Görüş Bildir
Haberler
Hangi Fermuarı Kullanmalıyım?

Hangi Fermuarı Kullanmalıyım?

Fermuar Com
14.11.2017 - 16:08

Hangi Fermuarı Kullanmalıyım?

İki parça kumaşın kapatılması için kullandığımız fermuarların birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bizim kumaşımıza uygun olan fermuar hangisi? Neye göre fermuar seçmeliyim? Neden fermuar çeşitlerini dikkate almalıyım? Herkesin aklına takılan ve gerçekten yanlış kullanıldığı zaman problem oluşturan fermuar modellerini anlatan bir yazı hazırlamak istedik. Metal fermuar, naylon fermuar ve kemik fermuar olarak ayrılan fermuar çeşitlerinin farklı kumaş tiplerinde nasıl kullanıldığı örnekler üzerinden açıklayalım.

Yatak – Nevresim Kılıflarında Hangi Fermuar Modeli Kullanılır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yatak örtüsü, nevresim, yatak koruyucu ve yastık kılıflarında genellikle kullandığımız fermuar çeşidi naylon fermuardır. Naylon fermuar yumuşak bir yapıya sahip olduğundan dolayı hafif ve narin kumaşlarda kullanılır. Eğer ki kullanmış olduğunuz kumaşınız biraz daha sert olursa naylon fermuar yerine kemik fermuar çeşidini de kullanabilirsiniz. Ev tekstil ürünlerinin üretimi sırasında kumaşın kalınlığına ve esnekliğine göre naylon fermuar ya da kemik fermuar modellerinden kullanabilirsiniz. Kemik fermuar içerisindeki K3 dipli kemik fermuarlar ince bir diş yapısına sahiptir. Fermuar kullandığınınız ev tekstil ürününde fermuarın görünmesini istemiyorsanız naylon fermuarlardan gizli fermuar modellerinden seçim yapabilirsiniz.

Kot Kumaşlarda Hangi Fermuar Modelini Kullanmalıyım?

Kot pantolon, kot mont gibi kot kumaş ile yapılan ürünlerde metal fermuar modeli kullanılmaktadır. Fermuarları sadece kapama amacıyla kullanılmamaktadır. Kot ürünlerde süsleme aksesuarı olarak da kullanılan metal fermuarların farklı renk seçenekleri bulunmaktadır. Bakır metal fermuar, pirinç metal fermuar, alpaka metal fermuar ve alüminyum metal fermuarları kot kumaşlarınızda kapama ve süsleme amacıyla kullanabilirsiniz. Metal fermuarların diş genişlikleri de farklılık göstermektedir. M4 dipli metal fermuarların diş genişliği daha küçükken M8 dipli metal fermuarların dişleri daha geniştir.

Çadır ve Brandalarda Hangi Fermuar Çeşidi Kullanılır?

Çadır ve brandalarda kullanılan kumaşlar sert kumaşlardır. Sert bir yapıya sahip olan çadır ve branda kumaşlarında genellikle kemik fermuar ve kalın dişli naylon fermuarlar kullanılmaktadır. Kalın dişlere sahip olan naylon fermuar ve kemik fermuar modelleri çadır, branda ve yelkenlerde kullanılan kumaş tiplerine uygundur. Diş genişlikleri 4.40-4.50 mm, 7.80-7.90 mm, 9 8.50-8.60 mm gibi farklı boyutlarda olan kemik fermuar ve naylon fermuarlardan size dilediğiniz modeli tercih edebilirsiniz. 

Kemik fermuar, naylon fermuar ve metal fermuar çeşitlerini bulabileceğiniz ve toptan sipariş verebileceğiniz Fermuar.com sitesi üzerinden fermuar satın alabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın