Görüş Bildir
Haberler
Hastane Çalışanları Vinç Kiralayıp Hastaları Kurtardı

Hastane Çalışanları Vinç Kiralayıp Hastaları Kurtardı

Emre Ordu
07.02.2023 - 20:43 Son Güncelleme: 07.02.2023 - 20:44

Hatay'ın Antakya ilçesinde depremde hasar gören hastanenin yoğun bakım servisinde yatan hastalar, hastane çalışanlarının kiraladığı vinçle kurtarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. 10 ilde ağır hasara yol açan depremde şu ana kadar 4 bin 544 kişinin hayatını kaybettiği, 26 bin 721 kişinin yaralandığı bildirildi. Depremde en fazla hasar alan yerlerden biri de Hatay'ın Antakya ilçesi oldu.

Antakya’da hastanelerin hasar görmesi sağlık sistemini derinden etkiledi. Enkaz altından çıkarılanlar çevre hastanelere sevk edilirken, kentte kurulan sahra hastanesi ihtiyaçları karşılamaya yetmiyor. 

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre, kentte hasar gören Defne Hastanesi’nin yoğun bakımında yatan hastalar 36 saat boyunca mahsur kaldı. Hastalar, hastane çalışanlarının çabasıyla kurtarıldı.

"Burada devlet yok, bir başımıza kaldık" 📹

Hastane çalışanları tarafından kiralanan vinç yardımıyla hastanenin üst katına çıkan yurttaşlar ve hasta yakınları, mahsur kalan ve hala yaşayan hastaları kurtarıyor. Yukarı yükseltilen vince alınan yoğun bakım hastaları, aşağı indirildikten sonra yakınları tarafından alınarak başka hastanelere götürülüyor. Başka hastanelere ulaşma şansı olmayanlarsa hastane yakınındaki otoparkta bekliyor. 

Antakya’da sağlık altyapısının çöktüğünü dile getiren yurttaşlar, buldukları vincin yakıtının bitmesi nedeniyle saatlerce yakıt aradıklarını ve bulamadıkları için kurtarma çalışmalarının aksadığını belirtti. Yurttaşlar, yardım gelmemesine tepki göstererek, 'Burada devlet mevlet yok, bir başımıza kaldık' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
14
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akbaş

"Kiralanan" vinç... Bu şartlarda hala para peşinde olanlara yazıklar olsun...

tom lee jones

kahramann omer ali ahmet pasagil ve diger kefen sahipleri! Acil yardima gidin.