Görüş Bildir
Haberler
Hazine, Üst Düzey Kişileri ve Ailelerini Takibe Alıyor!

Hazine, Üst Düzey Kişileri ve Ailelerini Takibe Alıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan düzenlemede kamusal nüfuz sahibi kişilerin finansal işlemlerinde sıkılaştırılmış tedbirler uygulanacağı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kimleri kapsıyor?

Kimleri kapsıyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında genel tebliğde, kamusal nüfuz sahibi kişiler olarak; seçimle ya da atama kamusal görev tevdi edilen üst düzey gerçek kişileri ve uluslararası kuruluşların yönetim kurulu üyelerini, üst düzey yöneticilerini ve eşdeğer görev yapan diğer kişileri belirtiyor.

Çevre de izlenecek.

Çevre de izlenecek.

Tebliğde finansal kuruluşlar, finansal olmayan belirli iş ve mesleklerle kripto varlıkların hizmet sağlayıcıları, müşterilerin kamusal nüfuz sahibi olup olmadığının belirlenmesinde tedbir alacak.

Tedbirler, yabancı bir ülke tarafından seçilen, atanan kamusal nüfuz sahibi kişiler ve/veya eşleri, birinci derecede akrabaları, yakınları ve tesis edilen iş ilişkilerini kapsayacak.

Görev bitince yükümlülük bitmiyor.

Görev bitince yükümlülük bitmiyor.

Türkiye tarafından bu kişilerin, iş ilişkisi ve gerçekleştirilen işlemleri yüksek riskli olarak değerlendirildiğinde tedbirler devreye girecek. Ayrıca, bu kişilerin görevden ayrılmaları halinde bir yıl süreyle de uygulama devrede olacak.

Yükümlülüklere uyulmaması halinde 'suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi hakkında kanun'da öngörülen cezalar uygulanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Üst düzeyden kastınız dilerim. Çiftçi, esnaf, fakir, fukara değildir

İronici

Öyle her üst düzeyi değil de bizden olmayan her üst düzeyi yakın takip edecez