Görüş Bildir
Haberler
Hayatı İzlemeye Gelmişiz! İçinde Yarış Pisti Bulunan Los Angeles'taki 914 Milyon TL'lik Malikâneyi Geziyoruz

Hayatı İzlemeye Gelmişiz! İçinde Yarış Pisti Bulunan Los Angeles'taki 914 Milyon TL'lik Malikâneyi Geziyoruz

02.07.2022 - 07:41

ABD'nin Los Angeles eyaletinde bulunan malikâne, görenleri şaşkına çeviriyor. 2720 m²'lik araziye sahip olan ultra lüks konut, 5 yatak odası ve 8 banyosuyla 1453 m²'lik bir alana sahip. Mimar ve ev sahibinin fikir alışverişi ile oraya çıkan bu malikânedeki her detay, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Bu göz kamaştırıcı eve birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Giriş katının detayları, insanı her bakışta mest ediyor.

Giriş katının detayları, insanı her bakışta mest ediyor.

Malikânenin giriş katında otomatik açılabilir pencereleri ile terasa kadar uzayabilen geniş yemek odası, şık oturma odası ve birbirinden ayrı 2 mutfak var. Mutfaklardan birisi, aşçılar için özel olarak tasarlanmış profesyonel bir mutfak. Diğeri ise günlük kullanıma uygun şekilde dizayn edilen şık bir mutfak. Günlük mutfakta doğal taştan üretilen bir tezgâh kullanılmış. Bar tabureleri de yerden tasarruf sağlayıp modern bir görüntü kazandırmış. Yemek odası olarak tasarlanan kısımda kullanılan ışıklandırmalar; evin renklerine yakışan, uzunluğu ayarlanan ve tavandan sarkan özellikteki lambalar olmuş. Odada tamamen açılabilir pencerelerin olması, odaya fazladan derinlik kazandırmış. Böylece masa, isteğe göre içeride ya da dışarıda kullanılabilir hâle gelmiş. Evin en kullanışlı parçası olan gölgeliklerin, otomatik olarak ayarlanabilir özelliğe sahip olmaları büyük bir avantaj sağlamış.

Sonsuz havuzlar ile Los Angeles ayaklarınızın altında.

Sonsuz havuzlar ile Los Angeles ayaklarınızın altında.

Terasta bulunan sonsuz havuzlar, işi başka bir boyuta taşımış. Bahçenin ikinci kısmında bulunan sıcak havuz, normal havuz ile aynı yükseklikte suya sahip olmasına rağmen birbirlerine karışmayacak şekilde tasarlanmış. Bu sonsuz havuzların, Los Angeles ve Beverly Hills manzarasını sunduğunu söylemeden geçmeyelim.

Bodrum kat olduğuna kimse inanmaz!

Bodrum kat olduğuna kimse inanmaz!

Malikânenin yatak odalarının birçoğu, bu katta bulunuyor. Evde kendine has özellikleri bulunan odalardan çoğu da yine burada yer alıyor. Ev sahibinin araç koleksiyonunun bulunduğu garaj, oyun salonu ve sinema bu katta bizi karşılıyor. Aynı zamanda bodrum katında 900 şişelik şarap mahzeni bulunuyor. Merdivenlerin karşısında olan mahzendeki şarap şişelerin konulacağı kısımlar, merdivenlerle uyumlu olacak şekilde tasarlanmış.

Araba sevdalısı olmak veya olmamak. İşte, bütün mesele bu!

Araba sevdalısı olmak veya olmamak. İşte, bütün mesele bu!

Oyun salonunda özel bir firma tarafından yapılan devasa bir oyuncak yarış arabası pisti yer alıyor. Bu yarış pistindeki her bir virajın, gerçek hayattaki araba yarışlarının önemli anlarından esinlenildiği söyleniyor. Ev sahibi, arabalara bayağı tutkun olacak ki bir de bu odaya araba simülatörü koymuş. Odadaki yarış pistine 1 milyon $ harcandığını da söylemeden geçmeyelim.

Milyon dolarlık garaj.

Milyon dolarlık garaj.

Canlı canlı görmesek bile hepimizin ağzının açık kalacağı araç garajı, insanı görünce büyülemeye yetiyor. Garajın tavanında ev sahibinin izleyip çok hoşuna gitmesi ile aklına gelen bir aydınlatma sistemi kullanılmış. Bu aydınlatma şekli de garaja ekstra bir güzellik sağlamış. Duvarların, yerdeki döşemelerle olan uyumu ve renk seçimleri, olumsuz bir yorumu kabul etmeyecek kadar mükemmel görünüme kavuşmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci katın büyüsü.

İkinci katın büyüsü.

İkinci kat, tamamen ev sahibine ayrılmış bir kısım. Bu katta yatak odası, banyo, spor salonu ve oturma alanı var. Sadece ev sahibinin yatak odası bulunduğu kat, insanın dış dünyadan uzaklaşıp kendini manzaraya adayabileceği bir atmosfer oluşturmuş. Beverly Tepeleri'nin en ucunda bulunuyormuş gibi hissettiren yatak odası, giriş katta bulunan sonsuz havuz ile sıfıra sıfır tasarlanmış. Bu da yatak odasının dışarıdan görünmesinin neredeyse imkânsız olmasını sağlamış. Otomatik olarak açılıp kapanabilen pencereler ve zamanlanabilir gölgelikler bu katta da mevcut.

Kişiye özel spor salonu.

Kişiye özel spor salonu.

Yatak odasını arkamızda bıraktıktan sonra karşımıza çıkan oturma alanının hemen diğer tarafındaki spor salonu ise spor severlerin gözlerini yaşartacak derecede güzel. Ev sahibinin özel isteğine göre spor salonu; bodrum kata değil de manzarayı en güzel açıdan görebilecek yere yapılmış, yani en üst kata. Bu sade ve düzenli salonda evdeki diğer odalardaki gibi saklama alanı olarak dolap kullanımından kaçınılmamış. Canlı renk seçimleri ve kullanılan döşeme malzemeleri, evin kalitesini büyüleyici şekilde bir üst seviyeye çıkarmış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
11
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cemaras38 38

Zenginin Malı Züğürt'ün Çenesini Yorarmış.

Berkay Küçük

Gerçek bir yarış pisti beklemiştim ben ama ahahahahahaha