Görüş Bildir
Haberler
Hayatlarındaki En Önemli Nokta Kendileriymiş Gibi Davranan Narsist İnsanların Göze Çarpan Davranışları

Hayatlarındaki En Önemli Nokta Kendileriymiş Gibi Davranan Narsist İnsanların Göze Çarpan Davranışları

Kibirli insanlar da narsist mi oluyor şimdi?

Kaynak: https://awarenessact.com/the-10-thing...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başarısızlık:

Narsistlerin, egolarını daha fazla besleyebilmesi için her zaman en üst konumda olmaları gerekir. Başarısız olduklarında kendilerini izole ederler. Kendilerine kattıkları şey ne kadar düşük olursa o kadar fazla şey kaçırdıklarını düşünürler.

2. Reddedilme:

Narsist insanlar, başkalarının kontrolü altında olmaları gerektiğini düşünürler ve terk edildikleri zaman bu durumdan çok fazla etkilenirler. Sabırsız olmalarının sebebi de zihinlerinin hızlı çalışmasından kaynaklanır. Her şeyden önce hayranlığa ihtiyaçları vardır.

3. Toplum içinde aşağılanma:

3. Toplum içinde aşağılanma:

İnsanların içinde aşağılanmak, ortaya koydukları imajı çok ciddiye aldıklarından dolayı narsistler için oldukça üzücü bir durumdur. Narsist insanlar aynı zamanda, mizah açısından yoksun oldukları için kendi kendilerine dalga geçme konusunda da açık değillerdir.

4. Ölüm:

4. Ölüm:

Narsist insanlar, kendileri için inşa ettikleri her şeyi kaybetmekten korktukları için ölmekten de korkarlar. Öldükleri zaman dünya üzerinde arzu ettikleri dikkati çekemezler. Yaptıkları her şeyin sona ermesini istemezler. Bahsettiğimiz ölüm kavramı her açıdan olabilir.

5. Hakaret:

5. Hakaret:

Genellikle kendi yarattıkları dünya içerisinde başka birinden hakarete uğramaktan korkarlar. Kendilerine herkesin onları sevdiği bir dünya yaratmışlardır ve böyle bir durumun yaşanması onların geriye gitmesi anlamına gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diğer insanlar tarafından fark edilmeme:

Narsist insanlar, kalabalık içinde görünmez veya yalnız olmak istemezler. Onları görmezden gelmek daha çok streslenmelerine sebep olur. İlgi ve hayranlığa ihtiyaçlarının olduğunu önceki maddelerimizde söylemiştik.

7. Pişmanlık:

7. Pişmanlık:

Pişmanlık, narsist insanlar için bazen hissetmelerine rağmen sahip olmamaları gereken bir duygudur. Bu duyguyu hissetmeye başladıkları anda kendilerince savunmaya geçerler ve duyguyu engellerler.

8. Yetersizlik:

8. Yetersizlik:

Kendileri mükemmel olmamalarına rağmen dünyadaki herkesin onların mükemmel olduğunu düşünmelerini isterler. Narsist insanlarla ilgili yanlış veya eksik yanlar ortaya çıktığında kendi içlerinde sorunlar yaşarlar. Tüm kötü yönlerini saklamaya çalışırlar ve geri kalan herkesin kendilerini kusursuz görmelerini isterler.

9. Maruz kalmak:

9. Maruz kalmak:

Yukarıda da belirttiğimiz gibi narsist insanlar, zayıf yönlerini herkesten saklar ve bu yönlerin ortaya çıkması durumunda savunmaya geçerler. Maruz kalmak, narsistlerin kendi kurdukları imparatorluğu yıkmak gibidir diyebiliriz. Bu durumda, oldukça kızgın görünmelerine rağmen içten içe korkarlar.

10. Utanmak:

10. Utanmak:

Narsist insanlar, diğer insanların kendilerini kötü görmelerini istemezler. Etraflarında bulunan kişiler, narsist insanları utandırmaya çalıştıklarında takdir edilmemiş gibi hissederler. Bu durumun artmasıyla da cesaretleri kırılır ve dengesiz hareketlerde bulunurlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
29
9
7
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Çoker

Bomboş içerik, çoğu normal insanlarda da rastlanan davranışlar herkes aşağılanmaktan,hakaretten, başarısızlıktan rahatsız olur, hele ölümden korkmak falan ço... Devamını Gör

Begüm

bok gibi içerik olmuş, teşekkürler.

galadrielll

okuduğum 5 dakikayı geri ver lan