Görüş Bildir
Haberler
Hablemitoğlu Suikastı Zanlılarından Göktaş Hakim Karşısına Çıkacak

Hablemitoğlu Suikastı Zanlılarından Göktaş Hakim Karşısına Çıkacak

Kübra Köklü
05.09.2022 - 12:57 Son Güncelleme: 05.09.2022 - 13:26

Bulgaristan’da yakalanan Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından Levent Göktaş yarın sabah hakim karşısına çıkacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz hafta Bulgaristan’da yakalanan Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından Levent Göktaş'ın yarın sabah Haskova Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılacağı bildirildi.

Haskova İl Savcılığı, Göktaş’ı Bulgaristan-Türkiye sınırını yasadışı şekilde geçmekle suçluyor. Svilengrad yakınlarında Bulgaristan’a yasadışı şekilde girerken yakalanan Göktaş'ın yakalandıktan sonra ev hapsinde tutulduğu, Türkiye’nin girişimleri sonucu tutuklandığı bildirildi. 

Resmi makamlar, Göktaş'ın tutuklanmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Necip Hablemitoğlu Kimdir?

Necip Hablemitoğlu Kimdir?

Necip Hablemitoğlu 28 Kasım 1954 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 18 Aralık 2002 yılında evinin önünde uğradığı suikast sonucu öldürüldü.

Cinayet sonrasında Hablemitoğlu'nun elektronik postasına ve telefonuna gelen tehdit telefonları emniyet mensuplarınca incelenmek üzere alındı. Ailesinin İçişleri Bakanlığı aleyhine Ankara 5. İdare Mahkemesi'nde açtığı dava neticesinde, İçişleri Bakanlığı 40 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Katil zanlıları arasında değerlendirilen şüpheli Nuri Gökhan Bozkır Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Aralık 2019'da yurt dışında yakalanıp adli süreçlerin tamamlanması ardından 26 Ocak 2022 tarihinde Türkiye'ye getirilerek emniyete teslim edilmiştir.

Evli ve iki kız çocuk babası olan Necip Hablemitoğlu Türkiye dışındaki Türk topluluklarının yakın tarihi ile ilgili olarak çalışmalar yaptı. Orta Avrupa ve Balkanlar'da Türk eserleri, Türk azınlıkları ve Türk şehitlikleri konularında alan çalışmaları yürüttü ve bu konularda çeşitli projelerde aktif rol aldı. Çalışma alanına ilişkin çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Hablemitoğlu, öldürüldüğü 18 Aralık 2002 tarihine kadar Ankara Üniversitesinde doçent doktor öğretim görevlisi olarak yirmi yıl süresince Atatürk ilkeleri ve devrim tarihi dersleri verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

O bıyık varsa suratında yırtarsın.

Ali Efe

Bu adam aponun yakalanmasını sağlayan ekipte değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum?

Pasif Kullanıcı

Ya bu nasıl bir olay ben bir türlü çözemedim. Levent Göktaş Apo yu Kenyadan getiren ekipteydi. Necip Hocamın suikastinin arkasında Fetö var dendi,ee Levent G... Devamını Gör