Görüş Bildir
Haberler
Havalimanı Personeline Hakaret Etmişti: 3 Yıl 4 Aya Kadar Hapis İstemiyle Yargılanacak

etiket Havalimanı Personeline Hakaret Etmişti: 3 Yıl 4 Aya Kadar Hapis İstemiyle Yargılanacak

Emre Ordu
18.07.2019 - 17:33 Son Güncelleme: 19.07.2019 - 11:40

İstanbul Havalimanı'nda tarifeli seferin gecikmesi nedeniyle çıkan tartışmada yer hizmetleri şirketi çalışanına hakaret eden Funda Esenç ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Esenç hakkında 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Havalimanı'nda 25 Nisan'da Esenç'in yer hizmetleri şirketinde çalışan Tuğçe Selvi'ye hakaret ettiği görüntülerinin basına yansımasının ardından, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan Esenç hakkında hazırlanan iddianamede, Tuğçe Selvi ile sanığın 'çingenelerle temas etmiyorum' şeklindeki sözleri üzerine gururunun incindiğini ve aşağılanmış hissettiğini belirterek Kütahya Tavşanlı'dan şikayette bulunan Rüstem Demirci, müşteki olarak yer aldı.

İddianamede, İzmir'den suç duyurusunda bulunan Temel Hak ve Adil Fırsatlar İzleme Derneği de şikayetçi olarak bulunuyor.

"Sözleri Çingene toplumunun onurunu kıracak nitelikte"

"Sözleri Çingene toplumunun onurunu kıracak nitelikte"

Türk Ceza Kanunu'nun 125'inci maddesindeki 'hakaret' suçunun mağduru belirli veya belirlenebilirken, 216'ncı maddedeki 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçunun mağdurunun belirsiz olduğu ifade edilen iddianamede, Yargıtay kararına göre, 'Çingene' sözünün Türk Dil Kurumu'ndaki karşılığının 'Hindistan'dan çıktıkları söylenen dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan bir topluluk' olarak tarif edildiği anlatıldı.

İddianamede, sanığın 'Çingenelerle temas etmiyorum.' sözleriyle ilgili, 'Bu kelimeler Çingene toplumunun onurunu kıracak niteliktedir. Böylece sanığın bu suçu işlediği anlaşılmıştır.' denildi. Sanık Esenç, iddianamede yer verilen ifadesinde, olay anında stres altında olmasından dolayı suça konu kelimeleri kullandığını savunarak, 'Çingene' kelimesini de 'saldırgan' anlamında kullandığını ileri sürdü.

İddianamede, Esenç'in 'hakaret' ile 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçlarından 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Sanık hakkındaki iddianame, gönderildiği Gaziosmanpaşa 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanığın yargılanmasına 16 Ekim'de başlanacak.

"Çalışanlara yönelik hakaret kabul edilemez"

"Çalışanlara yönelik hakaret kabul edilemez"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Müşteki Tuğçe Selvi'nin avukatı Görkem Gökçe yaptığı açıklamada, müvekkilinin yaşanan tatsızlık üzerine manevi tahribata uğradığını belirterek, bunun da yargıda karşılık bulacağına inandıklarını söyledi.

Yaşanan olayın yargıya taşınmasının önemine dikkati çeken Gökçe, 'Uçuşlarda bir gecikme olduğunda şirket bununla ilgili tazminatı öder, başka bir kusur olduğunda sonuna kadar hukuki yollar açıktır ama çalışan bireylere yönelik hakaret kabul edilemez.' dedi.

Ne olmuştu?

İstanbul Havalimanı'ndan 25 Nisan saat 17.10'da Bodrum'a gitmesi planlanan Atlasglobal Hava Yolları'na ait tarifeli uçağın rötar yapması üzerine, bazı yolcularla bilet işlemini yapan görevliler arasında tartışma çıkmıştı.

Tartışma sırasında kadın yolculardan Fatma Funda Esenç, Çelebi Yer Hizmetleri personeli Tuğçe Selvi'ye hakaret etmişti. Tartışma anının bir yolcu tarafından görüntülenerek sosyal medyadan paylaşılması ise tepkilere yol açmış, hakarete maruz kalan Selvi, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında savcılığa ifade vererek, şikayetçi olmuştu.

Soruşturma kapsamında İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğüne gelerek teslim olan Funda Esenç de sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Atlasglobal Havayolları, Bodrum'dan dönüş için bilet satın alan Esenç'e ücretini iade ederek, Atlasglobal'in diğer uçuşları için kendisine bilet satılmayacağını belirtmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
533
73
24
17
11
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bebe

böyle çok bilmiş, ukala, üç kuruşu var diye kendini bir şey sanan insanlardan nefret ediyorum. İnşallah güzel bir ceza alırsın da emsal olur

pembesusamuru1

bu salağın sadece atlas uçuşlarında değil diğer şirketlerin uçuşlarında da kara listeye almak lazım ki çalışanlara saygı duymayı öğrensin. ceza alırsa hapist... Devamını Gör

can_havan1

içeride temas ederler artık sana..