Görüş Bildir
Haberler
Haber Sitelerinde Ve Sosyal Medyada Siyasi Hile

Haber Sitelerinde Ve Sosyal Medyada Siyasi Hile

Malatya Bulvar
20.03.2014 - 22:46 Son Güncelleme: 20.03.2014 - 22:54

Haber Sitelerinde Ve Sosyal Medyada Siyasi Hile

Yerel seçimler yaklaşırken, bazı internet sitelerinin anketlerde yaptıkları hileler kayıtlara işte böyle yansıdı ve Malatya halkının nasıl çirkin bir oyunun içine çekilmeye çalışıldığını gözler önüne serdi.

Habercilik yaptığını iddia eden bir web sitesinin anketlerinde, sahte oy kullanmak ve kullanılan oyları silmek yöntemiyle halkın iradesine müdahalede bulunuluyor. Bu haber sitesinin haberlerini kopyalayarak veren, aynı haber ve bilgileri yayınlanan birkaç haber sitesi de bu çirkin oyuna alet oluyor.

Adaylar sürekli anketlerde ilk sıralarda yer aldıklarını vurgulayarak bu anketlerin ekran görüntülerini kendi sosyal medya sayfalarına sıkça eklemektedirler.

Bu anketlere aslında müdahale ettiği, elde edilen kayıtlarda açık ve net bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu veriler adaylara mesaj olarak gönderildiğinde en kesin ve kolay yol seçilerek gönderilen mesaj aday veya sosyal medyayı kullanan yönetici tarafından direk siliniyor.

Resimde yer alan ve bir okuyucu tarafından yazılan eleştirel yorum, hiçbir hakaretvari söylem içermemesine rağmen, her fırsatta “istişare, ehliyet ve liyaket”ten dem vuran adayın twitter hesabında da yayına alınmıyor.

Kaynak: http://www.malatyasonhavadis.com/yere...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0