Görüş Bildir
Haberler
Hakkari'de 'Yola Patlayıcı Atan' 3 Polis Açığa Alındı

Hakkari'de 'Yola Patlayıcı Atan' 3 Polis Açığa Alındı

Ulaş
18.01.2015 - 17:49 Son Güncelleme: 19.01.2015 - 10:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari'de üç polis, Emniyet Müdürlüğü'ne ait araçtan yol kenarına patlayıcı torpil attıkları gerekçesiyle açığa alındı. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, 'Paralel çetelerin politikalarımızı torpillemesine izin vermeyiz' dedi.

Hakkari Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı araçtan yol kenarına 'patlayıcı torpil' attığı belirlenen biri komiser 3 polis açığa alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 15 Ocak 2015 günü saat 23.00 sıralarında Keklikpınar Mahallesi Kantar mevkisi civarında seyir halinde olan İl Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı polis aracından yol kenarına 'patlayıcı torpil' atıldığının tespit edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, olayın gerçekleştiği gün zırhlı araçta bulunan bir komiser ile 2 polis memurunun görevden uzaklaştırılarak açığa alındığı ifade edilen açıklamada, gerekli adli ve idari soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

'Paralel çetelerin torpillemesi'

Olayla ilgili olarak Cemaat'e yakın polisleri işaret eden İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, 'Biz ne PKK'nın provokasyonuna ne de devlet içinde çöreklenmiş bazı çetelerin, o paralel çetelerin politikalarımızı torpillemesine de izin vermeyiz.' dedi. Âlâ şunları söyledi:

'Dün başka bir ilimizde yine bir torpilleme oldu ve derhal görevden alındılar, soruşturma açıldı. Bu kadar açık net söylüyorum. Herkes adam gibi işini bilecek, işini yapanla bizim hiçbir işimiz olmaz, kurallara uyan, amirini, memurunu bilenlerle işimiz olmaz ama kim ki paralel başka yapılardan talimat almaya başlar ve devletin ortaya koyduğu politikaları ve kanunları, kuralları çiğnemeye yeltenirse karşısında devletin yaptırımlarını bulur. Bu kadar açık ve net diyorum.'

Kaynak: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0