Google Keep kadar fonksiyonel değil.

5. Minimalizm aşıkları için not alma uygulaması: Simplenote

5. Minimalizm aşıkları için not alma uygulaması: Simplenote

Evernote gibi uygulamalar ekstra özellik ve depolama alanı için güzel bir uygulama, ancak temiz ve minimal bir arayüze sahip, fazlalıklarından sıyrılmış bir not uygulaması arıyorsanız, Simplenote sizin için aradığınız uygulama olabilir. Hız ve verimlilik için oluşturulmuş uygulamada, gerçekten ihtiyacınız olan temel organizasyon özelliklerini bulup, istediğiniz kadar not oluşturabilir ve hepsini organize tutabilirsiniz. Ayrıca tüm cihazlarınızda senkronize bir şekilde çalışabilirsiniz ama hatırlatmakta fayda var, Simplenote gerçekten minimalist, bazılarınız için fazla basit kalabilir; çünkü uygulama medya ekleme özelliklerine sahip değil ve tek bir yazı tipi var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Unutkanlar için hızlı çözüm: Todoist

6. Unutkanlar için hızlı çözüm: Todoist

Yapılacaklar listesi hazırlayıp, her hallettiğin işte bir tik atmak çok zevkli oluyor biliyoruz. Bunun için de neredeyse her marka ve cihazda senkronize bir şekilde çalışan Todoist harika bir çözüm olabilir. Aynı zamanda birçok uygulamayla (örneğin Dropbox, Google uygulamaları, hatta Slack) entegre çalışabilen bir program olduğunu da söylüyor resmi sitesinde. Yapılacak hatırlatmanızı yazdıktan sonra ona birçok etiket ekleyip, kişilerinizle de paylaşabiliyorsunuz.

7. "Ne yapacaktım ben bugün ya?" : Remember The Milk

7. "Ne yapacaktım ben bugün ya?" : Remember The Milk

Meşgul insanlar için akıllı bir hatırlatma uygulaması olduğunu söyleyen uygulama, öncelikle adıyla dikkat çekiyor kesinlikle: Remember The Milk (Sütü Unutma). Vizyonuyla adı birbirine o kadar uyumlu ki, insanı gerçekten başarılı olduğuna dair ilk bakışta ikna ediyor. Twitter'a kadar birçok uygulamayla entegre çalıştığını söyleyen uygulama, Android'lerde, IOS ve MacOS cihazlarda, tarayıcınızda, tabletinizde hatta akıllı saatlerinizde dahi çalışıyor. Renkli ve eğlenceki bir uygulama arıyorsanız, Remember The Milk işinize yarayacaktır.

8. Bol bol fonksiyon seven 'to do list' aşıkları için: Any.do

8. Bol bol fonksiyon seven 'to do list' aşıkları için: Any.do

Bir sürü 'to do list' (yapılacaklar listesi) uygulamasının yanında Any.do'nun seveni de sevmeyeni de çok. Saat ve tarih belirlemeli yapılacak işler listesindeki her maddeye saat belirlemenizi istemesi negatif bir özelliği iken, konumunuza göre hatırlatmalarınızı otomatik ayarlayan bir özelliğe sahip olması kesinlikle pozitif ve onu diğerlerinden ayıran bir özellik. Ayrıca sadeliği sevenler için de birebir bir uygulama.

9. Efsane görev yöneticisine elveda: Wunderlist

9. Efsane görev yöneticisine elveda: Wunderlist

Senelerdir insanların not alma ve hatırlatma ihtiyacını her platformda senkronize çalışarak gideren Wunderlist geçtiğimiz aylarda adının değişeceğini ve artık Wunderlist'in emekli olacağını duyurmuş ancak tarih belli değilmiş. Bu süre zarfında her gün tekrarlayan görevleriniz ve hatırlatmalarınız için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Ve tabii ki daha detaylı bilgi almak için resmi web sitesini inceleyebilirsiniz.

10. Hem kişisel hem profesyonel: Toodledo

10. Hem kişisel hem profesyonel: Toodledo

Wunderlist'in en dişli rakibi diyebiliriz Toodledo için. Resmi web sitesinde kendisi için şöyle söylüyor: 

Toodledo, verimliliğinizi artırmak ve hayatınızı düzenlemek için inanılmaz güçlü bir araç setidir. Yapılacaklar listesinden daha fazlası olan Toodledo size uzun notlar yazmak, özel listeler yapmak, yapılandırılmış ana hatlar oluşturmak ve alışkanlıklarınızı izlemek için bolca yer sağlar. Arkadaşlarınızla, ailenizle veya iş arkadaşlarınızla ortak çalışabilir; tüm verilerinizi güvenle saklayıp cihazlarınızla senkronize edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Apple'cılar vaziyet alsın: Bear

11. Apple'cılar vaziyet alsın: Bear

Apple marka cihazlar için yapılmış not alma uygulamaları arasında en fonksiyonel ve esnek olanı Bear. Temaları ve tipografileri kendisi ayarlamayı sevenler için de ideal. Notlarınızı optimize etmek için çok çeşitli düzenleme araçlarını kullanabilir, herhangi bir nota hızlı bir şekilde tekrar not ekleyebilir, herhangi bir notu belirli bir etiketle etiketleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Metinlerinize görseller ve linkler ekleyebilir, diğer uygulamalardan notlarınızı çekebilir, PDF ve JPEG dahil olmak üzere çeşitli biçimlere dışa aktarabilirsiniz.

12. Yazılımcı dostlarımızı da seviyoruz: Boostnote

12. Yazılımcı dostlarımızı da seviyoruz: Boostnote

Yazılımcı dostlarımıza minnet mahiyetinde madde... Boostnote, Javascript, Python, HTML, CSS gibi 100'den fazla dilde kod parçacığını destekliyor ve istediğiniz gibi not alabiliyorsunuz. Çevrimdışı olsanız dahi istediğiniz yerde istediğiniz zaman not alabilirsiniz ve online olduğunuzda bunlar mobil cihazınızla da anında senkronize olur.

13. Tasarımcılar ve görsel düşünürler için en iyi not alma uygulaması: Milanote

13. Tasarımcılar ve görsel düşünürler için en iyi not alma uygulaması: Milanote

Eğer kelimelerden daha ziyade resimlerle düşünmeyi seviyorsanız, not alma uygulamanız yine de kendinizi ifade etmeniz için bazı araçlar sunmalıdır. Milanote, tasarımcılara ve diğer görsel düşünürlere doğrudan hitap ediyor (ancak dikkatinizi çekerim, eskiz için değil). Şu anda bir mobil veya masaüstü uygulaması olmasa da, bir web sitesi ve ona uyumlu bir mobil sitesi var. 

Meraklısı buradan inceleyebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
27
22
12
10
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın