Görüş Bildir
Haberler
TV
Haftada Elli Saatinizi Ayırarak Bitirebileceğiniz 20 Dakikalık 20 Harika Yabancı Dizi

Haftada Elli Saatinizi Ayırarak Bitirebileceğiniz 20 Dakikalık 20 Harika Yabancı Dizi

theolonius
22.12.2016 - 17:59

Bir bölümü en az 2 saat süren ve hep aynı klişeler çevresinde ilerleyen Türk dizilerinden sıkılanlar için hazırladığımız bu listede bölümü en fazla 30 dakika süren dizileri sıraladık. Art arda izlerseniz maksimum 50 saatte keyifle bitirebilirsiniz bu dizileri. Tabii böyle bir şey önermiyoruz. Arada yemek falan yiyip, uyuyun yani. 😀

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. How I Met Your Mother (2005-2014)

1. How I Met Your Mother (2005-2014)

How I Met Your Mother, ABD’ de çekilmiş bir sit-com dizisidir. Komedi ve romantik türünde çekilen dizi tam 9 sene devam etmiştir. İlk bölümü 2005 de yayınlanan ve 2014 mart ayına kadar devam eden dizi 22 dakika uzunluğundadır. Carter Bays ve Craig Thomas’ı yaratığı ve yapımcılığını üstlendiği dizi durum komedisi ile izleyicilere büyük keyif vermiştir. Değişik tiplemeleri ve her gün gelişen macerası bol sahneleri ile çok sevilen dizinin ilginç bir yanı ise bölümlerde adı geçen sitelerin gerçekte de var olmasıdır. 

Dizi, 2030 yılında baş karakterlerden Ted’in çocuklarının karşısına geçip anneleri ile nasıl tanıştıklarını anlatmasıyla başlıyor ve bu hikaye tam 208 bölüm sürüyor. Kendini tekrar etmeden 208 bölüm çekilen dizide bu durum bir başarı olarak gösteriliyor. Dizi Ted ve Marshall’ın nasıl tanıştıkları ile başlıyor ve yazarları olan Bays ve Thomas kendi hikayelerinden yola çıkarak karakterlere yön veriyorlar.

Kaynak

2. The Last Man on Earth (2015-)

2. The Last Man on Earth (2015-)

Dünya üzerinde kalan son insan anlamına gelen The Last Man on Earth konu olarak dünyada yayılan bir vampir virüsü üzerine insanlığın sona eriyor bir kişi dışında o ise tüm yaşananlarla mücadele ederek dünya üzerinde kalan son insan olmayı başarıyor kimsenin olmadığı bu dünyada nasıl hayatta kaldığı ve neler yaptığını işleyen dizide birçok mesaj da verilmektedir.

Kaynak

3. The Big Bang Theory (2007-)

3. The Big Bang Theory (2007-)

ABD’nin Kaliforniya Eyaleti, Pasadena şehri… Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nde görev alan üstün zekalı iki fizikçi aynı zamanda ev arkadaşıdırlar. Bu yüksek IQ’lu fizikçi ev arkadaşlardan deneysel fizik ile meşgul olan Leonard Hofstadter, teorik fizik ile meşgul olan Sheldon Cooper’dır. Bu iki kafadar ev arkadaşı kendi hallerinde bilim ile haşir neşir bir şekilde yaşarken günlerden bir gün karşı dairelerine sarışın bir afet Penny taşınır. Bu yeni komşuları sarışın afet garsonluk yapmaktadır ve oyunculuğa heveslidir. IQ’su bizimkilerin uzağından bile geçmeyen Penny, sosyal yaşantı olarak da kafadarın akıllarının alamayacağı bir sevidedir. İşte The Big Bang Theory dizisi ilk sezonuna böyle merhaba demiş ve aradan geçen 10 sezonda derenin altın çok sular geçmiştir.

Kaynak

4. South Park (1997-)

4. South Park (1997-)

Dizi Colorado eyaletinin South Park adlı kasabasında yaşayan Kyle Broflovski, Eric Cartman, Stan Marsh ve Kenny McCormick isimli dört çocuğu merkezine koyarak başlarından geçen türlü olayları anlatır. Dizinin her bölümü bir uyarıyla başlar. Tüm karakter ve olayların kurgu olduğu ve bu diziyi kimsenin izlememesi gerektiği yazar. Her ne kadar ufak çocukları konu alsa da dizi ağır küfür, şiddet ve cinsel espri içermektedir.

Kaynak

5. Californication (2007-2014)

5. Californication (2007-2014)

Filmin baş karakteri Hank Moody yetenekli bir yazardır. Lakin uzun zamandır bir şey üretemiyordur. Aynı zamanda kızı Becca Moody için iyi bir baba olmaya çalışmasına ve kızının annesi Karen ile tekrar birlikte yaşamak istemesine rağmen karmaşık özel hayatından dolayı bunu bir türlü istikrarlı bir şekilde gerçekleştiremez. Hank hayatında karışıklığa Kaliforniya’da yaşamanın neden olduğunu bazen belirtir. Kızı ve kızının annesi Karen ile eskiden mutlu yaşadıkları eyalete geri dönmek istemektedir. Dizi büyük ölçüde Hank Moody karakteri üzerinde döner. Dizi bölümleri aynı zamanda yan karakterler olan Hank’in menajeri Charlie Runkle ve onun karısı Marcy Runkle’ın hikayeleri üzerine döner. Bu 5 karakterin dışındaki karakterler ise sezonluk veya bölümlük olarak diziye katılır. Charlie ve Marcy Runkle’ın evliliği ve ilişkileri sorunludur. Charlie ve Hank sevdikleriyle ilişkilerini düzeltmek istemelerine rağmen özel hayatlarında yaptıkları hatalar sevdikleri ile büyük sorunlar oluşturmaktadır. Hank karşı cins için mıknatıs gibi bir kişidir. Charlie ise bir süre sonra kadınlar konusunda Hank gibi birisi olmak istediğine karar verir.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Senfield (1989-1998)

6. Senfield (1989-1998)

Onlarca Emmy ödülü kazanmış Seinfeld, New York’lu stand-up komedyeni Jerry Seinfeld ve kendisi kadar nevrotik New York’lu arkadaşlarının başlarından geçem hikâyeleri gözler önüne seren müthiş bir komedi. Çocukluk arkadaşı George Castanza ne kendine düzenli bir iş bulabilir ne de kız arkadaş... Eski kız arkadaşı Elanie Benes’in sıkıcı önerileri ile baş etmek zor... Bir de dillere destan meraklı ve bir o kadar gizemli komşusu Kramer (Michael Richards) var. Bu ilginç dörtlünün serüvenleri araba parkından, Çin lokantasına, sinemadan, araba tamircisine kadar modern yaşamda tek başına yaşayan insanın karşısına çıkacak her şeyi irdeleyen bir komedi

Kaynak

7. Wilfred (2011-2014)

7. Wilfred (2011-2014)

Hayatının anlamı olmadığına karar vererek intihar etmeye karar veren Ryan'ın hikayesi... İçine kapanık, sosyal ve mesleki mutluluğu elde etmek için mücadele eden Ryan, tam intihar edecekken komşusunun köpeği Wilfred, ondan kendisini seyretmesini ister. Dünya Wilfred’i köpek olarak görür; Ryan ise onu köpek kostümü içindeki bir adam olarak görür. Aslında Wilfred, Ryan’ı kabuğundan dışarı çıkarmaya çalışan ikinci kişiliğidir.Zamanla birbirlerine bağlanıp, arkadaşlıkları ilerledikçe; Wilfred, Ryan'a insanlar, sevgi ve yaşam konusunda hayat dersleri vermeye başlar.

Kaynak

8. The Office (2005-2013)

8. The Office (2005-2013)

2001 yapımı, başarılı BBC dizisi The Office'in (2001) tekrar yapımı olan The Office; Scranton, Pensilvanya'daki bir kağıt şirketi çalışanlarının maceralarını belgesel formunda hicivli bir anlatımla sunuyor.Çalışanlarının mutluluğunu gözeterek şirket kurallarını esnetmeye çalışan, ara sıra masumane oyunların kurbanı, kaba ve taş kalpli bir şef: Michael Scott.Hepsinin kendince takıntıları olan farklı yaş gruplarından personeliyle ile The Office çalışanlarının hayatlarına şöyle bir göz atıyor; bıkkın aynı zamanda yetenekli satış elemanı Jim, onun sosyopat, yalaka düşmanı Dwight, kibar ve dürüst resepsiyonisti Pam ve isteksiz, kayıtsız stajyeri Ryan.

Kaynak

9. The Simpsons (1989-)

9. The Simpsons (1989-)

Gırtlağına düşkün Homer; dimdik duran saçlarıyla Marge; haylaz oğlan çocuğu Bart ve ailenin en duyarlı ve entelektüel kişisi Lisa… Tabii bir de komşuları Flanders’tan, bar sahibi Moe’ya, şehrin sahibi zengin Bay Burns’e dek birbirinden renkli yığınla karakter. The Simpsons yetişkinlerin de çizgi film hastası olabileceğinin en büyük delili. Acayip görünüşleri ve sıradışı tavırlarıyla Amerika’da en uzun müddetle yayında kalma rekorunu kıran “The Simpsons”, yayın hayatına 1987 seneninde Tracy Ulmann Show’da kısa skeçler olarak başladı. Animasyon dünyasında çığır açan bu “uçuk” aile, yarım saatlik çizgi dizi formatına dönüştürülürken özgün karakterlerin görünüşleri de değişti. Kısa bir müddet sonra da televizyon tarihinin en ehemmiyetli yapımlarından biri oldu.

Kaynak

10. The IT Crowd (2006-2013)

10. The IT Crowd (2006-2013)

The IT Crowd, her sezonu altı bölümden oluşan ve izledikten sonra tadı damağınızda kalacak, gerçekten güzel bir komedi dizisi.Bir şirketin Bilgi İşlem departmanında çalışan Roy , Moss ve Jen’in başından geçen olaylar anlatılmakta. Şirketin unutulmaya yüz tutmuş, sadece işleri düştüğünde insanların uğradığı bir departmanı olan Bilgi İşlem'de çalışan Roy ve Moss bilgisayar delisi iki arkadaştır.Günlerini, şirket çalışanlarına bilgisayar ile ilgili teknik destek sağlayarak geçirirler. Bu karakterlerden Roy, tamamen iyi niyetli bir o kadar temiz kalpli bir kişiliğe sahiptir. Moss’a göre biraz atak gözükebilir zaman zaman. Moss ise dış görünüşünden de anlaşılacağı gibi asosyal bir tiptir. Faklı saç stiliyle kendine has cins bir havası vardır. Grubun bayan elemanı olan Jen ise kendi kariyerinde çıtayı daha yükseye taşımayı düşünürken birden kendini iş başvurusu yaptığı şirketin Bilgi İşlem departmanında buluverir. Bilgisayar konusundaki bilgisi sadece bilgisayarı açıp-kapatmak, mouse kullanmak, ve internete sörf yapmaktan öteye gitmeyen, bazen agresif bazen tatlı dilli olabilen bir kızdır. İlk başlarda Roy ve Moss onu yadırgamasına rağmen kısa süre içinde iyi arkadaş olurlar. Dizi tamamen bu üç karakterin üzerine kurulmuş olaylardan kurgulanmakta. Bu arada bu üçlünün dışında kalan ama oldukça dikkat çeken Denholm’u da unutmamak lazım. Kendisi, ne zaman ne yapacağı belli olmayan, deli dolu şirket müdürüdür.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 2 Broke Girls (2011- )

11. 2 Broke Girls (2011- )

2 Broke Girls, sit-com tarzında bir komedi dizisidir, Max ve Caroline maddi durumu iyi olmayan iki arkadaştır ve New York, Brooklyn’de Williamsburg bölgesinde bir restoranda garson olarak çalışmaktadırlar, yirmili yaşlarının ortasında yoksul bir aileden gelen Max Black ile zengin bir aileden gelen ama şimdilerde babası, Martin Channing’in, Bernard Madoff-esque Ponzi dolandırıcılık davası yüzünden beş parasız kalan Caroline Channing’in Brooklyn’de bir restoranda çalışmasını konu edinmektedir.

Kaynak

12. Family Guy (1999-)

12. Family Guy (1999-)

Family Guy adlı çizgi dizi, 1990 yılında büyük bir reyting patlaması yaratarak sevenlerinin karşısına çıktı. Aynı zamanda çizgi dizi, Emmy ödüllerine de aday gösterilmiştir. Adından da anlaşılabileceği gibi, bir aile babasının ailesiyle olan ilişkisini konu alıyor. Üç çocuklu orta halli bir ailenin maceralarını anlatan Family Guy, adını her ne kadar ailenin babasından almış olsa da ailenin diğer üyeleri de farklı bölümlerde önemli rollerde görülebilir.

Ailenin en küçük çocuğu olan Stewie'nin tüm dünyayı ele geçirmek gibi bir planı var ve aynı zamanda diğer insanlardan gizli bir şekilde çok zekice icatlar da yapıyor. On üç sezonluk çizgi dizi 1990 yılında başlayıp günümüze kadar gelmiş ve hala da devam etmektedir. 1990 yılında on dakikalık bölümlerden oluşan Family Guy şu anda yirmi bir dakikaya kadar ulaşmış durumda.

Kaynak

13. Arrested Development (2003– )

13. Arrested Development (2003– )

Michael Bluth çalışkan bir babadır ancak ailesi ile yeterli vakit geçirmediğini fark edince ortağı olduğu aile şirketinden ayrılır ve çocuklarıyla daha fazla vakit geçirme kararı alır. Herşey planladığı gibi gitmez ve babası hesaplarda sahtecilik yaptığı için tutuklanır tekrar bu garip aile şirketinin başına geçerek işleri toparlamak için çalışmaya başlar.

Aile üyeleri limitsiz para harcama alışkanlıklarından vazgeçmesi gerekmektedir. Şirketin yeniden toparlanması ve giderlerin alt seviyeye indirilmesi için harcamaları kısıtlaması gerektiğini aile üyelerine anlatmak zorunda kalan Michael’in işi hiç kolay olmayacaktır.

Yaşananlar karşısında lüks bir hayata alışan garip aile üyeleri yeni bir hayatla karşı karşıya kalırlar. Para harcama konusunda tüm limitler zorlanacak lüks yaşantılardan vazgeçilecektir bunlar yaşanırken olayların çıkarttığı kahkaha dolu bir komedi dizisi oluşmaktadır.

Kaynak

14. Brooklyn Nine-Nine (2013– )

14. Brooklyn Nine-Nine (2013– )

Bir polis karakolu ne kadar çılgın olabilir? Polis karakolu deyince hepimizin aklına resmi bir ortam, ciddi insanlar gelebilir. Ancak, ilk bölümüyle Eylül ayında aramıza katılan Fox dizisi Brooklyn Nine-Nine bu imajı yerle bir ediyor her hafta. 22 dakikalık kahkahasız bu durum komedisi, seyircisine komedi ve eğlence vaat ediyor. 

Aslına bakarsanız B99‘un uzun uzun anlatılacak bir konusu yok. Dizi, Brooklyn‘in 99 numaralı polis bölgesinde yer alan bir karakolda görev alan bir grup dedektifin ve karakol çalışanlarının yaşadığı komik ve eğlenceli olayları,  bölümlük konular eşliğinde anlatıyor. Kahramanlarımız her bölümde birbirinden garip davaları araştırırken, birbirleriyle yarışmaktan ve başlarını belaya sokmaktan da geri durmuyorlar.

Kaynak

15. Louie (2010– )

15. Louie (2010– )

Lucky Louie ile tanınan Louis C.K. yazıyor, yönetiyor, başrolde oynuyor ve editliyor. Dizide yeni boşanmış, iki çocuklu stand-up komedyeni Louis C.K’nin kurgusal bir versiyonunun, New York’ta yaşadıkları anlatılıyor. Louis C.K hayatını, dünya görüşünü, nefis bir kara mizahla harmanlıyor, ekrandaki belki de gelmiş geçmiş en iyi komedilerden biri ortaya çıkıyor. İkinci sezonu için yenilenen, eleştirmenlerin favorisi ve en düşük bütçeli dizilerden biri. Nefis ve dahice.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. It's Always Sunny in Philadelphia (2005– )

16. It's Always Sunny in Philadelphia  (2005– )

Philadelphiada kendi halinde bir İrlanda barı işleten dört kafadar, iş yaşamının ve insan ilişkilerinin yetişkin dünyasına adım attıklarında hayatın sadece kendileri etrafında dönmediğini görecek; çarpık ve küstah bakış açıları, yanlış yargıları ve tutarsız kararları başlarını sık sık derde sokacak. Hepsi birbirinden sahtekar ve muhalif olan ve kişisel çıkarları için yalan söylemekten çekinmeyen bu sıradışı işletmecilerin karakterlerindeki kusurlar onları zor durumda bırakacak ve can sıkıcı sonuçlar doğmasına sebep olacak. Her seferinde yaptıkları hataların sorumluluklarını yüklenmekten de kaçınan ve yaşama olabildiğince günü birlik ve yüzeysel yaklaşan kafadarlar aslında hayatta karşılaşabilecek en kötü insan örnekleri olarak izleyicileri hem kızdıracak hem de bol bol güldürecek. Dizinin eşcinsellikten kürtaja, gençlere içki satışından ırkçılığa her türlü tartışmalı konuya karakterleri aracılığıyla getirdiği politik olarak tamamıyla yanlış yaklaşımlar son derece zekice yazılmış senaryosu sayesinde amacına ulaşıyor. 

Kaynak

17. Modern Family (2009– )

17. Modern Family (2009– )

Modern Family konusu ile bir aile yaşantısının içinde olabilecek tüm detayları ekranlara getiriyor. Üç farklı ailenin üzerinden giden hikâyede kendinize ve kendi ailenize has mutlaka bir detayla karşılaşacaksınız. İlk aile Ed O’Neill ve Jay Pritchett çiftinin rol aldığı ailedir. Jay ve genç eşi Gloria mutlu bir beraberlik yaşamaktadırlar. Ayrıca Manny isimli bir çocukları vardır. İkinci aile Claire ve Phil çiftidir.

Claire öz olarak Jay Pritchett’in kızıdır ve dolayısıyla Phil damadıdır. İkilinin Alex, Haley ve Luke isminde üç çocukları vardır. Son aile ise Mitchell ve Cameron isimli iki eşcinselden oluşmaktadır. Mitchell karakteri de Jay Pritchett’ın öz oğludur ve Vietnam’dan Lilly isimli bir çocuk evlat edinmiştir. Oldukça karmaşık gibi gözüken ancak bir o kadar eğlenceli bu üç ailenin efsanevi birlikteliği ise Modern Family dizisi ile kahkahalarla ekranlarımıza yansıyor.

Kaynak

18. Community (2009–2015)

18. Community (2009–2015)

Jeff Winger işini yapmakla meşgul bir avukattır. Fakat bir gün, avukatlık lisansının iptal edildiğini öğrenir ve lisansını tekrar almak için yolu Greendale Vakıf Koleji’ne düşer…

Dizinin baş kahramanlarını oluşturan, Jeff’in de içinde bulunduğu, çok zıt karakterlere sahip bir kaç öğrenci, şans eseri de olsa aynı kulüpte bir araya gelerek başta abes bir görüntü sergilese de gün geçtikçe aralarında samimi bir ilişki başlayacaktır.

Kaynak

19. Veep (2012– )

19. Veep (2012– )

Veep konusu ile bahsedildiği gibi bir beyaz saray komedisidir. Başarısız bir senatör yardımcısını konu alan dizinin asıl amacı ise siyasal yaşantıyı izleyiciye aktarmaktır. Kirli iş gibi lanse edilen siyasi görevlerin içerisine girerek bu büyülü dünyada gördüklerini dışa vuran ana karakterimiz gerek komedi gerekse doğrucu halleri ile izleyicileri uzun süredir ekrana bağlamayı başarmıştır.

Bir zamanlar başarılı ve saygınlığı bulunan senatör yardımcısının yaşadığı düşüş ve tekrar eski günlerine dönmek için vereceği savaşı göreceğiz. Başkanın gözüne girmek için her şeyi yapmasına rağmen ofisine her geldiğinde başkanın aramadığı gerçeği ile yüzleşen başrolümüz beklediği telefonu alabilecek mi? Dizide politikayı derinlemesine fakat kolay anlaşılabilir ve komik bir dil ile izleyeceğiz.

Kaynak

20. Friends (1994-2004)

20. Friends (1994-2004)

Friends; 20’li yaşlarında olan; karakterleri ve hayat hikayeleri birbirinden farklı 3’ü kadın ve 3’ü erkek olan bu 6 gencin New York’ta yaşadıkları komik ve hayat dolu maceralarını anlatıyor. Ayrıca diziye konuk olan 34 farklı oyuncu da bu hikâyeye ortak oluyor. Kâh üzülüyorlar kâh gülüyorlar, bazen aşk bazen ayrılık dolu çok kaliteli bir yapım. Sürekli vakit geçirdikleri Central Perk Cafe’de onların komedilerine çoğu sahnede ortak oluyor. Çekimleri 10 yıl süren bu yapımda, karakterlerin yaşları da dizi süresince gerçek hayatla aynı şekilde büyütülmüş ve hayat hikâyeleri bu duruma göre şekillendirilmiştir.

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
478
175
80
40
37
37
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?