Görüş Bildir
Haberler
Hatay'ın Erzin İlçesinde Tek Bina Yıkılmadı: 'Kaçak Yapılara İzin Vermedik'

etiket Hatay'ın Erzin İlçesinde Tek Bina Yıkılmadı: 'Kaçak Yapılara İzin Vermedik'

Emre Ordu
11.02.2023 - 10:01 Son Güncelleme: 13.02.2023 - 20:56

Hatay, son depremlerde en fazla etkilenen bölgelerin başında gelirken Erzin ilçesinde tek bina yıkılmadı. Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu bunun sebebini 'Kaçak yapılara izin vermedik' diye açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 10 ilde büyük bir yıkıma sebep oldu. Hatay'da büyük bir tahribat yaşanırken, Erzin ilçesinde tek bina yıkılmadı ve can kaybı yaşanmadı.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu bu durumu 'Kaçak yapılara izin vermedik' diye açıkladı. Başkan Elmasoğlu, katıldığı TV5 yayınında bu süreçte yaşadıklarını şöyle anlattı: 

'Erzinimiz Osmaniye'nin 15-20, Hatay'ın da 110 kilometre uzağında. Buna rağmen çok şükür depremin kendisinden kaynaklanan bir can kaybımız olmadı, yaralımız da olmadı, bir enkazımız da olmadı. İlçemiz adına seviniyoruz. Ancak tabii ki sevincimiz yarım kaldı bütün bu ölümler nedeniyle, biz gerçekten biz de bazen şaşırdık o gün bu kadar sarsıntı yaşadık yani anlatılmaz yaşanır. 

Ben de tek katlı müstakil bir evde oturuyorum. Çok şiddetli sarsıldık ve hemen çocuklarımızla birlikte kapıya koştuk, zor hareket ediyorduk. Bitmesini bekledik ama bitmek bilmedi. Bir dakikanın üzerinde bir sarsıntıyla biraz hafifleyince apar topar hemen alabileceğimiz eşyaları alır almaz çıktık evden.Sakinledikten sonra da hemen belediyedeki arkadaşlarımızı arayıp ilçeyi hemen dolaşmaya başladık. Herhangi bir yıkıntı olmadığını anladık tabii o belli bir süreç aldı.

"Bana 'Senden başka memlekette doğru adam yok mu' dediler" 📹

Birincisi kendi adıma, benim dönemimle ilgili söyleyeyim; herhangi bir şekilde kaçak yapıya müsaade etmedim. Bazen de kızdılar bir belediye başkanı olarak bana 'Senden başka memlekette doğru adam yok mu' dediler. Hatta biri, üç ay geçmişti seçildikten sonra, uzaktan da bir akrabamız gelir dedi 'Bize ceza yazılmış, kaçak inşaattan...' Ben de 'Yapabileceğim bir şey yok' dediğim zaman 'Türkiye'nin tek doğrusu sen misin?' dediler. Bu kelimeleri kulağımla duydum.

Kendi adıma çok vicdanım rahat, hiçbir şekilde kaçak inşaata izin vermedik. Tabii buna izin vermezseniz de bir yolunu bulup bir şekilde kaçak inşaatı yapan var. Kaçak inşaattan ceza yazdığımız kesimler var. Kaçak yapılaşmanın önünü yüzde yüz kesemezseniz de belli bir aşamada kesebiliyorsunuz. En azından kendi adıma bir sorumluluk duymuyorum.

Benim buna müsamaha göstermem mümkün değil. Eğer böyle bir şey de olursa ben bunun gereğini yapar diye çok açık yüreklilikle söylüyor ve siyaseti buna karıştırmamaya çalışıyorum. İnsanlar da birçok kişiyle de kötü olduk bu nedenle.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
335
82
6
5
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
neria

Taktir ediyorum. Doğru iş yapan herkesi hangi parti olursa olsun taktir etmeli. Ama başkan keşke ben 2019 da göreve geldim benden önceki başkan Kasım Şimşek ... Devamını Gör

neria

Düzeltme:başkan Ökkeş elmasoğlu chpliymiş akp diye görmüştüm yanlış yazmışım. ama Kasım bey AKP'liyken o da imar düzenini değiştirmemiş. demek ki dürüst olma... Devamını Gör

Caner Bey

Akp'li olamaz ya imkansız.

Caner Bey

İş yerine gelince baktım ama adam zaten Cumhuriyet Halk Partisi üyesiymiş.

Çınar Ağahan

Yalan söylüyor! Aklı olan girer Google haritalardan Erzin’de yüksek yapılaşma olmadığını görür. Zemini zaten sağlam, her yeri portakal bahçeleri ile dolu, öy... Devamını Gör

buse deniz

birsürü köyler yıkıldı ve binalar tek katlıydı. hepsi de eski binalardı.