Görüş Bildir
Haberler
Hangi Yıla Aitsin?

etiket Hangi Yıla Aitsin?

Galina Grigoryevna
01.08.2018 - 22:38 Son Güncelleme: 05.01.2019 - 13:33

2019 yılında yaşıyorsun diye bu yıla ait olduğunu mu düşünüyorsun? Hayır sanmıyoruz. Hangi yıla ait olduğunu düşündün mü hiç? Bakalım hangi yıla aitsin?

Hadi testi çöz ve öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düğün fotoğraflarından hangisini daha çok beğendin?

2. Hangi üniversite sınavına girdin?

3. Savaşacak olsan hangi silahı seçerdin?

4. Osmanlı'da hangi dönemde yaşamak isterdin?

4. Osmanlı'da hangi dönemde yaşamak isterdin?

5. Hangi ünlünün kullandığı arabaya binmek istemezdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hangi cümleyi kendine şiar edinirsin?

6. Hangi cümleyi kendine şiar edinirsin?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

1960 yılına aitsin!

1960 yılına aitsin!

Büyük hippi hareketi ve çiçek çocuklarla beraber gezecek ve hayatını bu şekilde yaşayacaksın. Antimilitarist ve özgürlükçü tavırlarını ailen de fark edecek, arkadaşların da. Sen kesinlikle 60 ve o dönem kuşağında yer almalıymışsın. Güzel bir şarkı sözü vardır. O dönemin çocuklarından bahseder. Çevirdiğimizde aslında şöyle bir sonuç çıkıyor: 'San Francisco'ya gidecekseniz, saçınıza biraz çiçek taktığınızdan emin olun.' İşte bu çocukların hayatına ve felsefesine ait olmalısın sen. Ait olduğun yılları bu dönemde yaşadığın için üzgünüz fakat bu ruhu taşıdığın için dönemin de tadını çıkarmaya bak. Eşit ve özgür yaşamak herkesin hakkıdır diyor ve seni 60 - 68 kuşağına gönderiyoruz. Çiçek gibi yaşa...

1886 yılına aitsin!

1886 yılına aitsin!
s3.amazonaws.com

Yangın tüpünün icat edildiği bu dönemde sen ve senin gibiler sayesinde ayakta kalıyordu. Sıkıntılı ve buhranlı dönemlerden geçen dünya ve senin gibi yaşam dolu insanlar sayesinde duruyordu. Kasvetini bir kenara bırak birbirine girilmiş ve dünyanın neresine gidersen git savaşların bulunduğu bir dönemde genç ve atılgan olmak çok zor olsa gerek. Bunlara rağmen mutluluğunu ve asilliğini elinden bırakmıyorsun. Karşı çıktığın durumlar ve buhranın içerisinde kendini bulma halleri. Belki bir şair olurdun belki bir doktor... Her ne zaman olursa olsun senin için güzel bir dönem olacaktı. Sen 1886 yılına aitsin! O dönem yaşamalıymışsın. Kendini bulacağın ve özgürlüğünü tadacağın dönem o dönem olacaktı. Şimdi elinde bir sihirli değnek olsa da o döneme gidebilsen.

1925 yılına aitsin!

Aşkın, tutkunun, öfkenin en yoğun yaşandığı dönem. Sen 1925 yılına aitsin. Tarzınla, yaşayışınla ve önemlisi isyankarlığınla. Cool tarzın ve herkese karşı rest çekişin de buradan geliyor. Bir tarafında yükselen dünya bir tarafında savaştan çıkılmış bir süreç. İki arada kalmış ve hayatta kalabilmek, adını bütün dünyaya duyurabilmek için çaba gösteriyorsun. Dönemin şartlarına göre durumun iyi ve zekice bir yaşam sürerdin. 1925 yılına bugün dönsek evet işte bu benim dönemim dersin. Aşkını en doruk noktada yaşayan ve aşkına sahip çıkmak için elinden geleni yapacak birisin. Hadi seni 1925'e ışınlayalım!

1995 yılına aitsin!

1995 yılına aitsin!

Sen 1995 yılına aitsin ve dönemin kuşağından geçmelisin. Çılgınlık ve dansın hat safhada olduğu yıl. Çılgın moda tarzları ve kendini yavaş yavaş sokaklara vuruşun aileden kopuşların başladığı yıl. Birçok özgürlük şarkılarının bestelendiği ve gençlerin artık ailelerine 'Salın bizi devir artık o devir değil!' dediği dönemdir. Sen 1995 senesine aitsin! Dönemin en çılgınlarından birisi olacaksın ve eğlenmeyi gerçekten iyi bileceksin. Bu döneme değil sen 1995 senesine aitsin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
744
303
246
166
64
58
50
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

1960 yılına aitsin!

psyhedelichead

Hiç çözmeme bile gerek yok çiçek çocuklar dönemi kafasındayım.. 60'lar!