Görüş Bildir
Haberler
Her Küçük Burun, Güzel Burun Değildir

Her Küçük Burun, Güzel Burun Değildir

Mahmut Saim
07.04.2014 - 09:25 Son Güncelleme: 07.04.2014 - 11:21

Her Küçük Burun, Güzel Burun Değildir

Estetik burun ameliyatları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık yapılan operasyonların başında gelir. Fonksiyonel estetik burun operasyonu ciddi tecrübe, sanatsal yaklaşım ve bilgi birikimi gerektiren zor bir ameliyattır. Burnumuz insan sağlığı ve yaşam kalitesi açısından çok önemli bir organdır. Aynı zamanda yüzümüzün tam ortasında bulunan ve yüzümüze karakteristik özelliğini veren, estetik anlamda da önemli bir organdır.

İyi Koku Alamayan İyi Tat Da Alamaz

Burnumuz solunum sistemimizin başlangıç noktasıdır. Sağlıklı nefes almamız, sağlıklı bir burun yapısı ile olur. Aynı zamanda aldığımız havanın nemlendirilmesi, ısıtılması, aldığımız havadaki toz ve partiküllerin filtre edilerek tutulması burun sayesinde olur. Koku alma duyusu burnumuz sayesinde gerçekleşir. Koku alma duyusu, tat alma ile direkt ilişkilidir. Koku almadaki azalma, tat alma duyusunda da azalma yapabilir. Burundan alınan sağlıklı hava, orta kulağımızın havalanmasını sağlar. Burnumuz sesimizin bize özgü olmasını sağlar. Burundan alınan sağlıklı hava bize dinçlik, zindelik ve gençlik verir.

Burun ameliyatlarının sadece estetik amaçla uygulanmadığını, sağlık için de uygulanabileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can burnumuzun tüm bu fonksiyonları ile estetik görünümü birbiri ile etkileşim halindedir. Bu neden ile fonksiyonel estetik burun ameliyatlarından bahsederken her şeyden önce sağlıklı nefes alabilen ama aynı zamanda güzel ve doğal görünen burundan söz etmek gerekir.

Güzel Burun Küçük Burun Değildir

Burun ameliyatlarının sadece estetik amaçla uygulanmadığını, sağlık için de uygulanabileceğini belirten Dr. Yusuf Can, burun şeklinden memnun olmayan bir hasta için güzel yapılmış bir burun onu çok mutlu eder. Ama güzel burun sadece küçük bir burun değildir. Yüze uyumlu olan, yandan, önden, alttan, üstten güzel görülmelidir.

Sadece Estetiği Değil Nefes Alması Da Önemli

İşte hem görsel açıdan hem de burun fonksiyonları açısından çok iyi, başarılı bir sonuç alabilmek için her şeyden önce burunun analizi çok ama çok iyi yapılmalıdır. Burundaki problemler hasta ile detaylı olarak konuşulmalı, tüm sorunlar not edilmelidir. Burun öncelikle çok özenle muayene edilmeli, tanıyı çok doğru koymak için gerekli görülürse tetkikler yapılmalı ve görüntüleme yöntemleri istenmelidir.

Kaynak: http://www.saglikhaberleri.com.tr/guz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın