Görüş Bildir
Haberler
HDP: Partimizin Önünde Eylem Yapan, Siyah Çelenk Bırakan Polislerdi

HDP: Partimizin Önünde Eylem Yapan, Siyah Çelenk Bırakan Polislerdi

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü  Ayşe Acar Başaran, 'Partimizin önünde eylem yapan, siyah çelenk bırakan polislerdi.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Diyarbakır il Binası önünde ''Evlat Nöbeti'' tutan üç aile, Perşembe günü Ankara'daki HDP Genel Binası önüne giderek siyah çelenk bıraktı.

Yaşanan gerginlik sırasında HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve polisler arasında sözlü tartışma yaşandı ve bir polisin Başaran'a 'Seni çivilerim'' dediği iddia edildi.

👇

👇

"İçişleri Bakanlığı tarafından planlandı'

"İçişleri Bakanlığı tarafından planlandı'

BBC Türkçe'den Hatice Kamer'in aktardığına göre Başaran bugün HDP Genel Merkezi'nde bir basın açıklaması yaptı ve ''Dün gerçekleştirilen provokasyon İçişleri Bakanlığı tarafından planlandı'' dedi.

''Dünden beri yandaş basın, farklı biçimde bütün gerçekliği ters yüz ederek yayın yaptı. Dün partimizin önünde aileler yoktu, Ankara Emniyeti vardı, İçişleri Bakanı vardı, AKP-MHP ittifakı vardı ve eylemci onlardı. Partimizin önünde eylem yapan, siyah çelenk bırakan polislerdi.''

Kendisini tehdit eden kişiye 'polis denmez'' diyen Başaran, HDP Genel Merkezi'nde kendi şahsında bütün Kürtlerin, bütün kadınların, bütün HDP’lilerin tehdit edildiğini öne sürdü.

''Seni çivilerim' sözü Türkiye'nin demokrasisine söylenmiş bir söylemdir… Bu saldırılarla başarılı olacağını düşünen trajik durumda bir iktidar var. 7 yıldır yapmadığınız kalmadı. 7 yıldır parti binamıza konulan bombalardan mitinglerimizin bombalanmasına kadar, eğitip, donatıp planını eline verdiği katili İzmir İl binamıza gönderip genç bir arkadaşımızı katledene kadar tüm yöntemleri denediniz ama başarılı olamadınız. Dokunulmazlıkları kaldırdınız, belediyelerimize kayyım atadınız, diz çöken ve geri adım atan bir HDP’li gördünüz mü?''

HDP Genel Merkezi önündeki arbededen objektiflere yansıyanlar 📹

HDP Genel Merkezi önündeki arbededen objektiflere yansıyanlar 📹
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
7
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

HDP nin silahlı terör örgütünü desteklediğini lütfen görün artık. İyi niyetinizden besleniyorlar.