Görüş Bildir
Haberler
HDP'den Yanıt: 'Cumhuriyetle Değil, Antidemokratik Karakteriyle Sorunumuz Var'

HDP'den Yanıt: 'Cumhuriyetle Değil, Antidemokratik Karakteriyle Sorunumuz Var'

Emre Ordu
03.11.2022 - 14:31 Son Güncelleme: 03.11.2022 - 18:21

HDP Sözcüsü Ebru Günay, partinin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın cumhuriyetle ilgili açıklamasına gelen tepkilere yanıt verdi. Günay 'Cumhuriyetle değil, tekçi, inkarcı ve antidemokratik karakteriyle sorunumuz var' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında 'Cumhuriyet'in 99. yıl dönümünü geride bıraktık. Kuruluşundaki adem-i merkeziyetçilik ve demokrasi fikrinin terk edilerek yerine Kürtler ve Aleviler başta, tüm farklılıkların ret ve inkarına dayalı tekçilik sisteminin devreye sokulmasıyla yaşanan 100 yıllık bir yıkım sürecinden bahsediyoruz. Yönetimler değişse de zihniyet değişmiyor' ifadelerini kullanmıştı.

HDP'li Buldan'ın değerlendirmesine İYİ Parti'den tepki gelmişti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu 'İYİ Parti olarak Cumhuriyetimize yönelik hadsiz ifadeleri temelden reddediyor ve kınıyoruz' demişti.

HDP Sözcüsü Günay'dan açıklama

HDP Sözcüsü Günay'dan açıklama

Yaşanan tartışmaların ardından HDP cephesinden açıklama geldi. Parti Sözcüsü Ebru Günay, Cumhuriyet ile bir sorunlarının olmadığını belirterek 'HDP’nin temel eleştirisi, dışlayıcı, ötekileştirici, tekleştirici politikaların kendisine yöneliktir' dedi. Günay şunları kaydetti:

'Eş genel başkanımızın konuşmasında ‘Cumhuriyet yıkım projesidir’ gibi bir ifade asla geçmemiş olmasına rağmen, birtakım çevreler sanki böyle bir ifade kullanılmış gibi sosyal medya üzerinden maksatlı, kötü niyetli bir saldırı kampanyası yürütmektedir. Bu çevrelerin amacını ve niyetini gayet iyi biliyoruz. Cumhuriyet’in demokratikleşmesinden, HDP’nin demokratik cumhuriyet çağrısından, çoğulculuktan, toplumsal barıştan ve eşit yurttaşlıktan rahatsızlık duyan, korkan, tekçiliği dayatan ve bunu savunanlardır.

Siyasal muhalefetin bir kanadının da, konuyu anlamadan, dinlemeden, araştırmadan, sosyal medya üzerinden algı çalışması yürüten birtakım çevrelerin tuzağına düşerek, eş genel başkanımızı ve partimizi hedef alan sözler kullanmasını iyi niyetli ve samimi bir yaklaşım olarak görmediğimizi belirtmek isteriz.

Demokratik kamuoyu da bilmelidir ki, HDP, cumhuriyetin demokrasiyle, adaletle ve barışla güçlendirilmesi gerektiği fikriyatını ısrarla ve kararlılıkla savunmaya ve bunun için mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
15
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Antidemokratik dedikleri de feodalite olmaması ve Türk milliyetçiliğini köreltemeyişleri. Yoksa çözüm sürecindeki kafatasçılık, faşizm, ırkçılık ithamları to... Devamını Gör

-1375

gerici ve bölücü tüm faaliyetlerin ortak düşmanı atatürk ve cumhuriyet..

Resho

Öfff yıllar geçiyor algı operasyonları hep aynı. Ve her seferinde de bu dümenleri yiyip de hayatın gerçeklerinden uzaklaşan bir millet...