Görüş Bildir
Haberler
Hamileyken Saç Boyanır mı?

Hamileyken Saç Boyanır mı?

Şebnem Sucu
08.09.2021 - 11:06

Gebelik dönemi anne adayları için pek çok güvenlik endişesini beraberinde getirmektedir. Bu nedenle anne adayları bebeğin gelişimine destek olmak ve sağlığını korumak için yaşamında bazı değişikliklere yer verir. Bu nokta da en çok merak edilen konuların başında ise hamileyken saç boyanır mı konusu gelmektedir. Uzun yıllardır tartışma konusu olmaya devam eden gebelikte saç boyama işlemi hakkında uzmanlar genel olarak aynı görüşlere sahiptir. Peki, hamileyken saç boyanır mı? İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gebelik döneminde hormonlardaki değişim fiziksel değişimlerin yanı sıra ruhsal açıdan da bir takım farklılıkları beraberinden getiriyor. Bu sebeple pek çok anne adayı kendini iyi hissettiren alışkanlıklarına bu süreçte de devam etmek istiyor. Bunların başında ise saç boyaları geliyor. Hamilelik döneminde kadınların sıklıkla merak ettiği konulardan biri olan saç boyama işlemi, fetüs bakımından herhangi bir doğumsal anormalliğe sebep oluyor mu araştırılıyor. Peki, hamileyken saç boyanır mı? İşte cevabı…

HAMİLEYKEN SAÇ BOYAMAK BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Araştırmalar hamileyken saç boyama işleminin kesin olarak kanıtlanan bir zararı bulunmadığını göstermektedir. Bu süreçte uygulanan saç boyalarının bebekte doğumsal sakatlık yapabileceğine dair bir kanıta ulaşılmasa da saç boyama esnasında kimyasal maddelerin bir kısmı vücut tarafından emilmektedir. Ancak bu kimyasal maddeleri vücudun ne kadar emdiği ve fetüse ne derece zarar verdiği henüz netlik kazanmamıştır. 

Aynı zamanda yapılan bazı araştırmalar kuaför mesleğine sahip hamile kadınların solunum yolu ile maruz kalınan saç boyası ve bu gibi benzer kimyasallar nedeniyle bebeklerinde düşük doğum ağrılığına sahip oldukları gözlemlenmiştir. Bu çalışma netice olarak saç boyalarının deri emilimine göre solunum yolu ile daha riskli olabileceğini göstermektedir. 

İLK 3 AY HARİÇ

Gebelik sürecinin ilk 3 aylık döneminde bebeğin organları oluşma aşamasına girer. Bu sebeple özellikle gebeliğin ilk 3 ayında saç boyaları ve çeşitli kimyasal ürünlerden kaçınmak önemlidir. Saçlarınızdaki beyazları kapatmak için dip boya işlemlerini hamileliğin ilk 3 aylık döneminden sonra bitkisel boyalar ile gerçekleştirmek daha doğrudur.

GEBELİKTE SAÇ BOYAYACAKLARA ÖNERİLER

• Eğer kafa derinizde herhangi bir kesik ya da açık yara bulunuyorsa bu durum kimyasalların cildinize ve kan dolaşımınıza emilme riskini arttırmaktadır.  Bu sebeple özelikle gebelik döneminde kafa derinizdeki yara ya da kesik bulunuyorsa bölgede iyileşme sağlamadan saç boyası kullanımından kaçınmaya özen gösterin.

• Saç köklerinize ulaşmayan balyaj, gölge ya da folyo vurguları gibi saç boyama tekniklerini tercih etmeye özen gösterin.

• Evde saçınızı boyarken camları açın ve hava akışını sağlayın. Bu sayede gelişmekte olan bebeğinize zararlı olabilecek kimyasalları aşırı soluma gibi bir durumla karşılaşmazsınız.

• Eldiven giyinin ve saç boyasını saçınızda yeteri kadar bekletmeye özen gösterin.

• İşlemin ardından saçınızı çok iyi bir şekilde durulayın.

• Saç boyası seçiminde bitkisel boyaları ya da kına uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

• Aynı zamanda yarı kalıcı boyaları da tercih edebilirsiniz. Bu boyaların renkleri diğer boyalar gibi kalıcı olmasa da gebelik döneminde kullanılması daha doğru olur.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın