Görüş Bildir
Haberler
Hamburger Aşıkları Buraya! Köfteye Karizma Katan Ev Yapımı 9 Hamburger Tarifi

Hamburger Aşıkları Buraya! Köfteye Karizma Katan Ev Yapımı 9 Hamburger Tarifi

Onedio Yemek
04.08.2018 - 16:06

Dikkat! Bu video diyet yapanlar için aşırı lezzetli burgerler içerir! Gözlerinizden kalpler çıkarıp ağzınızın suyunu akıtacak 10 burger tarifi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peynir Dolgulu Burger 0:05

200 gr kıyma

Tuz

Karabiber

1/2 TK soğan tozu

Hamburger ekmeği

Cheddar peyniri

Dana bacon

Domates

Marul

Turşu

Kıyma, soğan tozu, tuz ve karabiberi iyice yoğurun köftenin içerisine cheddar peynirini koyup kapatın sonrasında iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Ekmeğin üzerine köfteyi üzerine dana bacon, turşu, domates ve marulu koyup kapatın.

Gurme Burger Tarifi 0:29

150 gr kıyma

1-2 dilim cheddar peyniri

2 YK karamelize soğan

1 yumurta

1 adet hamburger ekmeği

1,5 YK tereyağı

Tuz

Karabiber

Sosu için;

2 YK mayonez

1 YK ketçap

1 TK hardal

1 YK turşu

1 TK beyaz sirke

1/2 TK toz kırmızı bibr

1/2 TK sarımsak tozu

1/2 TK tuz

Sos için olan malzemeleri iyice karıştırın ve bir kenara alın. Hamburger ekmeklerinin içine tereyağını sürüp ızgarada ya da ızgara tavasında iz olana kadar pişirin. Kıymanın içerisine tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Sonrasında şekil verin ve demir döküm tavaya alıp 1-2 dakika ya da 2-3 dakika pişirin (Köftenizi ne kadar pişmiş sevdiğinize bağlı). Köfteyi çevirip üzerine peynir dilimlerini koyun. Diğer tarafını da pişirdikten sonra ateşten alın. Kalan 1/2 YK tereyağını tavaya alıp yumurtayı kırın. Ekmeklerin içerisine sosu sürün. Sonrasında köfteyi üzerine karamelize soğanı ve yumurtayı ekleyip servis edin.

Tavuklu Burger 1:30

300 gr tavuk göğüs

1/2 soğan

Bir tutam taze fesleğen

1/2 TK kuru kekik

1 dilim kaşar peyniri

Zeytinyağı

Hamburger ekmeği

Mayonez

Hardal

Marul

Domates

Tuz

Karabiber

Tavuk, soğan, fesleğen, kekik, tuz ve karabiberi blenderdan geçirip köfte gibi şekil verip zeytinyağı koyduğunuz tavada kızarana kadar pişirin. Sonrasında üzerine kaşar peyniri koyup erimesini sağlayın. Ekmeklere mayonez sürün. Sonrasında köfteyi koyup üzerine hardal ve mayonez ilave edip domates ve marulu koyup servis edin.

Barbunya Burger 1:52

300 gr barbunya

1 yumurta

1 soğan

2 YK galeta unu

4 YK maydanoz

Kimyon

Pul biber

Tuz

Karabiber

Galeta unu

Hamburger ekmeği

Domates

Kırmızı soğan

Tahinli Sos İçin;

2 YK tahin

2 diş sarımsak

1/2 YK limon suyu

2-3 YK ılık su

Tuz

Karabiber

Barbunyaları haşlayın ve rondoda püre haline getirin. Sonrasında içerisine 2 YK galeta unu, yumurta, soğan, maydanoz, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip köfte şeklini verin galeta ununa bulayıp kızartın. Sosu hazırlamak için bütün malzemeleri iyice karıştırın. Hamburger ekmeklerini kızartın. Ekmeğe sos sürüp, marul, köfte, domates, ve soğan koyup üzerine sos gezdirip diğer ekmeği kapatın.

Balık Burger 3:03

300 gr haşlanmış patates

100 gr dilediğiniz pişmiş bir balık

Zeytinyağı

Maydanoz

1 yumurta

1 limon

1 YK un

Tuz

Karabiber

Roka

Tartar sos

Hamburger ekmeği

Patatesleri ezin ve balıkları ufalayın. Roka ve tartar sos dışındaki malzemeleri ilave edip iyice karıştırın ve köfte formu verip iki tarafını da kızartın. Ekmeğin içine tartar sos sürün üzerine köfteyi koyup tartar sos ilave edin ve rokaları ekleyip kapatın.

Islak Hamburger 3:30

500 gr kıyma

1 yumurta

1 soğan

1 TK sarımsak tozu

Tuz

Karabiber

Galeta unu

1 TK kimyon

Hamburger ekmeği

Sosu için;

6 adet domates

3-4 diş sarımsak

3 YK ketçap

1 YK salça

1 TK şeker

Sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Kıyma, soğan, yumurta, sarımsak tozu, tuz, karabiber, kimyon ve galeta ununu bir kaseye alıp iyice yoğurun. Sonrasında köftelere şekil verip dinlendirin. Bu sırada domatesleri rondodan geçirin. Bir tavaya sıvı yağ ve sarımsakları koyun ve 1-2 dk pişirin. Üzerine domates, salça, ketçap ve şekeri ekleyip karıştırın. Sonrasında tuz ve karabiberi ilave edin hafifçe kaynadıktan sonra altını kapatın. Bir tencerenin içerisine ıslatılmış yağlı kağıt koyun. Ekmekleri domates sosunda ıslatın ve aralarına köfteleri koyun. Sonrasında hamburgerleri ıslak kağıt olan tencereye koyun ve üzerine biraz daha domates sosunu ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 10-15 dk pişirin.

Vejetaryen Burger 4:47

1 diş sarımsak

1 TK tuz

1/2 SB ceviz

1 TK kimyon

1/4 TK karabiber

1/4 TK pul biber

1,5 SB haşlanmış yeşil mercimek

Hamburger ekmeği

Marul

Kırmızı

Soğan

Domates

Hamburger ekmeği, marul, domates ve soğan dışındaki malzemeleri blenderdan geçirip köfte şeklini verin ve yağlanmış tavada kızartın. Sonrasında ekmeğin içerisine köfteyi koyup marul domates ve soğanı ilave edin ve kapatın.

Cheeseburger Soğan Halkası 5:12

500 gr kıyma

1 TK tuz

1/2 TK karabiber

1 TK sarımsak tozu

100 gr cheddar peyniri

1 adet soğan

1SB un

5 adet yumurta

3 SB galeta unu

Kıymayı tuz, karabiber ve sarımsak tozu ile yoğurun. Soğanı 1 parmak kalınlığında halkalara ayırın ve içerisine kıymalı harçtan koyup arasında bir küp cheddar peyniri koyup üzerini kapatın. Sonrasında ilk olarak un sonra yumurta sonrasında ise galeta ununa bulayıp derin yağda kızartın.

Cipsli Hamburger 6:04

500 gr tek çekim kıyma

1 yumurta

1 YK hardal

1,5 TK tuz

1 TK karabiber

1/8 TK toz kırmızı

1/4 SB dil peyniri (küp küp)

1,5 SB peynirli mısır cipsi

Hamburger ekmeği

Domates

Kırmızı soğan

Kıvırcık

Bir kasede blenderdan geçirilmiş cipsleri, kıymayı, yumurtayı, baharatları ve hardalı iyice karıştırın. Harcı 4’e bölün. Sonrasında köfteleri yapıp ortasına bir çukur açın ve dil peynirlerinin dörtte birini yerleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Köfteleri 10 dk buzdolabında bekletin.Sonrasında tavada her iki yüzünü de 2-3 dk pişirin. Sonrasında 2-4 dk fırında pişirin. Ekmeklerin içine kıvırcık soğan ve domates koyup köfteleri koyup servis edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Özby

Diyettekileri uyarın sadece, fakirler kim ki...