Görüş Bildir
Haberler
Hazırbulunuşluk Sınavına Kimler Girecek? Hazırbulunuşluk Sınavı Nedir, Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Hazırbulunuşluk Sınavına Kimler Girecek? Hazırbulunuşluk Sınavı Nedir, Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, bu hafta sonunda İstanbul genelindeki öğrenciler için hazırbulunuşluk sınavı gerçekleştirecek. Geçtiğimiz hafta sonunda 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar katılmıştı. Bu hafta sonu hazırbulunuşluk sınavına ise 9, 10, 11 ve 12. sınıflar yer alacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, söz konusu uygulama ile öğrenme yolundaki eksikleri tespit etmeyi ve gerekli tedbirleri alarak öğrencilerin öz güvenlerinin artırılmasını hedeflediklerini belirtti. Peki, hazırbulunuşluk sınavı nasıl yapılacak? Hazırbulunuşluk sınavında hangi konulardan sorular sorulacak? İşte hazırbulunuşluk sınavı ile ilgili son bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin bilgi durumunu sorgulanan hazırbulunuşluk sınavlarını yapmaya başladı. Geçtiğimiz hafta sonu başlayan sınavlar, bu hafta ve önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek. İşte hazırbulunuşluk sınavı ile ilgili son dakika bilgileri…

HAZIRBULUNUŞLUK SINAVI NEDİR?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, hazır bulunuşluk sınavı hakkında yaptığı açıklamada, hazır bulunuşluk uygulaması ile eksik öğrenmeleri tespit etmeyi ve gerekli tedbirleri alarak öğrencilerin öz güvenlerinin arttırılmasını amaçladıklarını açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı yaptığı açıklamada, öğrenme-öğretme sisteminin önemli bir girdisi olan hazır bulunuşluk uygulamasının, 2023 Eğitim Vizyonu'nda da belirtildiği gibi süreç ve sonuç odaklı bütünleşik bir ölçme değerlendirme yaklaşımının oluşmasına katkı sunacağını belirtti.

HAZIRBULUNUŞLUK SINAVI NASIL YAPILACAK?

İstanbul genelindeki öğrencilerin katılacağı hazırbulunuşluk sınavı, EBA TV kanalları üzerinden gerçekleştirilecek.

HAZIRBULUNUŞLUK SINAV KONULARI NELER?

11, 12 Eylül 2021 tarihlerinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinin sınavı yapıldı.

18-19 Eylül 2021 tarihlerinde 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda ise Türk Dili ve Edebiyatı (Türkçe), Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden her ders için 15 soruluk hazırbulunuşluk uygulaması Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden gerçekleştirilecek.

8. ve 12. Sınıf öğrencilerimiz için ayrıca 25-26 Eylül 2021 tarihlerinde Destekleme ve Yetiştirme kursları hazırbulunuşluk uygulaması da yapılacaktır.

HAZIRBULUNUŞLUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hazırbulunuşluk uygulaması sonucu ortaya çıkan veriler sonuçların açıklanması ile eş zamanlı bir şekilde öğretmenlerimizle paylaşılacak. Uygulama tümüyle sona erdikten sonra, EBA üzerinden alınan soru bazlı sonuç analizleri ilgili ders öğretmenlerine ulaştırılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın