Görüş Bildir
Haberler
Sizce Hangisi Kazanır? Vahşi Yaşam Fotoğraf Yarışmasında Finalistler Belli Oldu!

etiket Sizce Hangisi Kazanır? Vahşi Yaşam Fotoğraf Yarışmasında Finalistler Belli Oldu!

Don't mind me
07.09.2018 - 09:40 Son Güncelleme: 24.09.2018 - 19:29

İngiltere Doğal Tarih Müzesi'nin 54 yıldır düzenlediği ve ikon haline gelmiş binlerce fotoğrafın kaynağı olan Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı yarışmasına bu sene de 95 ülkeden amatör ve profesyonel fotoğrafçıların objektifinden 45 binin üzerinde fotoğraf geldi. Doğal Tarih Müzesi'nde sergilenen galerinin en çok beğenilen fotoğrafları müzenin internet sitesinde paylaşıldı. Hepsi birbirinden harika olan fotoğrafları ve çekim hikayelerini sizler için derledik.

Kaynak: http://www.nhm.ac.uk/discover/news/20...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Havalı Kedi - Isak Pretorius

Havalı Kedi - Isak Pretorius

Fotoğrafçı Isak Pretorius, aslan sürüsünün bir bufaloyu avladıkları gecenin ardından onları izlemeye devam ediyordu. Fotoğraftaki dişi aslan, uyanınca Isak onun su içmeye gittiğini düşündü ve en yakındaki su birikintisine gitti. Birikintinin karşı kıyısında, aracının içinden çektiği bu muhteşem fotoğrafta dişi aslan, tüm korkutuculuğu ve güzelliği ile görülüyor.

Mirket Çetesi - Tertius A. Gous

Mirket Çetesi - Tertius A. Gous

İki mirket yavrusuna doğru ilerleyen kobrayı fark eden büyük mirketler hemen kobranın karşısına dikiliyorlar. Grubun diğer üyeleri yavruları kaçırırken, büyükler kobranın karşısında onun ilerlemesini engellemek mücadele veriyorlar. 10 dakika boyunca süren mücadelenin sonunda kobra pes ederek geri dönüyor. Terius A. Gous, mirketlerin tepkilerini fotoğraflamak için yılanın arka tarafına geçip oradan bu fotoğrafı çekmeyi başarmış.

Okul Gezisi - Adrian Bliss

Okul Gezisi - Adrian Bliss

Adrian Bliss, terk edilmiş bir okulu gezdiği sırada, fotoğraftaki kırmızı tilkiyle karşılaştı. Yerdeki gaz maskelerinin üzerinde fotoğrafını çekmeye yetecek kadar uzun süre bekleyen tilki, ardından kırık camdan geri çıktı. Çernobil faciasının ardından 1986 yılında terk edilen okul ve çevresindeki nadir hareket belirtilerinden biri bu tilki.

Aşkı Aramak - Tony Wu

Aşkı Aramak - Tony Wu

Tony Japonya açıklarında gezerken bu koyunbaşlı balık türüne rastladı.

Tüm bebekleri dişi olarak doğan bu tür, belli bir yaştan sonra cinsiyet değiştirebiliyor.

Zafer - Adam Hakim Hogg

Zafer - Adam Hakim Hogg

Bir zehirli kırkayağı uzun bir kavganın ardından öldürmeyi başarmış olan bu boynuzlu ağaç kertenkelesi zafer pozu verirken Adam Hakim Hogg'un objektifine takılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bay Bıyık - Valter Bernardeschi

Bay Bıyık - Valter Bernardeschi

Fotoğrafçı Valter Bernardeschi, bu morsları fotoğraflamak için ekipmanlarını hazırlarken aniden kayıp yere düştü. Düşüşü üzerine bir kaç meraklı mors ona doğru geldi ve bu fotoğrafı çekmesini sağladı. Şanslı düşüş diye buna denir herhalde.

Greg Lecoeur

Greg Lecoeur

Çöplerin arasında yüzen bir Sargassum balığı. Bir kamuflaj uzmanı olan balığın fotoğrafı Endonezya açıklarında çekildi.

Tanık - Emily Garthwaite

Tanık - Emily Garthwaite

Soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan güneş ayıları, Sumatra adasında bir hayvanat bahçesinde, fotoğrafçı Emily Garthwaite'nin dediği üzere 'korkunç' koşullarda muhafaza ediliyor.

Kaplandiyarı - Emmanuel Rondeau

Kaplandiyarı - Emmanuel Rondeau

Bhutan bölgesinde kalan 103 kaplandan birini fotoğraflayan Emmanuel Randeau ve ekibi, bunun için 8 sabit 8 de hareket eden kamera kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
807
357
65
23
15
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lou Lou

Okul Gezisi - Adrian Bliss

Sertaç

Bence tanik olan fotograf, olaya dikkat cekmek icin

Can_Can

Kesinlikle ilk resim. Çok iyi yakalamış