Görüş Bildir
Haberler
Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? Uzmanlar Zirai Don Uyarısında Bulunuyor! 16 Ocak Pazar Hava Durumu

Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? Uzmanlar Zirai Don Uyarısında Bulunuyor! 16 Ocak Pazar Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftanın son günü yani 16 Ocak 2022 Pazar gününe ilişkin hava durumu tahmin raporlarını web sitesinde yayınladı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 ile 3 derece altında seyredeceği haftanın son gününde MGM’den zirai don ve kuvvetli rüzgar uyarısı geldi. Peki, hangi ilde hava durumu nasıl olacak? Bugün hava nasıl? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre: 16 Ocak Pazar günü ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Çankırı ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu olması bekleniyor. Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normalleri Altında Seyrediyor!

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normalleri Altında Seyrediyor!

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında olması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar Kuvvetli Esecek!

Rüzgar Kuvvetli Esecek!

Haftanın son gününde rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu'nun Batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Zirai Don Uyarısı Yapıldı!

Zirai Don Uyarısı Yapıldı!

Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu süreçte meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması önemli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın