Görüş Bildir
Haberler
Hakim Karşısında: Katil Cemal Avcı, Pınar Gültekin'i Öldürdükten Sonra Normal Hayatına Geri Dönmüş

Hakim Karşısında: Katil Cemal Avcı, Pınar Gültekin'i Öldürdükten Sonra Normal Hayatına Geri Dönmüş

Ulaş
09.11.2020 - 15:57

Muğla'da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı 'canavarca hisle insan öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle hakim karşısına çıktı. İşlediği cinayeti tüm detayları ile anlatan Avcı, Gültekin'i öldürdükten sonra Pınar'ın telefonunu alarak sinyal vermesi için Akyaka'ya gittiğini aktardı. 

Pınar'ı merak edip kendisine soran arkadaşlarına ise 'Haberim yok' yanıtını verdiğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cemal Metin Avcı (32) hakkında 'canavarca hisle adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, kardeşi Mertcan Avcı'nın (26) kendisine 'yardım ve yataklık' ettiği suçlamasıyla 5 yıl hapis istemiyle yargılanmasına, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, duruşma öncesi açıklamada bulundu.

Kadın örgütleri duruşma öncesi adliye önünde hazır bulundu.

Mahkeme alanın küçük olduğu iddiasıyla STK'ları ve baroları salona almadı.

Mahkeme alanın küçük olduğu iddiasıyla STK'ları ve baroları salona almadı.

Katil Avcı, duruşmada cinayeti nasıl işlediğini ve sonrasında neler yaptığını anlattı...

Katil Avcı, duruşmada cinayeti nasıl işlediğini ve sonrasında neler yaptığını anlattı...

Avcı'nın duruşmada kullandığı ifadeler şöyle:

'Pınar yerde yatar vaziyette duruyordu. 5-10 dakika bir şey yapmadan bekledim. Herkesin öğrenmesinden çok korktum. Ne yapacağımı bilemedim. Aklıma ailem geldi. Ne yapacağımı düşünmeye başladım. Aklıma bahçedeki varil geldi. Bu varil bahçedeki çöpleri ve benzeri şeyleri yakmak için kullandığımız bir varildi. Varili evin içerisine getirdim. Pınar’ın da telefonu ile benzin almak için aracıma bindim. İlk önce yayla tarafına Keyif Oturağı civarına gittim, oradan geri döndüm. Pınar, Akyaka'da kaldığı için telefonu Akyaka’da sinyal versin diye oraya doğru yola çıktım.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gültekin'i öldürdükten sonra işyerine gidip çalışmaya devam etmiş...

Gültekin'i öldürdükten sonra işyerine gidip çalışmaya devam etmiş...

'Akyaka kavşağına vardığımda geçitten yeni yapılan yerden geri döndüm. Akyaka kavşağına 1-2 kilometre kala sim kartı telefondan çıkardım dişimle ısırarak kırdım ve parça parça camdan attım. Daha sonra Muğla’ya geri döndüm. Eve gidip üstümü yani tişörtümü ve şortumu değiştirdim. Sonra deterjan ile tişörtümü çitiledim, ertesi gün makinede yıkandı. Ardından petrolden iki adet 1.5 litrelik şişelerde benzin aldım ve aracıma da mazot aldım. Sonrasında tekrar yaylada bulunan eve geri döndüm. Döndükten sonra varili bahçeye çıkardım. Orada varilin içerisine biraz tahta parçası attım ve üzerine benzin döküp yaktım. Benzini bir anda dökmemle alev yükseldi. Bahçede bulunan asma çardağın bir kısmı ve ağaç yaprakları bu alevin etkisi ile yandı. Yan komşu Melek teyze gördü ve bana 'ne yaptın yangın çıkacak' dedi. Ben de plastik kasalar var onları yaktım deyince, 'Bu havada yangın çıkar yakma' dedi ve gitti.

Ben de daha sonra iş yerime geldim çalıştım. Ara ara giderek yanıp yanmadığını kontrol ettim. Gece saat 23.00 gibi gittiğimde varilin içerisine su dökerek söndürdüm. Palet yardımı ile üç basamak aşağıda olan depo gibi olan bir yere koydum. Sonrasında iş yerime döndüm. Gece saat 01.00 gibi iş yerinde çalışan çocukları evlerine bıraktım. Pınar'ın telefonunu da elimle 3-4 parçaya ayırdım. Kötekli ve Yeniköy'de bulunan çöplere parça parça attım. Sonrasında evime gittim ve yattım. Olanları kimseye anlatmadım. Ertesi gün sabah kalktım yanlış hatırlamıyorsam Maliye'ye gittim. Sonrasında Sanayi'ye babama yardım etmeye gittim. Öğleden sonra saat 15.00-16.00 gibi dükkandan yemek yemek için çıktım. O esnada Yaylaya gittim.

İş yerinin fayanslarını değişmiştim. Artan malzemeler yayladaki evin deposunda duruyordu. Burada artan malzemelerden duvar sıvasını varilin içerisine boşalttım. Ağırlaşacağı aklıma geldi. Aracı yanaştırmıştım. Kapılarını da kimse görmemesi için açmıştım. Balyozla varilin ağzını küçültmek için yamulttum. Varili paletin üzerine yerleştirdim. Paleti kaldırarak aracın içerisine paletle ittirdim. İttirirken de de bacaklarımda yaralanmalar oldu. Hatta varili ilk paletin üzerine koyarken sağ ayağım altında kaldı.

'Varilin ağzını balyozla vurarak kapattım.'

'Varilin ağzını balyozla vurarak kapattım.'

'Varili aracın arka kısmına yerleştirdim. içerisine önce boşalttığım torbanın geri kalanını ve bir torba daha duvar sıvası koydum ve üzerine su ekledim, sulandırdım. Sonra varilin ağzını küçültmüştüm, biraz daha balyozla vurarak kapattım. Sonrasında arabaya binip Yayladan Sanayi Kavşağından karşıya devam ettim. Gülağzı tarafına ayrılan yola döndüm. 1-1.5 kilometre sonra yolun sağ tarafına doğru yanaştım. Aracı geri geri yanaştırdım. Arkasını dereye doğru verdim.Arka kapakları açtım ve yine palet yardımı ile aşağıya indirdim. Bu sırada varil yuvarlandı, palette aşağı düşünüyordu ancak paleti tutarak aracımın içerisine koydum ve aracımla Gülağzı'ndan inerek Gülağzı kavşağından Muğla istikametine doğru devam ettim. Sanayiye iş yerine gittim, üzerimi değiştirip iş yerim olan Cüce isimli yere gittim. 18 Temmuz'da Pınar’ın arkadaşı olan Ceren isimli şahıs aradı ve bana 'Cemal nasılsın, ben Pınar’ın arkadaşıyım biz Pınar’a ulaşamıyoruz. Senin haberin var mı?' diye sordu. Ben de 'Haberim yok, nereden haberim olsun' dedim. O da 'tamam biz jandarmaya haber verdik' diyerek kapattı.

Katilin kardeşi Mertcan Avcı savunmasında ne yakıldığını bilmediğini iddia etti...

Katilin kardeşi Mertcan Avcı savunmasında ne yakıldığını bilmediğini iddia etti...

'Ağabeyim, olay akşamı beni WhatsApp üzerinden aradı. Karabağlar'da bulunan bağ evine gelmemi istedi. Ağabeyimin konuşmasında bir heyecan ve bir gariplik yoktu, daha doğrusu hatırlamıyorum. Ağabeyimin beni çağırması üzerine elektrikli bisikletime binerek bağ evinin yoluna koyuldum. Bağ evine gittiğimde ağabeyim, bahçede bir şeyler yakıyordu. Alevler normal boyuttaydı. Varilin etrafında benzin bidonu görmedim fakat odun parçaları vardı. Hatta alevler bayağı yükselmiş, varilin üzerindeki yaprakları yakmıştı. Ağabeyime ne yaktığını sordum. 'Ağabeyim de bana bardaki kokoreçlerin bozulduğunu ve bozulan kokoreçleri yaktığını söyledi. Tuhaf bir koku hissettim ancak rahatsız olmadım. Yanan alevlerin içerisine baktım, alevlerden dolayı bir şey göremedim. Ağabeyim, bağ evinden geldikten 15-20 dakika sonra 'Yengenle kavga ettim' diyerek, arabasına binerek bağ evinden ayrıldı. Ağabeyim gittikten sonra bağ evine girdim. Hiçbir gariplik yoktu. 1.5 saat yalnız kaldım. Varile hiç dokunmadım. Varil yanmaya devam ediyordu, Ağabeyim tekrar 20.30 sıralarında bağ evine geldi, ben de bağ evinden ayrılarak, bara geçtim...'

Pınar Gültekin ailesinin avukatı Epözdemir söz aldı: 'Kardeşi dışında başka faillerin olduğunu düşünüyoruz.'

Pınar Gültekin ailesinin avukatı Epözdemir söz aldı: 'Kardeşi dışında başka faillerin olduğunu düşünüyoruz.'

'Olay yerine gittiğinde varilden kötü bir koku geldiğini, ağabeyine bu kokuyu sorduğunu, ağabeyinin ise 'Dükkanda kalan ve bozulan kokoreçleri yakıyorum' yanıtını aldığını öne sürüyor. Tamamen ezberletilmiş, kurgulatılmış bir ifade ileri sürüyor. HTS kayıtlarında görüldüğü üzere ağabeyi kendisini çağırdığında, niçin 1.5 saat beklemiş? Bozulan kokoreçler, bardan olay yeri olan bağ evine götürülüp orada mı yakılmış? Nasıl bu beyana itibar eder. Cinayete iştirak ihtimali şüphesiz var. Çünkü olay saatinde ve olay yerinde. Maktulenin vücudu yandığı için cinayetin saatini ve ölüm sebebini tam olarak bilmiyoruz. Kardeşi dışında başka faillerin de olduğunu düşünüyoruz.'

Katil zanlısının kardeşi Mertcan Avcı da delil karartma suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
70
28
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
biacayipsin

Kanım dondu resmen, Allah kahretsin seni!! Artık ne edecek hakaret, ne diyecek kelime kalmadı!! Ne desem karşılığı olamaz bu pisliğin!!

minik su böreği

Umarım yardım edenler de hak ettikleri cezayı alır da daha fazla pislik saçılmaz etrafa.

jacko jackie

İfadenin tamamını neden vermediniz? . Doğru veya yalan ama adam kızın kendisini içkisine ilaç atma suretiyle bayılttığını. Erkeklerle ilişkiye soktuğunu. Gö... Devamını Gör