Görüş Bildir
Haberler
Her Gün İki Bardak Süt

Her Gün İki Bardak Süt

Elif Altunten
26.05.2014 - 10:52 Son Güncelleme: 26.05.2014 - 14:56

Süt ve süt ürünleri tüketiminin özellikle büyüme ve gelişme çağında daha önemli olduğunu dile getiren TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, süt tüketiminin artırılması çağrısında bulundu.

21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle açıklamada bulunan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, süt ve süt ürünleri tüketiminin her yaş grubu için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Lakin süt ürünlerinin kafi miktarlarda tüketiminin özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocuklarında çok daha önemli olduğu işaret edilen duyuruda, sütün sağlıklı bir beden yapısına sahip olmadaki rolü hakkında bilgilendirildi ve süt tüketiminin artırılması çağrısı yapılarak şu sözlere yer verildi:

Ülkemizde kişi başına yıllık süt tüketimi AB ülkeleri ve ABD ortalamalarının oldukça altındadır. Maalesef ki sokak sütü tüketimi azımsanamayacak düzeydedir. Sütün bozulmadan ve besin değerini kaybetmeden tüketiciye ulaşabilmesi için sanayi üretiminden geçmesi gereklidir. Ama günümüzde konu uzmanı olmayan kişiler işlenmiş sütün tüketilmemesi gerektiği konusunda yoğun çaba sarf etmektedirler. Bilimsel yöntemlerle üretilen pastörize ve uzun ömürlü sütlerde besin değeri kaybı olmamakla beraber mikrobiyolojik açıdan insan sağlığına uygundur. Besin değeri açısından önemli olan sütün tüketiminin ABD ve Avrupa ülkeleri seviyesine yükseltilmesine yönelik çalışmaların yapılması gerekmektedir.”

haber kaynağı: 365haber.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın