Görüş Bildir
Haberler
Günümüzde Çok Sık Rastladığımız Çağımızın Psikolojik Hastalığı Olan 'Bipolar Bozukluk' Belirtileri

Günümüzde Çok Sık Rastladığımız Çağımızın Psikolojik Hastalığı Olan 'Bipolar Bozukluk' Belirtileri

Uzman olmadığımızı üstüne basa basa söyleyelim.

Kaynak: https://www.bphope.com/blog/20-unexpe...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uyuma güçlüğü çekmek:

1. Uyuma güçlüğü çekmek:

Uyku, bipolar bozukluğu çeken kişilerde çok sık değişiklik gösteren bir durumdur. Bu durumda, haftalarca süren uykusuzlukla karşılaşabilirsiniz ve haliyle hayatınız da etkilenir. Bu süreçte uyku ihtiyacınız yokmuş gibi de hissetme olasılığınız yüksektir. Ayrıca uyku apnesi uyku bozukluğu yaşama ihtimaliniz de vardır.

2. Odaklanma güçlüğü:

2. Odaklanma güçlüğü:

Bipolar bozukluğu yaşadığınızda, nerede olduğunuz fark etmeden kolayca dikkatiniz dağılabilir. Bu, bipolar bozukluğu yaşayan kişilerin ruh hallerindeki değişim sebebiyle olur. Bir işe odaklanmaya çalıştığınızda aklınızda başka düşünceler oluşur ve farklı şeyler yapmaya başlarsınız. Bu da, başladığınız işi bitirmenizi engeller.

3. Kendine aşırı güvenme:

3. Kendine aşırı güvenme:

Bipolar bozukluğu çeken insanlar, genellikle yanılsamalar yaşayabilirler. Kendilerini üstün ve yenilmez hissederler. Kendilerine olan güvende patlama yaşarlar ve daha fazla önem, güç ve bilgiye sahip olduklarını düşünürler.

4. Çok fazla ve çok hızlı düşünme:

4. Çok fazla ve çok hızlı düşünme:

Bipolar bozukluk yaşayan insanlar çok hızlı ve çok fazla düşünür. Akıllarında durdurulamayan hızlı bir düşünceye sahip olabilirler. Bu; bilinçlerini etkiler ve günlük hayatlarını yaşamalarını, duygularını kontrol etmelerini önleyebilir.

5. Çok fazla konuşma:

5. Çok fazla konuşma:

Bipolar bozukluk yaşayan insanlar, karşılarındaki insanlarla konuşurken aynı zamanda düşünceleriyle yarış içinde olurlar. Kolayca bir konudan diğerine geçebilirler ve fazla konuşurlar. Birçok şey söylemek için büyük istek duyarlar. Bunun yanında konuşmalarının yüksek sesli olması ihtiyacı da hissedebilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yüksek ruh hali içinde olma:

6. Yüksek ruh hali içinde olma:

Bipolar bozukluk yaşayan insanlar, keyifli mod evrelerini deneyimleyebilirler.  Bu aynı zamanda mani olarak da bilinir. Manik depresyon döneminde çok mutlu  ve her şey hakkında çok heyecanlı hissederler. Günlerini, hayatlarının en güzel günüymüş gibi düşünürler fakat bu dönemden sonra sıklıkla depresyon sürecine girerler.

7. Sinirlenme:

srv.onedio.com

Kendilerini nerede oldukları fark etmeksizin sinirli hissedebilirler. En küçük şey bile bipolar bozukluk çeken birini sinirlendirebilir. Bunu yaşamaları için ortada herhangi bir sebep de olmayabilir.

8. Olumsuz dünya görüşü:

8. Olumsuz dünya görüşü:

Bipolar bozukluk yaşayan insanlar genellikle gökyüzünde gökkuşağı varken yeryüzündeki çöplere odaklanabilir. Yani her şeyin olumsuz yönüne takılabilirler.

9. Kendini sıkışmış hissetme:

9. Kendini sıkışmış hissetme:

Hedeflerine asla ulaşamayacaklarını ve bu cehennemde sonsuza dek sıkışıp kalacaklarını hissedebilirler.

10. Şüpheci yaklaşım:

10. Şüpheci yaklaşım:

Karşılarındaki insanlara şüpheli yaklaşırlar ve başkalarının davranışlarını olumsuz yönde algılarlar. Birisi güzel bir şey söylüyorsa bile sanırım benden bir şey istiyor düşüncesine bürünebilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Memnuniyetsizlik:

11. Memnuniyetsizlik:

Bipolar bozukluk yaşayan kişilerde; yargılayıcı duyguların peşinde koşan sözlerden, işaretlerden, devrilmiş gözlerden izler bulabilirsiniz.

12. Teşhis zorluğu:

12. Teşhis zorluğu:

Bu bir ruh hali dalgasıdır ve etrafınızdaki insanlar sadece bir şeylerin yanlış gittiğini söyleyebilir fakat ruh halindeki değişimlerin bir kısmı öz farkındalık eksikliği olduğu için durumu farkına varamayabilirsiniz. Bu da, etrafınızdaki aramızda bir sorun mu var düşüncesine giren kişilerle sıkıntılar yaşamanıza sebep olabilir.

13. Hobileri bırakma:

13. Hobileri bırakma:

Bipolar bozukluk yaşayan kişiler, genellikle hobilerin gereksiz ve zaman kaybı olduğunu düşünebilir. İlgilendikleri bir alan varsa bile bunu sürdürmekten vazgeçebilirler.

14. Endişelenme:

14. Endişelenme:

Bazı şeylerin yoluna girmeyeceğini düşünebilirler ve 'Asla park yeri bulamayacağız', 'Gitmemizin bir anlamı yok' tarzı cümleler kurabilirler. Yapılan yemeklerden hoşlanmama durumu da gözlemlenebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
50
34
15
9
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Utku Yıldırım

Bunları çok ciddiye almayın arkadaşlar şüpheniz varsa gidin doktora görünün.Böyle içeriklerden kendinize teşhis koyarsanız iyice kafayı yersiniz.

Nazlı Sevim

aynen aynen. bipolar bozukluk buradaki gibi basit olan ve "cagimizin hastalığı" diye adlandırılıp basite indirgenecek bir hastalık değil. aksine gerçekten ağ... Devamını Gör

Üzgün Mutsuz

bunların hepsi normal insan duyguları. insanlar bunlara bakıp aa ben bipolarım dediği için bu kadar çok insanda varmış gibi geliyor. gerçekte milyonda birdir.