Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte Sıcak Su Torbası Zararlı Mı?

Hamilelikte Sıcak Su Torbası Zararlı Mı?

Şebnem Sucu
22.09.2021 - 10:30

Gebelik dönemi kadınlar için pek çok konuyu araştırarak geçirdikleri heyecanlı ve endişeli bir süreçtir. Bu konular arasında hamilelikte sıcak su torbası zararlı mı konusu da sık sık araştırmalara konu olur. Gebelik döneminde ortaya çıkan kas ağrıları gebeliğin genel stresini arttırmaktadır. Anne adayının stresi ise genellikle bebeği farklı şekillerde etkileyen bir durumdur. Bu sebeple hamilelik boyunca mümkün olduğu kadar ağrısız ve stressiz olmak önemlidir. Peki, hamilelikte sıcak su torbası zararlı mı? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hamile kadınların büyük bir kısmı sıcaklığın fetüse olan olumsuz etkilerinden haberdardır. Doktorunuz saunalardan, sıcak küvetlerden ve buhar banyoları gibi fetüsün sıcaklığını arttıracak tüm eylemlerden kaçınmanız konusunda sizi uyarabilir. Bu tavsiyeler özellikle ilk üç aylık dönemde hafife alınacak önlemler değildir. Çünkü artan ısı erken doğum, doğum kusurları ve düşüklere mahal verebilmektedir. Hamilelikte sıcak su torbası kullanımı konusu da bu ürkütücü sebeplerden dolayı pek çok anne adayında kararsızlığa yol açar. Ancak gebelik döneminde bebeğinizin vücut ısısının tehlikeli boyutlara ulaşabilmesi için ilk olarak kendi vücut sıcaklığınızın yoğun bir şekilde artmış olması gerekmektedir. Peki, basit bir sıcak su torbasının hamilelikte kullanımı zararlı mı? İşte bu sorunun cevabı…

HAMİLELİKTE SICAK SU TORBASI KULLANIMI 

Hamilelik döneminde kasık ve bel ağrıları anne adaylarının günlük yaşamlarını olumsuz etkilemektedir. Bu ağrılar zaman zaman gece uykularına yansıdığından gün içinde yorgunluk ve uykusuzluk gibi durumlar stres seviyesinde artışa neden olur. 

Bu dönemde acil durumlar dışında ağrı kesici kullanımı da güvenli olmadığından dolayı anne adayları sıcak su torbası kullanma kararı alabilirler. Sıcak su torbası kullanımın gebelikte bir sakıncası bulunmamaktadır. Gebelik döneminde ağrıları hafifletmenin en iyi yolu sıcak su torbası kullanımıdır. Sıcak su torbaları iç sıcaklığınızı arttıracak kadar güçlü değildir,  bu durumda bebeğiniz sıcak su torbasının ısısını hissetmeyecektir bile.

HAMİLELİKTE SICAK SU TORBASI NASIL KULLANILIR?

Hamilelikte sıcak su torbası kullanımının güvenli olduğunu belirttik ancak bazı kurallar doğrultusunda bu işlemi gerçekleştirmek geride hiçbir kuşkuya yer bırakmayacaktır. Bunlar;

• Sıcak su torbası genellikle kumaş ile sarılıdır ancak sıcak bir şişe kullanacaksanız havluya sardıktan sonra dikkatli bir şekilde kullanmanız gerekir. 

• Ağrıyan bölgenize nazik bir şekilde yerleştirmeye özen gösterin. Cildiniz aşırı ısındığında yerinden kaldırın. 

• Sıcak su torbasını 15-20 dakika gibi aralıklarla ağrıyan bölgeye yerleştirin ve kaldırın. 

• Sırtınıza torbayı yerleştirdiğinde üzerine yatmayın. Yatağınıza uzandıktan sonra sırtınıza koyabilirsiniz. Bu bağlamda patlama gibi tehlikeleri ortadan kaldırmak için baskı uygulamaktan kaçının. 

• Torbanın ağzının tam olarak kapalı olduğundan emin olun.

• Torbada hafif boşluk bırakın, ağzına kadar doldurmadan da sıcak su torbasının sıcaklığından yararlanabilirsiniz.

• Bu dönemde sıcak su torbasını rahime yakın bölgelere koymamaya özen gösterin. Eğer üşüttüyseniz ayaklarınızın altına, belinize, sırtınıza belli aralıklarla sıcak su torbasını koyabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın