Görüş Bildir
Haberler
HDP'liler AYM'ye Bireysel Başvuruda Bulunacak

HDP'liler AYM'ye Bireysel Başvuruda Bulunacak

HDP milletvekilleri, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin iptali için yarın saat 14:00'te Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurularda bulunulacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, 'Dokunulmazlık düzenlemesine ilişkin 26 Mayıs Perşembe günü Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruları yapacağız.' dedi.

Tuğluk, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran anayasa değişikliğinin iptali için, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapma kararını yeniden değerlendirdiklerini ve başvuru tarihini 26 Mayıs Perşembe saat 14.00 olarak kararlaştırdıklarını bildirdi.

Aysel Tuğluk, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ adına da bireysel başvuruların yapılacağını belirtti.

Kendisinin de parti avukatları ve Ankara'da bulunan milletvekilleri ile Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruya katılacaklarını anlatan Tuğluk, başvuru sonrasında basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

HDP, 110 imzaya ulaşmak için CHP'ye çağrı bulunmuş, CHP'den ise 'Hiçbir milletvekilimiz imza atmayacak' karşılığı gelmişti

HDP, 110 imzaya ulaşmak için CHP'ye çağrı bulunmuş, CHP'den ise 'Hiçbir milletvekilimiz imza atmayacak' karşılığı gelmişti

Parlamentoda 59 vekil ile temsil edilen HDP'nin düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıma olanağı bulunmuyor.

Ancak 110 milletvekilinin imzasıyla iptal yolunu açabilecek olan HDP, CHP'den 51 vekilin dilekçeye imza vermesini istemişti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da geçtiğimi gün HDP'nin çağrısına 'Hiçbir milletvekilimiz imza atmayacak' karşılığını vermiş, imza atanlar için de disiplin sürecini işleteceklerini söylemişti.

AA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın