Görüş Bildir
Haberler
Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Nureddin Nebati Kimdir? Nureddin Nebati Kaç Yaşında ve Nereli?

Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Nureddin Nebati Kimdir? Nureddin Nebati Kaç Yaşında ve Nereli?

Müge Kakşi
19.11.2021 - 21:03

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati Merkez Bankası'nın faiz indirimiyle ilgili yaptığı değerlendirmede çeşitli açıklamalarda bulundu. Nebati faiz indirimiyle ilgili 'Ülke ekonomilerinin iyi hale gelebilmesi için siz kendi coğrafyanıza, toplumsal yapınıza, ülke içi dinamiklere göre kararlar almak zorundasınız.' diye konuştu. Nureddin Nebati'nin açıklamasının ardından vatandaşlar Nureddin Nebati hakkında araştırmalara başladı. Peki Nureddin Nebati kimdir? Nureddin Nebati'nin eğitimi ne? Nureddin Nebati kaç yaşında ve nereli? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati bugün Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve döviz kurlarında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ekonomi İşleri Birimi'nce İstanbul'un 39 ilçesinde düzenlenen 'Ekonomi Buluşmaları' serisinin Avcılar'daki etkinliğine katılan Nureddin Nebati hakkında ortaya atılan iddialar ise kafa karıştırdı. İddialara göre Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yerine Nureddin Nebati'nin getirileceği konuşulurken Nabati hakkında araştırmalar da arttı. İşte Nureddin Nebati'nin hayatına dair detaylar...

Nureddin Nebati Kimdir? Nureddin Nebati Kaç Yaşında ve Nereli?

Nureddin Nebati Kimdir? Nureddin Nebati Kaç Yaşında ve Nereli?

Nureddin Nebati AK Parti'de bir çok önemli görevi üstlenmiş siyasetçidir.

Nureddin Nebati 1 Ocak 1964 yılında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde dünyaya geldi. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Emine'dir.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitiren Nureddin Nebati, yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı.

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını alan Nureddin Nebati, farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri Vakıf ve Derneğin Üyeliği devam etmektedir.

Halen ÜTEV Vakfı Başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye  Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezinde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. İyi düzeyde İngilizce bilen Nebati az düzeyde de Arapça bilmektedir.

Nurettin Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
8
8
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Milena

Bu ülkede olağanüstü her şey olabilir.Cunku aç sefil olmasına rağmen tek bir adama tapan olağanüstü gerizekalı koyun sürüsü var :)))))