Görüş Bildir
Haberler
Hangi Klasik Besteci Senin Ruh İkizin?

etiket Hangi Klasik Besteci Senin Ruh İkizin?

Osman Avcı
20.06.2014 - 15:08 Son Güncelleme: 20.06.2014 - 18:37

Testlerin en asiline, en senfoniğine ve en rönesansına hoşgeldin. Frakını, jüponunu giydiysen başlayabiliriz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle, bir orkestrada olsaydın hangi enstrümanı çalmak istediğini öğrenelim!

2. Peki, en şeytani tarafın ne?

3. Hangi büyük ödülü kazanmak isterdin?

4. Güzel bir beste ya da bir şaheser, hangi olaydan sonra meydana gelebilir?

4. Güzel bir beste ya da bir şaheser, hangi olaydan sonra meydana gelebilir?

5. Hangi İsmail YK şarkısı desem?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şu anda kendini bir hırsız olarak düşün. Acaba neden çalıyorsun?

7. "SU" deyince aklına ne geliyor?

8. Türklerin klasiği de Sanat Müziğidir. Peki Türk olsaydın hangi şarkıyı bestelerdin?

9. Çok karakterli bir dizide rol aldın diyelim: Game of Thrones gibi. Bu tip bir dizide hangi rolü oynamanın, kariyerin için daha iyi olacağını düşünüyorsun?

10. Son soru Tolstoy'dan... İnsan ne ile yaşar?

10. Son soru Tolstoy'dan... İnsan ne ile yaşar?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Mozart" çıktı!

"Mozart" çıktı!

Öncelikle zamanının çok çok ötesinde olduğunu söylemek gerekir. Dehan parmak ısırtır. Kabiliyetin ise doğuştan. Çoğunun sürünerek çıktığı yerlere, sen sezgilerin ve şairliğinle anında ulaşıyorsun. Dışarıdan sakin gibi dursan da çılgının tekisin ayrıca. Yaş ilerlese de çocukluk baki kalmış sende. Çapkın olduğunu bilmem söylememe gerek var mı? Dehaların hepsi zaten az biraz çapkın olur değil mi ama. Azgınlıktan değildir bu fakat, meraktandır meraktan :)

"Beethoven" çıktı!

"Beethoven" çıktı!

Şu dünyada kimisi cürmü kadar yer yakar, sen ateşin kendisisin. Kimisi rüzgar çıkardığına sevinir, hatta meltem; sen dehşetengiz bir fırtınasın. Kimisi derede kaybolur; sen okyanus fatihisin. Büyüksün, çok büyük. Bu dünyayı, bu dünyayı değiştirmeye gelmişsin, içindeyse o potansiyel hep baki. Ayrıca insana dair tüm duyguları içinde yaşatıyor, istediğin zaman istediğin kişi olabiliyorsun. En asil duygunun insanısın kısaca!

"Chopin" çıktı!

"Chopin" çıktı!

Seni yalnızlıkların insanısın. Üstüne bir yalnızlık yapışmış ki sorma gitsin. Derin melankolinse cabası. Ayrıca en romantik dönemin, en romantik vatandaşısın. Gündüzlerse hiç sana göre değil. Gün doğarken, tezat bir biçimde, senin ruhun kararır. Senden gündüzleri alsınlar, hep geceleri versinler razısın, ey gecelerin yargıcı :)

"Bach" çıktı!

"Bach" çıktı!

Objektiflik demek sen demek basitçe. Olaylara bakış açında hep bir ölçüt vardır ve bu kantarın topuzu hiçbir zaman kaçmaz, terazinin kefeleri hep dengede durur. İşte bu yüzdendir adaleti sevişin. Ama en çok ilahi adaleti sevişin. Evet, sen öte dünyaların insanısın. Çünkü bilirsin ki, her ne kadar kendini parçalasan da bu dünyaya adalet gelmez. O yüzden ölüm denilen 'düğün'ü beklemek lazım gelir!

"Wagner" çıktı!

"Wagner" çıktı!

Seni tanımlayan en doğru sıfat: Egomanyak. Kibirlisin, kendini beğenmişsin, burnundan kıl aldırmaz ve hep kafanın dikine gidersin. Ancak böyle olmanda çok geçerli sebeplerin var. Bir kere kimsenin senin kadar akıllı ya da becerikli olduğuna inanmıyorsun. Ve tecrübeyle sabittir ki, başkalarına güvendiğin zaman, hep kaybettin. Çare Kendim diyorsun o yüzden. Bunun yanında savaşmayı çok seviyorsun, savaşmadan kazandığın ganimetlerse gözünde bir hiç. O yüzden avlanmayı, avını parçalamayı yeğliyorsun. Senin literatüründe 'armut piş, ağzıma düş' yok, hiç şüphesiz!

"Tchaikovski" çıktı!

"Tchaikovski" çıktı!

Seni tanımlayan en doğru sıfat: Sıradışı. Şu dünyaya gözünü açtığından beri, hep farklı oldun; bunu en derinlerinde hissediyorsun da. Bakış açın kendiğilinden ve bizzatihi farklı. Mesela şıklarda 'a,b,c,d,e' vardır; sen buna alternatif olarak 'f' bile demiyorsun. Sen soruyu sorgulayanlardansın. Pek tabii ki, bu aşırı hassasiyet ve derin düşünceler ve 'dıdının dıdıları' kafanı olduça yoruyor; delilikle normallik arasındaki ipte cambaz misali oynuyorsun. Yine de 'Ben buyum' diyebiliyorsun, bay/bayan enteresan!

"Vivaldi" çıktı!

"Vivaldi" çıktı!

Sen uyumun ve dengenin insanısın. Mesela KIŞ kadar soğuk ve monoton; İLKBAHAR kadar capcanlı ve aşk dolu; YAZ kadar eğlenceli ve sıcak; SONBAHAR kadar melankolik ve ayrılık dolu olabilirsin. Bu birbirinden alakasız duygular sende öylesine bir uyumla karışıyor ki, üstüne tam oturuyor. Kısaca sendeki en asil duygular 'bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine' duruyorlar, ey 'dört mevsim'in insanı!

"Rahmaninov" çıktı!

"Rahmaninov" çıktı!

Sen kuvvetle muhtemel şu evren üzerinde kalmış son romantik olabilirsin. Senin gibi zarif insanlardan kalmadı ne yazık ki, nesliniz tükendi. Dünya kültürel varlıklar listesine adın yazılmalı bu yüzden. Bunun yanında pandoranın kutusu gibi insansın vesselam. Hep bir gizem, hep bir sır var üzerinde. Mesela aklından şu anda neyin geçtiğini tahmin etmek, en zor integral sorusuna bedel :)

"Brahms" çıktı!

"Brahms" çıktı!

Sen bu zamana ait değilsin. Bir eski zaman insanısın. Atatürk zamanına, ortaçağa, rönesans mükemmeliyetçiliğine, Fransız devrimi dönemine ait olabilirsin; ama bu zamana asla. Senin için 'tarih tekerrürden ibarettir' hiç kuşku yok! Bütün ilişkilerine de böyle bakıyorsun ve hiç yanılmadın bu zamana kadar. Nostaljiyi sever, 'yeni' diye basit ve sıradan şeylerin sana yedirilmesine hiç mi hiç kanmazsın. Rapsodilerine de ayrıca hasta olunur :)

"Salieri" çıktı!

"Salieri" çıktı!

Üzgünüz ki, sen tipik bir kaybedensin. Allah vergisi bir yeteneğin yok, dikkat çekici bir özelliğin de yok. Kazanmak için hep iki defa çalışmak zorundasın mesela. Ama Mozart kılıklı birisi çıkar ve senin bu zamana kadar dişinle tırnağınla elde ettiğin her şeyi alır, altına imzasını atar. Mesela siz hepiniz buluşursunuz, Mozart'ın vakti olmaz. Ya da siz 'pas' dersiniz, söz Mozart'a geçer! Son olarak mor sana gitmez, Mozart'a gider! Neyse, Allah Mozart gibilerinin bin belasını versin :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
100
25
20
17
6
5