Görüş Bildir
Haberler
Hatay ve Beyrut'ta Yaralı Takası

Hatay ve Beyrut'ta Yaralı Takası

Onedio Medya
28.12.2015 - 20:56

Suriye'de muhaliflerin kuşatması altındaki Fua köyünden ve rejimin kuşatması altındaki Zebedani'den 464 yaralı ve refakatçi, Türkiye ile Lübnan üzerinden takas edildi. Yaralıları taşıyan uçaklar her iki ülkeden eş zamanlı havalandı. Uçaklar Hatay ve Beyrut'a ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın (AA) aktardığı bilgiye göre Suriye'de Esad güçleriyle muhalifler arasında yaralıların değişimi kapsamında, etrafı muhaliflerce çevrili Fua'dan gelen 338 yaralı ve refakatçi, Hatay Havalimanı'ndan uçakla Lübnan'a gönderildi.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu 338 kişi, Suriye tarafındaki Bab-el Hava ve Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda sağlık ve güvenlik kontrollerinin ardından Türkiye'ye giriş yaptı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında, yaralılar ambulansla refakatçiler ise otobüslerle Hatay Havalimanı'na getirildi.

Suriyeli 338 kişi buradan, Türk Hava Yollarına ait 2 uçakla Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gönderildi.

Takasın merkezleri: Hatay ve Beyrut

Takasın merkezleri: Hatay ve Beyrut
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rejimin bıraktığı 126 kişi ise Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gitti. 

Al Jazeera Türk'ten Sümeyye Ertekin'in haberine göre rejimin kuşattığı muhaliflerin denetimindeki Zebedani'den Suriye sınırına taşınan 126 kişiden oluşan yaralı muhalifler ve aileleri, Suriye sınır kapısında bekleyen Birleşmiş Milletler, Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Lübnan Kızılhaçı'ndan oluşan konvoy tarafından gün içinde teslim alındı.

Lübnan'daki sınır bölgesine kafilenin girmesiyle birlikte yol kenarında ellerinde Suriye muhalefeti bayraklarıyla bekleyenler, gelenleri tezahüratlarla karşıladı.

BM, Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Lübnan Kızılhaçı, Lübnan Emniyet Müdürlüğü’ne ait yaklaşık 40 araçtan oluşan konvoy, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Beyrut Uluslararası Refik Hariri Havaliman'ına ulaştı. 

Zebedani'den gelen yaralıları Türkiye'ye nakledecek uçak da havalimanından kalktı. Hatay'a inen uçaktaki yolculardan biri, sağlık durumu nedeniyle acil olarak hastaneye kaldırıldı.

Yaralıların tedavileri Lübnan ve Türkiye’de yapılacak. Tedavisi tamamlanan yaralılar daha sonra yeniden Suriye’ye gidecek.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
4
3
3
2
1
0