Görüş Bildir
Haberler
Hayat Herkese Adil Değil: Anneler Günü Buruklukla Geçenlerin İyi Bildiği 13 Şey

Hayat Herkese Adil Değil: Anneler Günü Buruklukla Geçenlerin İyi Bildiği 13 Şey

Dale Cooper
14.05.2017 - 17:56

Bugün Anneler Günü! 

Belki de hayatın herkese adil davranmadığının en çok ortaya çıktığı günlerden biri! Kimi için anneyle geçirilecek coşku dolu bir günken kimi içinse kaybettiği annesinin burukluğuyla geçiyor bugün. Yaşamaktan delicesine korktuğumuz bu burukluğu daha iyi anlamak, empati kurulabilmek için biraz daha yakından bakalım. 

Belki bu sayede, bizim için coşku olan bugünü başkasını çokça incitmeden kutlamanın bir yolunu da bulmuş oluruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aslında o burukluk bugün değil de her yerde bangır bangır Anneler Günü reklamlarının yapılmaya başlandığı o gün başlamıştır.

Ve aslında o burukluk anneninizi kaybettiğiniz gün başlar ve bir ömür sürer. Yalnızca böyle dönemler sizin hislerinizi daha çok yüzünüze vurur, her şeyi daha da zorlaştırır.

2. Coşkuyla kutlanan Anneler Gününde sizin çok fazla seçeneğiniz yoktur; sabah erkenden bir çiçek alıp annenizin mezarını ziyarete gidersiniz.

Elinizden içten bir duadan, kabre bırakılacak güzel bir çiçekten fazlası gelmez ne yazık ki. Hayat öyle bir şey ki insan mezar başındayken buraya gelebildiğine bile şükreder zira dünya annesini hiç tanımamış, görmemiş ve mezarını bile bilmeyen çocuklarla, insanlarla dolu...

3. Günün dışarıda geçen kısmını anlatmak genelde biraz zor olur. Zira başkalarının anneleriyle güzel zamanlar geçirdiğini görmek sizi onlar için sevindirir, kendiniz için üzer.

Kabullenmek çocuk yaşlarda daha zor olduğu için çocuk dönemlerinde bugünün kaybı yetişkin dönemlerden daha sancılı geçer. Başkaları için sevinmek insanın ilerleyen yaşlarda hissettiği bir şeydir ekseriyetle.

4. Eve döndüğünüzde bu buruklukla biraz olsun başa çıkabilmek için geçmişteki güzel günlerle baş başa olmak istersiniz.

5. Yaranıza merhem olsun diye eski albümlere başvurursunuz! Annenizin gençliğini, kendi çocukluğunuzu, beraber geçirdiğiniz zamanları bir bir hatırlar durursunuz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu hatıralara sığınmaya çalışmak bazen yüzünüzde bir tebessümken bazen tutamadığınız gözyaşları olur.

7. Sosyal medyada gördüğünüz ardı ardı kesilmeyen fotoğraflar da ister istemez bugünü biraz daha internetten uzak geçirmeye sevk eder.

Herkes aynı şeyleri yaşamaz elbette. Bazılarımız burukluğuyla birazcık zor başa çıkar, bazılarımız her şeye çabuk alışır böyle günleri onları daha başka etkiler. İnsan doğası herkese aynı şeyi hissettirmez.

8. Gün boyunca aklınızın ve kalbinizin bir köşesinde hep "Keşke annemle daha fazla zaman geçirseydim..." cümlesi olur.

Ve bu cümle sizi daha fazla üzmekten başka hiçbir işe yaramaz lakin elinizde değildir. Yerleşmiştir bu cümle bir kere.

9. Eğer hayatta ve birbirinize yakınsanız bugünü sizin acınızı paylaşacak yegâne kişi olan babanızla geçirmeye çalışırsınız.

10. Onun da kalbinde aynı burukluk; birbirinizin yüzüne gülücük olmak için büyük bir çaba sarf edersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çocukluğunuzda yaptıklarınızdan, annenizin size kızdığı şeylerden, babanızla annenizin gençliğine dair hikâyelerden söz eder durursunuz...

12. Gün boyunca ağlamaya başladığınız her an "Annem şimdi ağladığımı görse ne kızardı!" diye düşünüp kendinize güler, kendinizi toparlarsınız.

13. İnsan kaç yaşında olursa olsun annesini kaybettiğinde mecburen büyümek ve güçlü olmaktan başka çare bulamıyor. Yine de yüreğinizden ferahlık eksik olmasın! ❤️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
47
6
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz Balcı

ne de güzel anlatmış beni

Şekerli Kurabiye

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

prensesmadelien

dava açmayı bile düşünürsün o anneler günü reklamlarına kapatırsın hemen nerede denk geliyorsa

Şekerli Kurabiye

Annem hayatta olmasına rağmen duygulandım agladim